Skip to main content

Οι επιθέσεις σε Στουρνάρα και ο ανάδρομος Ερμής στις διαπραγματεύσεις

Η πιστοποίηση Κέντρου Δια Βίου Μάθησης σε σχολή Αστρολογίας, τα ερντογανάκια της Αλβανίας και η δημοπράτηση δύο έργων στο Κοσσυφοπέδιο που μας αφορά .

Χωρίς όφελος για την κυβέρνηση οι επιθέσεις στον Στουρνάρα, δημοσίευσε εχθές η voria.gr την εκτίμηση του γερμανικού Τύπου. Προσθέτω εγώ, ότι είναι και προς όφελος του Στουρνάρα, επειδή για να δέχεται επιθέσεις από μια κυβέρνηση που διακρίνεται για τις αποτυχίες της, κάτι καλό έχει κάνει ο άνθρωπος. Αν θέλουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να τον θίξουν, να αρχίσουν να τον επαινούν. Τότε θα τον κάψουν.

Το υπ. Παιδείας χορήγησε πιστοποίηση Κέντρου Δια Βίου Μάθησης σε σχολή Αστρολογίας! Συνέβη και αυτό από την «μορφωμένη Αριστερά» κατά δήλωση Καρανίκα. Καταλάβαμε τώρα ποια θα είναι η βαθιά τομή στην εκπαίδευση του υπουργού α-Παιδείας.

Αρχίζω και αναρωτιέμαι μήπως η σκόπιμη καθυστέρηση από τον Τσίπρα των διαπραγματεύσεων, οφείλεται σε συμβουλές αστρολόγου, επειδή ο Ερμής είναι ανάδρομος. Δεν ξέρω τι σημαίνει αυτός ο όρος, αλλά σίγουρα αν ο Ερμής ήταν εύδρομος θα τον τάπωνε τον Σόιμπλε. [Μετά το γέλιο που έπεσε, το υπουργείο ανακάλεσε την πιστοποίηση. Κρίμα, επειδή θα υπήρχε μια ακόμη επιβεβαίωση ότι «η Αριστεία είναι ρετσινιά», για την μορφωμένη Αριστερά].

Σας το είπα ότι οι Αλβανοί πολιτικοί είναι ερντογανάκια, δεν σας το είπα; Θρασύτητα και τσαμπουκάς. Η απροκάλυπτη επέμβαση στα εσωτερικά των Σκοπίων συνεχίζεται, με τον υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας, Ντιτμίρ Μπουσάτι, να δηλώνει, ότι αναμένει η «αλβανική πλατφόρμα» (σ.σ. με τα αιτήματα συνδιοίκησης του κράτους) να ενταχθεί στο Σύνταγμα των Σκοπίων, προκειμένου λέει να αποδώσει θετικά αποτελέσματα και για τους Σλάβους και για τους Αλβανούς.

Από τους Τούρκους τα έμαθαν τα κολπάκια. Και ο Ακιντζί στην Κύπρο τα ίδια λέει. Ότι αν υπάρξει συνδιαχείριση του 18% των Τ/κ με το 82% των Ε/κ θα ωφεληθούν και οι δύο κοινότητες. Οι «ραγιάδες των Αθηνών», όπως τους αποκαλεί ο Ν. Κοτζιάς, αντιλαμβάνονται ότι αν δεν διαλυθεί σύντομα η Τουρκία, θα έχουμε το ίδιο πρόβλημα στην Θράκη; [Το αντιλαμβάνονται, αλλά το προσωπικό συμφέρον για τις ψήφους, λειτουργεί εις βάρος του ελληνικού λαού - δεν γράφω εναντίον της πατρίδας, για να μη με πουν ακραίο].

Ο Τσίπρας, μετά τον Παππά και τον Φίλη, υποβαθμίζει και άλλον «δελφίνο», μεγαλοαστό. Κυκλοφορούν οι φήμες ότι το κάρφωμα για οφσόρ εταιρίες (του μπαμπά Σκουρλέτη;) έγινε από το εσωτερικό του Μαξίμου, με αποτέλεσμα αμέσως ο Σκουρλέτης να θυμηθεί τις δημοκρατικές διαδικασίες και να ψηφίσει το ξεπούλημα της ΔΕΗ. Χολυγουντιανό σενάριο, αλλά όταν εκπαραθυρώνει ο Τσίπρας, Αλαβάνο, Κουβέλη, Λαφαζάνη, Ζωή και τόσους άλλους, ο Σκουρλέτης θα είναι το εμπόδιο;

Δημοσίευσε η voria.gr επιστολή εταιρίας, στην οποία σημειώνεται ότι σε δημοπράτηση δύο έργων στο Κοσσυφοπέδιο, με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και τον όρο να λάβουν μέρος εταιρίες αποκλειστικά από τα Βαλκάνια, οι Αρχές του Κοσσυφοπεδίου απευθύνθηκαν σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων -συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας-, χωρίς όμως την Ελλάδα και την Ρουμανία.

Η εταιρία ζητά την παρέμβαση του Κατρούγκαλου [σώθηκε]. Επειδή το θέμα είναι σοβαρότερο από τον διορισμό καθαριστριών του ΣΥΡΙΖΑ, επιβάλλεται να ασχοληθεί τουλάχιστον ο Ν. Κοτζιάς, επειδή η εξαίρεση Ελλάδας και Ρουμανίας, δεν είναι τυχαία, με δεδομένο ότι οι δύο χώρες είναι μεταξύ των έξι που δεν αναγνωρίζουν κρατική οντότητα στο Κοσσυφοπέδιο. Δεν νομίζω επομένως, ότι το θέμα είναι οικονομικό, αλλά άκρως πολιτικο-εθνικό.