Skip to main content

Η Γηραιά Ήπειρος υποσκελίζει τη Βόρεια Αμερική

Ο πλούτος στην Ευρώπη σημείωσε πτώση 5,8% ποσοστό άκρως ικανοποιητικό και το οποίο την καθιστά κραταιά οικονομικά με το σύνολο των αποθεμάτων της να αγγίζει 32,7 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Πλουσιότερη περιοχή του κόσμου αναδείχτηκε η Ευρώπη σύμφωνα με στοιχεία έρευνας ιδιωτικού αμερικανικού ινστιτούτου. Η Ευρώπη υποσκέλισε τη Βόρειο Αμερική της οποίας τεράστια οικονομικά αποθέματα έχουν «στερέψει» λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Σε ποσοστό 11,7% μειώθηκε ο παγκόσμιος πλούτος, καταμετρημένος σε εταιρικά κεφάλαια, υποχωρώντας στα 92,4 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2008 από 104,7 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2007, με στοιχεία που δημοσίευσε η  συμβουλευτική εταιρία στελεχώ Boston Consulting Group.

Ο πλούτος στην Ευρώπη σημείωσε πτώση 5,8% ποσοστό άκρως ικανοποιητικό και το οποίο την καθιστά κραταιά οικονομικά με το σύνολο των αποθεμάτων της να είναι 32,7 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Αντίθετα στη Βόρεια Αμερική η μείωση υπήρξε αισθητά μεγαλύτερη σε σχέση με οποιοδήποτε άλλη περιοχή παγκοσμίως και ήταν της τάξεως του 21,8% καταλήγοντας στα 29,3 τρισεκατομμύρια δολάρια.. Το σημαντικότερο μέρος του πλούτου της ηπείρου στηρίζεται σε μετοχές με αποτέλεσμα να εξαρτάται άμεσα από τις διακυμάνσεις του χρηματιστηρίου της Γουόλ Στρίτ.