Skip to main content

Οι επιλεκτικές «ευαισθησίες» και ο χλευασμός Τσίπρα από Μπορίσοφ

Οι «ευαισθησίες» για τους μετανάστες , ο χλευασμός του Τσίπρα από τον Μπορίσοφ και το δούλεμα σχετικά με την αναζήτηση των πατρώνων των τζιχαντιστών.

Οι Γιατροί του Κόσμου καταγγέλλουν ότι πολλοί μετανάστες επιστρέφουν από τα Σκόπια χτυπημένοι. Θεωρούν ότι τα χαρτιά τους είναι πλαστά και τους επαναπροωθούν στην χώρα μας, όπου διαπιστώνεται ότι έχουν πέσει θύματα ξυλοδαρμού.

Απορώ, όλοι αυτοί οι Έλληνες πολίτες, που παριστάνουν τον ευαίσθητο σε ανθρώπινα δικαιώματα, γιατί σιωπούν, ενώ είναι λαλίστατοι κατά της Ελλάδας αν τυχόν συμβεί κάποιο ατυχές μεμονωμένο περιστατικό; Το κίνητρό τους είναι να καταγγείλουν την βιαιότητα κατά ανθρώπων, ή να βλάψουν την χώρα; Τι μήνυμα στέλνουν οι πράξεις τους;

Πέφτει χοντρό δούλεμα σχετικά με την αναζήτηση των πατρώνων των τζιχαντιστών. Διεξήχθη συνέδριο στην Άγκυρα με θέμα: «Χαλιφάτο, φαντασίωση ή κοντινό μέλλον;». Γραμμένο και με μεγάλα γράμματα σε γιγαντοοθόνη, και με δημοσίευση στο διαδίκτυο. Δεν κρύβουν, λοιπόν, στην Άγκυρα, ότι πασχίζουν να αναβιώσουν το χαλιφάτο και μάλιστα στο άμεσο μέλλον! Τι ψάχνουν να βρουν οι δυτικές υπηρεσίες;

Τι φαντάζεστε; Ότι δεν υπάρχουν και στην Γαλλία αποδομητές της ιστορίας; Η Νέα Τάξη έχει φίλους παντού. Η «αναθεωρημένη» γαλλική ιστορία έγινε προκειμένου να αποφεύγουν την "προσβολή" των εθνοτικών μειονοτικών μαθητών. Γι’ αυτό και οι Σταυροφορίες χαρακτηρίζονται "προσβλητικές" για τους Μουσουλμάνους, ο βασιλιάς Λουδοβίκος ο 14ος ονομάζεται "ιμπεριαλιστής" ο Ναπολέων γελοιοποιείται και παρουσιάζεται σαν τον συνταγματάρχη Καντάφι της εποχής του, κ.ά. παρόμοια.

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός χλευάζει τον Τσίπρα. Μετά την εκδήλωση της πρόθεσής του να δώσει στην Ελλάδα Δυνάμεις Ασφαλείας για να αντιμετωπίσει το προσφυγικό κύμα, ανέβασε την καθιερωμένη φωτογραφία των ηγετών της ΕΕ στο twitter, με σχόλιο: «Η Βουλγαρία απέδειξε την ικανότητά της να προστατεύσει τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ ως χώρα έξω από την ζώνη Σένγκεν». Προσπάθησε μάλιστα και πήρε καλύτερη θέση στη φωτογραφία από ό,τι ο Αλέξης Τσίπρας.

Ερωτηματικά προκαλεί η αλλαγή όρου από την Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπο του ρωσικού ΥΠΕΞ, που χαρακτήρισε -και μάλιστα τρεις φορές- "καταστροφή" την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από την Τουρκία, και όχι "έγκλημα", όπως μέχρι τώρα. Βλέπω κάποια άμβλυνση ή μού φαίνεται;

Η Διεύθυνση Εθνικής Παιδείας της Μαλάτιας στην Τουρκία, με έγγραφο που έστειλε σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, άρχισε καμπάνια αποστολής γραμμάτων στους αστυνομικούς και στρατιώτες, με τα οποία οι μαθητές λένε πόσο τους θαυμάζουν που πολεμούν. Κι αυτό επειδή αφενός έπεσε κατακόρυφα το ηθικό των ένοπλων Τούρκων, αφετέρου μήπως και περιορίσουν τις λιποταξίες.

Πριν από 124 χρόνια είχαμε και Ιουδαίους μετανάστες. Είχε γράψει ο «Φάρος της Μακεδονίας», το 1892. «Την παρελθούσαν Δευτέραν δια του εκ Κ/πόλεως καταπλεύσαντος ατμοπλοίου "Κρήτη" αφίκοντο εις την πόλιν μας και έτεροι 190 ιουδαίοι μετανάσται εκ Ρωσσίας».

Όταν γράφω ότι όπου υπάρχει επιχειρηματική δωροδοκία, θα βρεις την Γερμανία από πίσω, δεν με πιστεύετε. Εξηγεί και τον στενό δεσμό Μέρκελ - Ερντογάν. Βουλευτής της αντιπολίτευσης στην Τουρκία κατέθεσε ερώτηση στο Κοινοβούλιο για το θέμα που έχει ξεσπάσει μετά τις αποκαλύψεις γερμανικών ΜΜΕ, για τις ενδείξεις δωροδοκίας Τούρκων στο πρόγραμμα ναυπήγησης υποβρυχίων Type 214. Λεπτομέρεια: Οι αποφάσεις ελήφθησαν από την Επιτροπή Υλοποίησης Αμυντικής Βιομηχανίας, με επικεφαλής τότε, τον Ερντογάν.