Skip to main content

Τα αγριογούρουνα στη Θεσσαλονίκη και το «πλάνο-κουνέλι» του Μαδούρο

H Αλβανία ανέλαβε να σώσει τον κόσμο, το «πλάνο-κουνέλι» του Μαδούρο, οι κοτούλες στη Γούναρη και το κακό κλίμα για τον Κουρουμπλή.

Ένα... φιλόδοξο σχέδιο, με τίτλο "πλάνο-κουνέλι", παρουσίασε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νίκολας Μαδούρο, καλώντας τους πολίτες της χώρας του να αντιμετωπίσουν τον "οικονομικό πόλεμο" από τις "ιμπεριαλιστικές δυνάμεις", εκτρέφοντας και τρώγοντας κουνέλια.

Τι να κάνει κι ο καημένος ο Μαδούρο. Έφαγαν οι Βενεζουελάνοι τα ζώα του ζωολογικού κήπου, σου λέει πριν αρχίσουν να τρώνε ο ένας τον άλλον, ας το ρίξουμε στα κουνέλια. Καλό είναι το πρόγραμμα, δεν λέω, αρκεί να βρούνε με τι θα τρέφονται τα κουνέλια. Τα φύλλα των δέντρων θα εξαντληθούν.

Το κακό είναι, όπως λέει η είδηση ότι πολίτες που πήραν κουνέλια, τα έβαλαν στο λαιμό φιογκάκι και τα έχουν ως κατοικίδια [δεν κάνω πλάκα, ο αρμόδιος υπουργός Φρέντι Μπερνάλ, το είπε, και τους προτείνει να τα μαγειρεύουν].

Πάντως, να το εφαρμόσουμε κι εμείς εδώ. Μερικά κουνέλια στο μπαλκόνι, ή ακόμα και στα ανοίκιαστα καταστήματα -γιατί να μένουν άδεια; μήπως θα βρουν ενοικιαστή;- είναι ό,τι πρέπει. Άσε που μπορεί να ζητήσουμε και καγκουρώ από την Αυστραλία, μετά την προτροπή της κυβέρνησης, να τρώνε καγκουρώ επειδή αυξάνεται αλματωδώς ο πληθυσμός τους, και θα αρχίσουν να μπαίνουν και στις πόλεις.

Στο κάτω-κάτω και λίγη πείνα δεν κάνει κακό. Πώς αντέξανε κοντά 90 χρόνια οι πολίτες των σοβιετικών χωρών;

Επί τέλους. Βρέθηκε η χώρα που με την ισχυρή παρουσία της στα παγκόσμια δρώμενα, βάζει τέλος στην ανησυχία από τις απειλές της Βόρειας Κορέας. H Αλβανία ανέλαβε να σώσει τον κόσμο! Το αλβανικό ΥΠΕΞ, καλεί την Κορέα να σταματήσει αμέσως τις προκλήσεις. Ο ηγέτης της Β. Κορέας έχει κατατρομοκρατηθεί μετά την αλβανική παρέμβαση.

Είδα φωτογραφία με αγριογούρουνα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και χάρηκα πολύ. Πάντα ήθελα να ζήσω κοντά στην φύση. Κι αφού δεν μπορούσα να πάω εγώ, ήρθε η φύση σε μένα. Αν έβλεπα και κροκόδειλο στον Θερμαϊκό θα ήταν ό,τι καλύτερο. [Εκεί στα αρχαία της Δημητρίου Γούναρη, που έχουν εγκαταλειφθεί και μένουν αναξιοποίητα, γιατί δε βάζουμε κοτούλες;]

Δώρο Θεού είναι για την κυβέρνηση η πετρελαιοκηλίδα. Σκέφτονται ότι φέτος, αντί για επίδομα θέρμανσης, να μας δώσουν από ένα βαρέλι μαζούτ από τον Σαρωνικό.

Στα Σκόπια οι πρόεδροι 22 κομμάτων, που ανήκουν στον συνασπισμό υπό την ηγεσία του σοσιαλιστικού κυβερνητικού SDSM, υπέγραψαν συμφωνία για κοινή εμφάνιση στις τοπικές εκλογές. Αυτοί είναι χειρότεροι από μας. Κάθε γειτονιά και κόμμα. Οι Σλάβοι ψηφοφόροι των κεντροαριστερών κομμάτων, είναι λίγες εκατοντάδες χιλιάδες. Πόσοι αναλογούν σε κάθε κόμμα;

Μόνο θετικό δεν είναι το κλίμα για τον υπουργό Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή στο Μέγαρο Μαξίμου, για την οικολογική καταστροφή από τη ρύπανση που ακολούθησε τη βύθιση του "Αγία Ζώνη ΙΙ". Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους ο Πρωθυπουργός φέρεται να τόνισε πως «τώρα είναι η ώρα να καθαρίσεις τη σαπίλα που υπάρχει στο χώρο αυτό. Διαφορετικά θα τη χρεωθείς εσύ», σύμφωνα με το στο real.gr. Όλα αυτά κατόπιν "εορτής" [οι κυβερνητικοί δεν γνωρίζουν ότι η πολιτική είναι η τέχνη του προλαμβάνειν].