Skip to main content

Οι φήμες για τον Καραμανλή και ο ειλικρινής βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Αν δεν βρει τρόπο ο Καραμανλής να διαψεύσει τις φήμες περί συνεργασίας με Τσίπρα, η καθολική αποδοχή που είχε από τους νεοδημοκράτες θα ανατραπεί.

Το ΠΑΣΟΚ ενισχύει τις φήμες για την συνεργασία Καραμανλή - Τσίπρα. Ο  Παυλίδης, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε για την συνεδρίαση και συμφωνία Τσίπρα με εργοδότες: «Η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας δεν ήταν παρούσα. Άραγε ποιος είναι ο κουμπάρος της συμφωνίας;», φωτογραφίζοντας τον Κώστα Καραμανλή και προσθέτοντας: «Το ειδύλλιο καλά κρατεί».

Αν δεν βρει τρόπο ο Καραμανλής να διαψεύσει τις πολλαπλασιαζόμενες φήμες, που τώρα και δημόσια εκφέρονται, σίγουρα η καθολική αποδοχή που είχε από τους νεοδημοκράτες θα ανατραπεί. Εκτός κι αν δεν τον ενδιαφέρει. Εκτός και αν έχει άλλα σχέδια.

Η Σαουδική Αραβία έπεσε στον λάκκο που έσκαψε για την Ρωσία. Υποχρεωμένη να ακολουθήσει την πολιτική των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, μείωσαν δραστικά την τιμή του πετρελαίου για να πλήξουν την Ρωσία. Το αποτέλεσμα είναι, η Σαουδική Αραβία -σύμφωνα με το ΔΝΤ-  να αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Μόνο κατά τους τελευταίους μήνες χάθηκαν περί τα 70 δισ. δολ. από την οικονομία της εξ αιτίας της συνεχούς πτώσης της τιμής του πετρελαίου, από το οποίο εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά. Ταυτόχρονα, προστέθηκαν και οι στρατιωτικές δαπάνες (κατά το τελευταίο διάστημα ξόδεψε περί τα 80 δισ. δολ. που κατευθύνθηκαν κυρίως σε αμερικανικές πολεμικές βιομηχανίες.

Από τις 81 ΜΚΟ στη Λέσβο μόνο οι 30 έχουν καταγραφεί. Η αθρόα και ανεξέλεγκτη προσέλευση ΜΚΟ στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου έχει αρχίσει να προβληματίζει. Κάποιες απ΄ αυτές κάνουν δουλειά και προσφέρουν. Αλλά για τις περισσότερες υπάρχουν ερωτήματα και υποψίες για τους λόγους της ύπαρξής τους και της επιλογής τους να σπεύσουν στο Αιγαίο. Ούτε αυτό μπορούμε να ελέγξουμε;

Πληρώνουμε εισφορά για την ΕΡΤ προκειμένου να κάνει εκπομπές που δεν κάνει η ιδιωτική τηλεόραση. Όμως, αδιαφόρησε για τον Αγιασμό της Σμύρνης, μετά από 94 χρόνια, και γι’ αυτόν της Αμμοχώστου, μετά από 42 χρόνια. Υποβάθμισε πλήρως τα γεγονότα. Φοβήθηκε τον «συνωστισμό» στην Σμύρνη; Σεβάστηκε τον Αττίλα; Επικράτησε η αθεΐα των κυβερνητικών στελεχών;

Ποιος είπε ότι η Ρωσία θα ζημιώσει οικονομικά με τα έξοδα της παρουσίας της στην Συρία; Το συριακό έδαφος έχει γίνει πίστα δοκιμών των νέων όπλων της Ρωσίας, και άρχισε ήδη να δέχεται… παραγγελίες! Μόνο για τα Su-34s, η Αλγερία ήδη έχει παραγγέλλει 12, ενώ στη λίστα των υποψήφιων αγοραστών είναι το Βιετνάμ, το Καζακστάν, το Τουρκμενιστάν, το Ουζμπεκιστάν και ακολουθούν το Ιράκ, η Αιθιοπία, η Νιγηρία και η Ουγκάντα. Το «τερπνόν» μετά του ωφελίμου.

Άφθονο σχιστολιθικό αέριο στη Θράκη που κατέχει η Τουρκία! Παράλληλα, προκαταρκτική μελέτη του ΙΓΜΕ θεωρεί ότι υπάρχουν αντίστοιχες δομές και στο ελεύθερο τμήμα της Θράκης, Οι Τούρκοι έψαξαν και βρήκαν! Εμείς;

Βαθιά υπόκλιση στο όνομα της Άννας Συνοδινού. Ήταν Κυρία, σε όλα όσα έκανε στη ζωή της.

Ωμός, κυνικός, αλλά ειλικρινής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Μανιός. Ρωτήθηκε για το αν ψηφιστεί και από την αντιπολίτευση η μείωση των συντάξεων και απάντησε: «Εδώ ψήφισαν 11 μειώσεις η 12η θα τους πειράξει;». Την ίδια ώρα η κυβέρνηση επιμένει ότι δεν θα περικοπούν οι συντάξεις. Πάντως, 12η φορά θα ψηφίσουν. Για 13η που είναι γρουσούζικος αριθμός, αμφιβάλλω.