Skip to main content

Η Γαλλία εμπιστεύεται την Ελλάδα δηλώνει ο Φιγιόν

Η Γαλλία εμπιστεύεται την Ελλάδα, που αντιμετωπίζει σοβαρή οικονομική κρίση, για μια «ταχεία επιστροφή σε υγιή δημόσια οικονομικά» και «την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών», δήλωσε σήμερα ο γάλλο
Η Γαλλία «εμπιστεύεται» την Ελλάδα, που αντιμετωπίζει σοβαρή οικονομική κρίση, για μια «ταχεία επιστροφή σε υγιή δημόσια οικονομικά» και «την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών», δήλωσε σήμερα ο γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν.

«Είναι ένα θέμα ανησυχίας για όλα τα μέλη της ζώνης του ευρώ. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ΕΕ) υιοθέτησε την περασμένη εβδομάδα μια σειρά συστάσεων που έχουν ως στόχο την παροχή συμβουλών εκ του σύνεγγυς προς το ελληνικό κράτος στην προσπάθειά του να επιστρέψει γρήγορα σε υγιή δημόσια οικονομικά», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Έχουμε εμπιστοσύνη στις ελληνικές αρχές ότι θα συμμορφωθούν με τις συστάσεις αυτές και θα ξανακερδίσουν γρήγορα την πλήρη εμπιστοσύνη των αγορών», πρόσθεσε ο Φιγιόν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η πολύ ασταθής εξέλιξη στις αγορές του χρέους» δείχνει ότι «καθορίζονται επίσης και από παράλογες συμπεριφορές, δηλαδή κερδοσκοπικές», απόδειξη για την ύπαρξη «ανάγκης για την οικοδόμηση μιας νέας παγκόσμιας οικονομικής ρύθμισης».