Skip to main content

Η υφαρπαγή ακινήτων των Ελλήνων από τον Ράμα και ο Πύρρος Δήμας

Έχει ιδιαίτερη σημασία η σιωπή του Χειμαριώτη Πύρρου Δήμα, την ώρα που έχουν ξεσηκωθεί όλα τα ηπειρωτικά σωματεία όπου γης

Είναι ανίκανοι ή μάς δουλεύουν χοντρά; Είναι δυνατόν τα σαΐνια των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών να μη κατάλαβαν αυτό που κατάλαβε από την πρώτη στιγμή ο μπαρμπα-Μήτσος πάνω σε μια στάνη στα Άγραφα;

Ο Διευθυντής της CIA Τζον Μπρέναν υποστήριξε ότι η απερχόμενη κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δεν υπολόγισε δήθεν σωστά τις συνέπειες της «Αραβικής Άνοιξης». «Νομίζω ότι στην Ουάσιγκτον, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων εκπροσώπων της διοίκησης, είχαν πολύ μη ρεαλιστικές προσδοκίες ότι η Αραβική Άνοιξη θα ωθήσει τα αυταρχικά καθεστώτα και η δημοκρατία θα αρχίσει  να ακμάζει, επειδή οι άνθρωποι το ήθελαν».

Άντε, δεν το κατάλαβαν στην Τυνησία, δεν το κατάλαβαν στην Αίγυπτο, δεν το κατάλαβαν στην Συρία, δεν το κατάλαβαν στην Υεμένη, όταν θα φτάσουν στο Ιράν θα το καταλάβουν; Όχι, μού είπε ο μπαρμπα-Μήτσος, θα το καταλάβουν όταν φτάσουν στο Θιβέτ, που είναι το τέλος του "δρόμου του ΝΑΤΟ" [ο οποίος είναι αντίστροφα παράλληλος με τον "δρόμο του μεταξιού", και που ο Καλλισθένης το έγραψε εδώ πριν από πέντε χρόνια].

Τα γεγονότα στη Χειμάρα είναι γνωστά. Με εντελώς δικτατορικό τρόπο ο Έντι Ράμα υφαρπάζει ακίνητα των Ελλήνων και η "ανεξάρτητη" αλβανική Δικαιοσύνη αναγνωρίζει ως γνήσια όποια πλαστά πιστοποιητικά εμφανίζουν Αλβανοί από το βορρά, που διαπίστωσαν ξαφνικά ότι είχαν ακίνητα στην Βόρειο Ήπειρο, αλλά το είχαν ξεχάσει.

Έχει ιδιαίτερη σημασία η σιωπή του Χειμαριώτη Πύρρου Δήμα, την ώρα που έχουν ξεσηκωθεί όλα τα ηπειρωτικά σωματεία όπου γης, και την ώρα που οι συντοπίτες τους οδύρονται εμπρός στην αρπαγή των κατοικιών τους, στις οποίες έμεναν προ αιώνων οι πρόγονοί τους. Και η απουσία του Πύρρου Δήμα, που έπρεπε να είναι μπροστάρης στον αγώνα, έχει μάλλον κομματική εξήγηση.

Ως "σοσιαλιστής" κι αυτός, ήταν θερμός υποστηρικτής του Έντι Ράμα. Όταν δε ο Αλβανός πρωθυπουργός πήγε στην Αθήνα για την προεκλογική του συγκέντρωση, ο Πύρρος ήταν δίπλα του [όπως κι ολυμπιονίκης Σαμπάνης] και φωτογραφήθηκε περήφανα πλάι. Η "θορυβώδης" σιωπή του Πύρρου, ως κομματική αλληλεγγύη στον σύντροφό του ανθέλληνα Αλβανό πρωθυπουργό μπορεί να εξηγηθεί; Τι άλλο; Καλή θα ήταν μια εξήγηση.

«Οι πρόσφυγες θα πρέπει να σέβονται τους νόμους και τον πολιτισμό των χωρών υποδοχής», τόνισε ο Πάπας σε ομιλία του στους διπλωμάτες. Αυτό, όποιος το πει στην Ελλάδα, δεν είναι "προοδευτικός". Απεναντίας, "προοδευτικότητα" είναι να προσαρμοστούν οι Έλληνες στις συνήθειες των προσφύγων.

Από την αλατιέρα του Μπουτάρη και τα ακινητοποιημένα τραίνα, έως τον τραγικό πολιτικά Μουζάλα [που είτε δεν ξέρει τι του γίνεται, είτε μάς δουλεύει χοντρά] η εικόνα είναι μία. Πλήρης διάλυση της κρατικής μηχανής. Το ενδιαφέρον της κυβέρνησης εστιάζεται αποκλειστικά στην άλωση του κράτους, κι ας γίνει ερείπιο.

Μ’ αυτά και με τα άλλα ξεχάσαμε τις ομηρικές λέξεις που χρησιμοποιούμε, και που δείχνουν την συνέχεια [παρά τις αντιρρήσεις Φίλη, Ρεπούση και ομοειδών], αλλά δεν ξέρουμε ότι τις ξέρουμε.

Το θυμό τον αποκαλούσαν χόλο. Από τη λέξη αυτή πήρε το όνομα της η χολή, με την έννοια της πίκρας. Λέμε επίσης αυτός είναι χολωμένος. Νόστος σημαίνει επιστροφή στην πατρίδα. Η λέξη παρέμεινε ως παλιννόστηση, ή νοσταλγία.