Skip to main content

Οι καμένοι εγκέφαλοι στα social media και το νέο λάθος για το Κυπριακό

Η λανθασμένη διατύπωση Τσίπρα για το Κυπριακό, οι διαδηλώσεις των ιερόδουλων στα Σκόπια και οι δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη στα Τίρανα.

Ο θάνατος του δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη ενέπνευσε μια "κυρία" της Αριστεράς, που έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα: «Δεν μπορώ να πω ότι λυπάμαι που πέθανε. Ξεγέλασε μια ολόκληρη χώρα με τα ψέμματά του, ήταν υποχείριο της εγχώριας τρόικας και συνέβαλε κι αυτός να αυτοκτονήσουν πολλοί Έλληνες. Καθάρισε η ζωή μας από έναν …π…άνθρωπο».

Πώς είναι δυνατόν να μπορείς να χαίρεσαι με τον θάνατο ενός ανθρώπου και δει τόσο νέου, επειδή απλά δεν συμφωνούσε μαζί σου; Πόσο βλαμμένος και καμένος εγκέφαλος πρέπει να είσαι για να φορτώνεις σε έναν άνθρωπο που έβγαζε μεροκάματο για να ζει τη γυναίκα του και το παιδί του, να του φορτώνεις τέτοιες κατηγορίες;

Στον Μπεσκένη είδε τα ψέματα αυτή η "κυρία"; Όχι στους συντρόφους της;

Ανάλογη υπήρξε και η αντιμετώπιση της σοβαρής κατάστασης της υγείας του Θάνου Πλεύρη, όπου ένας "κύριος" της Αριστεράς -με μπαράκι στην Ζεύξιδος- έγραψε… "να ψοφήσει". Συμβατά όλα αυτά με το… "ηθικό πλεονέκτημα" της Αριστεράς. Θαυμαστό το ήθος της.

Ο Κοτζιάς το έχει προσέξει, ή είναι δική του έμπνευση, η πέρα για πέρα λανθασμένη τοποθέτηση του πρωθυπουργού, για το Κυπριακό; Ο Α. Τσίπρας συνομιλεί για το Κυπριακό με τους άλλους εμπλεκόμενους, είπε, όχι με βάση τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, όπως είναι η πάγια ελληνική πολιτική, αλλά με βάση τις προτάσεις του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ! Ο οποίος προωθεί λύση Ανάν, που είναι η αμερικανική βούληση!

Είπαμε ότι ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον το αγαπημένο κόμμα των ΗΠΑ, αλλά μέχρι πού πάει αυτή η αγάπη; Έγινε πράγματι μια καλή διαπραγμάτευση στην Ελβετία από την ελληνική πλευρά. Αποφασίστηκε να ξαναγυρίσουμε στα παλιά;

Κρύωσαν τα κορίτσια, αλλά διαδήλωσαν στο κέντρο της πόλης των Σκοπίων για την δραστηριοποίηση των θεσμικών οργάνων στην προστασία των εργαζομένων του σεξ και τα ανθρώπινα δικαιώματά τους από το στιγματισμό και τις διακρίσεις, όπως ζήτησαν οι ιερόδουλες των Σκοπίων.

Οι ιερόδουλες μάλιστα [τα Σκόπια έχουν καταγεγραμμένες 5 χιλιάδες], κατήγγειλαν ότι εκτίθενται στη βία, όχι μόνο από τους διάφορους πελάτες ή μαστροπούς, αλλά και από την ίδια την Αστυνομία από την οποία ζητούν προστασία.

Ο Αμερικανός πρέσβης στα Τίρανα, Ντόναλντ Λου, είπε με κατηγορηματικό ύφος: «Πρέπει να τερματιστεί η εποχή που ο Γενικός Εισαγγελέας προστατεύει τους διεφθαρμένους πολιτικούς. Το νέο σύστημα δεν μπορεί να έχει Γενικό Εισαγγελέα, τον Αντριάτικ Λάλλα ο οποίος δεν διώκει κανέναν. Η χώρα αυτή δεν μπορεί να εισέλθει στην Ευρωπαϊκή Ένωση αν συνεχίσει να έχει τον χαμηλότερο δείκτη δίωξης σοβαρών εγκλημάτων στην Ευρώπη».

Την υπεράσπιση του Λάλλα ανέλαβε ο Σαλί Μπερίσα, αντιστρέφοντας την κατηγορία: «Ο Λάλλα έχει κατηγορήσει τον Λου για διαφθορά. Ο Λου έπρεπε να απαντήσει στις εν λόγω κατηγορίες. Τον κατηγόρησε ότι ήρθε στο γραφείο του και του ζήτησε να σταματήσει μια έρευνα για το ‘χι’ θέμα. Περίμενα να απαντήσει. Το χειρότερο πράγμα που συνέβη εδώ και 27 χρόνια είναι οι κατηγορίες του γενικού εισαγγελέα για έναν πρέσβη. Το ότι ο πρέσβης δεν αντέδρασε, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει κάτι», δήλωσε ο Μπερίσα. Μια ωραία ατμόσφαιρα.