Skip to main content

Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια πιέζουν για την ΚΥΑ για τις μετατάξεις

Αντιπροσωπεία της ΟΜΥΛΕ επισκέφθηκε τον υπουργό Ναυτιλίας και ζήτησε να εκδοθεί η ΚΥΑ που θα προβλέπει μετατάξεις για εργαζομένους σε ΟΛΠ και ΟΛΘ.

Αντιπροσωπεία των συνδικαλιστικών οργανώσεων του ΟΛΠ µε τη συµµετοχή εργαζοµένων πραγµατοποίησαν εχθές παράσταση διαµαρτυρίας στο Υπουργείο Ναυτιλίας για την καθυστέρηση έκδοσης των ΚΥΑ, σύµφωνα µε όσα ορίζει η διάταξη που έχει ψηφιστεί στον νόµο 4404/2016, η οποία προβλέπει τη δυνατότητα µετάταξης για το προσωπικό του ΟΛΠ και του ΟΛΘ.

Ο υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής αφού αναγνώρισε ότι έχει υπάρξει καθυστέρηση, δεσµεύτηκε ότι εντός της προσεχούς εβδοµάδας θα υπάρξει συνάντηση µε την ηγεσία του Υπουργείου ∆ιοικητικής Ανασυγκρότησης, προκειµένου να προχωρήσουν στην άµεση έκδοση των ΚΥΑ εντός του χρονικού ορίου που ορίζει ο νόµος.

Η αντιπροσωπεία της ΟΜΥΛΕ και των σωµατείων του ΟΛΠ, για µία ακόµη φορά, επισήµανε στον Υπουργό ότι το θέµα των µετατάξεων εργαζομένων του ΟΛΠ και του ΟΛΘ αποτελεί µέρος συναινετικού πακέτου διασφάλισης των εργασιακών σχέσεων, που θεσµοθετήθηκε εν µέσω απεργιακών κινητοποιήσεων και η υλοποίησή του αποτελεί δέσµευση της Κυβέρνησης.