Skip to main content

Οι φόροι που πρέπει να πληρωθούν έως την Παρασκευή

Καθώς μάλιστα, υπάρχει ο κίνδυνος προστίμων ή ακόμα και κατασχέσεων, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να ρυθμίσουν κάθε φορολογική εκκρεμότητα.

Αρκετές είναι οι φορολογικές εκκρεμότητες που θα πρέπει να ρυθμίσουν οι πολίτες μέχρι την επόμενη Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου.

Καθώς μάλιστα, υπάρχει ο κίνδυνος προστίμων ή ακόμα και κατασχέσεων, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν μέχρι το τέλος του μήνα τα εξής:

1. ΕΝΦΙΑ: Έως και την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου θα πρέπει να καταβληθεί η 4η και προτελευταία δόση, ενώ η μη καταβολή του επιφέρει μηνιαία προσαύξηση 0,73%.

2. Τέλη κυκλοφορίας: Η προθεσμία λήγει στις 31 Δεκεμβρίου, ωστόσο από το γκισέ οι πολίτες θα μπορούν να πληρώνουν έως τις 29 Δεκεμβρίου. Μη καταβολή των τελών επιφέρει πρόστιμο ίσο με την αξία των τελών.

3. Φόρος εισοδήματος: Τα νομικά πρόσωπα θα πρέπει να πληρώσουν την τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος.

4. ΦΠΑ Νοεμβρίου: Οι επιχειρήσεις που τηρούν διπλογραφικό σύστημα θα πρέπει ως την Παρασκευή να καταβάλουν τον ΦΠΑ του προηγούμενου μήνα. 

5. Δόσεις ρυθμισμένων οφειλών: Όλες οι δόσεις για τις ρυθμίσεις οφειλών πρέπει να καταβληθούν την Παρασκευή. Από το 2018 μια ημέρα καθυστέρησης στην εξόφληση της δόσης ρυθμισμένης οφειλής, οδηγεί σε απώλεια της ρύθμισης.

Παράλληλα, αρκετοί θα χρειαστεί να υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις, να προχωρήσουν σε γονικές παροχές ή δωρεές χρηματικών ποσών για να δικαιολογήσουν τεκμήρια ή ακόμη και να καταθέσουν πινακίδες στην περίπτωση εκείνη που δεν προτίθενται να τα πληρώσουν.