Skip to main content

Η εξήγηση για την απουσία Τσίπρα από τις εικόνες των πυρκαγιών

Γιατί ο πρωθυπουργός απουσίαζε από τις εικόνες για την κατάσβεση των πυρκαγιών, το δώρο του Τραμπ στον Μαδούρο και η... ουδετερότητα των Σέρβων.

Μεγάλη συζήτηση στο διαδίκτυο για την απουσία του πρωθυπουργού τις δύσκολες αυτές ώρες με τις πυρκαγιές να κατακαίουν την Ελλάδα. Νομίζω πως είναι δικαιολογημένη η απουσία του. Ο πρωθυπουργός δεν κάνει τίποτε χωρίς διαπραγματεύσεις. Μόλις συμπληρωθούν 17 ώρες διαπραγματεύσεων θα εμφανιστεί.

Μόνο ο Αρκάς έχει διαφορετική γνώμη, και υποστηρίζει πως ο πρωθυπουργός είναι εδώ και πως συντονίζει το έργο της κατάσβεσης. Αυτό το συναρτά από την αδυναμία περιορισμού των πυρκαγιών. Ποιος άλλος θα μπορούσε να πετύχει τέτοια καταστροφή;

 

Η "τρύπα" στα έσοδα φέρνει γρηγορότερα τα νέα μέτρα. Πόσο μυαλό πρέπει να έχει κάποιος για να καταλάβει, ότι εξαντλήθηκαν τα αποθέματα σε σεντούκια και στρώματα; Από πού θα μαζέψουν όλα αυτά τα χρήματα που προγραμμάτισαν;

Μελέτη επισημαίνει ότι μεταξύ 2011-2016 η Ελλάδα έχασε σχεδόν το 3% του πληθυσμού της, μεταξύ άλλων λόγω της γέννησης λιγότερων παιδιών εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Προβλέπει ότι από περίπου 10,8 εκατομμύρια το 2016, ο πληθυσμός της χώρας μας θα μειωθεί στα 9,9 εκατομμύρια έως το 2030 και στα 8,9 εκατομμύρια έως το 2050.

Το χειρότερο είναι ότι αργούν να πεθάνουν οι συνταξιούχοι. Στο υπουργείο Οικονομικών τραβούν τα μαλλιά τους με την απαίτηση των συνταξιούχων να θέλουν να ζήσουν, επιβαρύνοντας τον κρατικό προϋπολογισμό. Πού πήγε το πνεύμα αυτοθυσίας;

Λιγότερα παιδιά, περισσότεροι συνταξιούχοι, όταν θάρθει η ώρα να πάρω σύνταξη, θα την βάζω στο πορτοφολάκι με τα κέρματα. Για να λυθεί το πρόβλημα, το κράτος έκοψε το επίδομα και στους πολύτεκνους. Χαίρεται κι από πάνω που έφυγαν 400.000 νέοι, αφού μπορεί να επικοινωνήσει μείωση της ανεργίας. Μια ζωή… δήθεν.

Η πολιτική είναι σοβαρή υπόθεση, που δεν μπορούν να την ασκούν ούτε μαθητευόμενοι σοβιετικοί μάγοι, ούτε επηρμένοι επιχειρηματίες. Ο Τραμπ, έδωσε ανάσα ζωής στον Μαδούρο με την ανοησία περί στρατιωτικής επέμβασης στην Βενεζουέλα, ο οποίος Μαδούρο βρίσκει τώρα ευκαιρία να αποδώσει τα εγκλήματα που κάνει κατά του λαού του, στους "κακούς Αμερικανούς".

«Όλοι πρέπει να συμμετάσχουν στο σχέδιο άμυνας, εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες, ας δούμε πόσο αρέσει στους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές», είπε σε ψηφοφόρους του ο Μαδούρο, προτρέποντάς τους να συμμετάσχουν στην διμερή άσκηση (26-27/8) στρατιωτών και πολιτών. Η πορεία της ανθρωπότητας δεν προδιαγράφεται μόνον από έξυπνους χειρισμούς, αλλά -κυρίως- από βλακείες.

Μόνο με 6 καναντέρ -κι εχθές βράδυ έμειναν 4- θα σβήσουμε 91 πυρκαγιές ταυτόχρονα; Τα άλλα είναι προς επιδιόρθωση, επί μήνες. Δεν πειράζει όμως, αρκεί που εμφανίζουμε πλεόνασμα.

Όταν ακούω τους Σέρβους πολιτικούς να μιλούν για ουδετερότητα της χώρας τους, αναρωτιέμαι αν έχουν μελετήσει καθόλου πολιτική ιστορία. Κι ο Μακάριος μιλούσε για ουδετερότητα, ήθελε να λογίζεται ηγέτης του Τρίτου Κόσμου, οι δυτικοί τον αποκαλούσαν "Φιντέλ Κάστρο" της Μεσογείου, και είδαμε τα χαμπέρια. Πάει το 40% του νησιού.

Αν νομίζουν οι Σέρβοι, ότι η Δύση που θέλει πάση θυσία να αποτρέψει ρωσική επιρροή στα Βαλκάνια, θα τους επιτρέψει ουδετερότητα, ας ρωτήσουν και τον Κώστα Καραμανλή, που για έναν αγωγό ενδιαφέρθηκε και τα αποτελέσματα είναι γνωστά. Ας ρωτήσουν και τον Τσίπρα, που έλεγε στην Αγία Πετρούπολη ότι οι Έλληνες ως ναυτικοί ξέρουν και άλλα λιμάνια, τι συνέβη κι έγινε υπέρμαχος του ΝΑΤΟ.