Skip to main content

Η φθηνή προπαγάνδα για το Σκοπιανό και το εμπόλεμο με την Αλβανία

Η κυβερνητική προπαγάνδα για το Σκοπιανό, το παραμυθάκι ότι δεν συνομιλούμε για τους τσάμηδες και η επίσκεψη Ιβάνοφ στην Τουρκία.

"Στο διάολο", έστειλε η κυρία αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτή και πρώην υπουργό. Πρόκειται για μια απόδειξη του "ηθικού πλεονεκτήματος" που έχει η Αριστερά. Η έννοια ήθος έχει διαφορετική ερμηνεία, όταν χρησιμοποιείται από ανίδρωτους καταληψίες.

Ίσως όμως και να έγινε παρεξήγηση. Να μη εννοούσε τον σατανά, επειδή οι κομμουνιστές διάολο θεωρούν τις ΗΠΑ [άλλο αν έγιναν κυβέρνηση με διαολική προώθηση]. Μπορεί να εννοούσε να πάει ο Αθανασίου στις Ηνωμένες Πολιτείες, γνωστού όντος ότι η Ν.Δ. έχει γερμανικό προσανατολισμό. Σα να του έλεγε δηλαδή φιλικά να αλλάξει κατεύθυνση. Κι εμείς το παρεξηγήσαμε.

Την έναρξη της εμπορικής λειτουργίας του αγωγού φυσικού αερίου IGB μέσα στο β’ εξάμηνο του 2020 ανακοίνωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ, Δημήτρης Τζώρτζης. «Ο IGB είναι το πιο ώριμο έργο μας και η κατασκευή του έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει εντός του γ’ τριμήνου του 2018», τόνισε.

Μέσω της σύνδεσής του με τον ΤΑΡ και το δίκτυο του ΔΕΣΦΑ, ο αγωγός IGB θα επιτρέψει τη διαφοροποίηση πηγών και οδεύσεων παρέχοντας στην Νοτιο-Ανατολική Ευρώπη πρόσβαση στο αέριο της Κασπίας και άλλων πηγών, καθώς και σε υγροποιημένο φυσικό αέριο μέσω των ελληνικών τερματικών σταθμών ΥΦΑ.

Πόσο καιρό το γράφω; Ότι το παραμυθάκι πως δεν συνομιλούμε για τσάμηδες, είναι άνευ ουσίας, από την στιγμή που θα άρουμε το εμπόλεμο, ως "ιστορική ανοησία", κατά δήλωση Κοτζιά; Ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, Ντιτμίρ Μπουσάτι, αρνήθηκε κατ’ αρχάς ότι συμφώνησε με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας για την απομάκρυνση του όρου "τσαμουριά" από σχολικά βιβλία.

Ας πούμε ότι δεν είπε την αλήθεια. Είπε όμως ότι «Υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν μονομερώς. Για παράδειγμα, η κατάργηση του νόμου του πολέμου και οι συνέπειές του είναι μια μονομερής πράξη. Ελπίζουμε ότι αυτός ο νόμος θα καταργηθεί, ώστε οι Αλβανοί πολίτες των οποίων οι περιουσίες έχουν κατασχεθεί να διεκδικήσουν αυτά τα ακίνητα».

Πολύ φτηνιάρικη κυβερνητική προπαγάνδα για το Σκοπιανό, και μάλιστα από μεταφορείς που έχουν άγνοια. Είπε δημοσιογράφος που υμνεί αιφνιδίως τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι αφού ο Ερντογάν θέλει να διατηρήσουν το όνομα Μακεδονία τα Σκόπια, εμείς πρέπει να κάνουμε οπωσδήποτε συμφωνία για σύνθετη ονομασία. Να ξεπουλήσουμε, δηλαδή, επειδή ο Ερντογάν πουλάει ανέξοδη εξυπηρέτηση στους Σκοπιανούς.

Η άγνοιά του δε -μήπως η κυβέρνηση πρέπει να βρει άλλον, που έχει γνώση των θεμάτων;- φάνηκε από το ότι έλεγε ότι ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, πήγε στα Σκόπια προσκεκλημένος του προέδρου Γ. Ιβάνοφ. Τα πλάνα έδειχναν επανειλημμένα τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας, Ράντεφ, κι ο δημοσιογράφος φώναζε: «δείτε τον Μπορίσοφ, νάτος».

Ούτε του έκοψε ότι οι Πρόεδροι δεν προσκαλούν πρωθυπουργούς αλλά ομόλογους προέδρους. Οι πρωθυπουργοί καλούν πρωθυπουργούς. Ο Παυλόπουλος κάλεσε τον Ερντογάν. Τι γνώση να έχει κάποιος για τα Βαλκάνια, όταν επί ώρα βλέπει τον Ράντεφ στην εικόνα και λέγει «δείτε τον Μπορίσοφ» άπειρες φορές; Κι όμως, "ενημερώνει" την κοινή γνώμη!

Είπε κι άλλο: Ότι ο Ιβάνοφ, πήγε στην Τουρκία και δεν είδε τον Πατριάρχη ΚΠόλεως. Φώναζε δε να… ξυπνήσει η Εκκλησία. Πάλι δεν γνωρίζει, ότι η σχισματική εκκλησία των Σκοπίων, δεν αναγνωρίζεται από τον Πατριάρχη.