Skip to main content

Η Fosun ετοιμάζεται για πολυεπίπεδη επενδυτική επίθεση στην Ελλάδα

Ο κινεζικός όμιλος κατέθεσε και προσφορά – έκπληξη για την εξαγορά της τραπεζικής άδειας της Επενδυτικής Τράπεζας της Ελλάδας.
«Η Fosun συνεχίζει να ενδιαφέρεται να καταστεί βασικός μέτοχος της Εθνικής Ασφαλιστικής». Η δήλωση είναι της εκτελεστικής αντιπροέδρου του κινεζικού ομίλου, Κανγκ Λαν, έγινε στο πρακτορείο Bloomberg και είναι ενδεικτική των εξελίξεων από εδώ και στο εξής. Οι Κινέζοι δεν θέλουν να μπουν και πάλι σε νέα διαγωνιστική διαδικασία για την απόκτηση της εταιρείας, αλλά να ξεκινήσει άμεσα η διαπραγμάτευση μαζί τους, για την εξαγορά της. Προς το παρόν, όμως, η πλευρά της πωλήτριας δεν έχει πάρει αποφάσεις. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένει την εισήγηση της νομικής υπηρεσίας της, στην οποία έχει αποταθεί, προκειμένου να πάρει συγκεκριμένες απαντήσεις.
 
Η Fosun, ωστόσο, δείχνει διατεθειμένη να επιτεθεί. Πάντα στην Ελλάδα και σε πολλά επίπεδα, εκτός εκείνου της Εθνικής Ασφαλιστικής. Στο πλαίσιο αυτό η Fosun κατέθεσε και προσφορά – έκπληξη για την εξαγορά της τραπεζικής άδειας της Επενδυτικής Τράπεζας της Ελλάδας (IBG). Οι Κινέζοι δείχνουν ότι ήρθαν για να μείνουν. Θυμίζουμε ότι ο ίδιος κινεζικός όμιλος είναι ήδη στα μετοχικά κεφάλαια των Folli Follie και Club Med, ενώ συμμετέχει και στην κοινοπραξία για το Ελληνικό...