Skip to main content

Η εσωκομματική μάχη στη ΝΔ και η «ανοησία» της Αναγνωστοπούλου

Η εσωκομματική μάχη στη ΝΔ, η «ανοησία» της Σίας Αναγνωστοπούλου και γιατί οι Γερμανοί είναι τελικά οι «πρωταθλητές» στη διαφθορά.

Καλά είπε ο Πλάτων, ότι οι «εμφύλιες έριδες» είναι σκληρότερες πάντων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έμπηξε ένα μεγάλο καρφί στην καρδιά της αδελφής του. Σε χρόνο μηδέν, από την στιγμή που ο Μεϊμαράκης ανήγγειλε την προκήρυξη εσωκομματικών εκλογών, ο Κυριάκος έσπευσε να δηλώσει υποψήφιος, κι έκλεισε τον δρόμο, και στην αδελφή του, αλλά και στον Μπακογιάννη.

Μάλιστα δε, ακόμη και αν ο Τζιτζικώστας δεν εκλεγεί πρόεδρος της Ν.Δ., αλλά έχει δυναμική παρουσία και καπαρώσει την καρέκλα για το μέλλον, τότε ο Μπακογιάννης μάλλον καίγεται. Πολύ θα ήθελα να είμαι μπροστά στην επόμενη συνάντηση Ντόρας-Κυριάκου (την προηγούμενη, γράφηκε, έστειλαν τον μπαμπά στο νοσοκομείο).

Ήρθε και το… Πακιστάν στην Θράκη. Ακόμη ένα ισλαμικό τάγμα εμφανίστηκε στην Κομοτηνή. Πρόκειται για το τάγμα «Κάλεσμα Ισλάμ». Εκπρόσωπος είναι μουσουλμάνος καταγόμενος από την Θράκη.

«Ο Θεός κλαίει για τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών», είπε ο Πάπας. Πράγματι, κλαίει ο Θεός αφενός για τα θύματα, και αφετέρου για την κατάντια αρκετών καθολικών αντιπροσώπων του επί της γης, που μόλις δουν πιτσιρίκι κάνουν σαν λυσάρες. Πώς να μη κλαίει με την κατάντια τους!

Αφού μισούν τις ιδιωτικοποιήσεις, πού στην ευχή θα βρεθούν τα λεφτά για τον κομματικό στρατό που συνεχίζει να αλώνει το Δημόσιο; Θα βάλουν τον Λαφαζάνη να τα πάρει από το Νομισματοκοπείο, ή την Ραχήλ να τυπώσει ευρώ; Πάντως, όταν και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θα νιώσουν στο πετσί τους την «δεύτερη φορά Αριστερά», να θυμηθούν ότι ο Πλάτων είπε: «Κάθε λαός είναι άξιος της ηγεσίας του».

Η Σία Αναγνωστοπούλου, αναπλ. Υπουργός α-Παιδείας, μάζεψε όσα είπε για την παρακολούθηση των Θρησκευτικών στα Σχολεία. Της απάντησε με σκληρά λόγια ο αρχιεπίσκοπος, ως παλαιός ΠΑΣΟΚος (και νυν ΣΥΡΙΖΑίος;), και η Σία έσπευσε να φορτώσει την «ανοησία» της -όπως είπε ο κ. Ιερώνυμος-, πού αλλού, στους δημοσιογράφους:

«Δεν μπορεί να μιλήσει κανένας σε αυτή τη χώρα, να πει μια κουβέντα, παραποιείται εντελώς», υποστήριξε. Έχει γίνει συνήθεια, πλέον. Λέω ο καθένας την σαχλαμαρίτσα του, κι όταν ξεσηκωθεί θόρυβος… φταίνε τα ΜΜΕ (η μόνη που δεν το είπε, ήταν η Χριστοδουλοπούλου, που εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι η πολιτική της ήταν σωστή - τόσο πολύ κατάλαβε τι έκανε).

Μια άλλη υπουργός, στην Τουρκία, η πρώτη γυναίκα υπουργός που φορά μαντίλα, έχει κι αυτή μια λαμπρή ιδέα: «Εάν μια μουσουλμάνα δεν ξέρει να κάνει πίτα, τότε εκείνη η οικογένεια είναι καταδικασμένη να διαλυθεί». Δεν διευκρίνισε εάν εννοεί τυρόπιτα ή πιτόγυρο. Βασιλόπιτα πάντως, αποκλείεται.

Όταν λέγω ότι οι Γερμανοί είναι πρωταθλητές στην διαφθορά δεν με πιστεύετε. Εμείς είμαστε μαθητούδια μπροστά τους. Ακόμη μία υπουργός της Άμυνας, αποκαλύφθηκε ότι έκανε λογοκλοπή στη διδακτορική διατριβή της στην Ιατρική.

Το 2011 ο υπουργός Άμυνας Γκούτενμπεργκ, παραιτήθηκε για τον ίδιο λόγο. Το ίδιο έπραξε το 2013 και η Ανέτε Σαβάν, υπουργός Παιδείας και στενή συνεργάτιδα της καγκελαρίου. Όπως και η Γερμανίδα Σιλβάνα Κοχ-Μέριν, αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και της αφαιρέθηκε ο τίτλος του "δόκτορα" στη συνέχεια.

Εμείς δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα. Προτιμούμε υπουργούς αποφοίτους Λυκείου. Οπότε από λογοκλοπή ησυχάσαμε. Για καλό και για κακό, πάντως, δεν χρειάζεται να ψάξουμε τις διατριβές των καθηγητών. Φτάνουν τόσες εκπλήξεις.

Καλλισθένης