Skip to main content

Η υπογραφή αξιοπιστίας των συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία

Το παιχνίδι των Τούρκων με τους Σκοπιανούς, οι «κοινές επιθυμίες» Τσίπρα-Ερντογάν και οι ρίζες των 2.000 ετών που δεν χρειάζονται οι γείτονες.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ εγκαλεί τον Ν. Κοτζιά, επειδή, όπως υποστηρίζει «έχει υιοθετήσει μία προσέγγιση που είναι μη ειρηνική», και τον καλεί να συμμορφωθεί με τις κοινές επιθυμίες που εξέφρασαν οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Τουρκίας, στη μεταξύ τους επικοινωνία.

Ποια ακριβώς είναι η επιθυμία που εξέφρασε ο Τσίπρας δεν ξέρω. Η τελευταία φορά που θυμάμαι είναι όταν δήλωσε: «Υπάρχουν σύνορα στη θάλασσα και δεν το ξέρω»; Λες να είπε το ίδιο και στον Γιλντιρίμ;

Αν η κυβέρνηση έχει την ίδια… επιτυχία με τα Σκόπια και την Αλβανία, όση είχε και στο πρόσφατο επεισόδιο στα Ίμια, θα μείνει στην ιστορία. Δεν χρειάζεται να πως ως τι.

Απομονώστε όσους αναγγέλλουν συλλαλητήρια για την Μακεδονία. Είτε είναι αφελείς, είτε είναι βαλτοί, είτε επιδιώκουν προβολή. Ωφέλιμοι στο ζήτημα, δεν είναι. Αν δεν συμμετέχουν οι Παμμακεδονικές Ενώσεις της Υφηλίου, με την υπογραφή της Γκατζούλη, όλα τα άλλα είναι ύποπτα και επικίνδυνα.

«Η χώρα μου έχει ωριμάσει και δεν χρειάζεται πλέον ρίζες 2.000 ετών για να νιώσει αυτοπεποίθηση», δήλωσε ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών, Νικόλα Ντιμιτρόφ, Λες να ψάχνουν τώρα για ρίζες πιο κοντινές, ας πούμε 600 ετών και να μας πουν ότι είναι απόγονοι του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου; Από λαό που ντρέπεται για την καταγωγή του και θέλει να κλέψει των άλλων, όλα να τα περιμένεις.

Τι παίζει με Τούρκους και Σκοπιανούς; Μόλις γύρισε από την Άγκυρα ο Ζάεφ, πάει αύριο ο Πρόεδρος Ιβάνωφ. Ο Ερντογάν τον προσκάλεσε και αυτονόητο είναι ότι η πρόσκληση έχει άμεση σχέση με τις κρίσιμες συνομιλίες που διεξάγουν αυτό τον καιρό τα Σκόπια με την Ελλάδα για το θέμα του ονόματος.

Η Άγκυρα δεν χάνει την ευκαιρία να προκαλέσει και άλλο μέτωπο με την Ελλάδα από τον βορρά. Αυτά για όσους υποστηρίζουν ότι δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα από τα Σκόπια.

Πληρώσαμε για τον Βαρουφάκη 100 -ή και 200 κατ’ άλλη εκτίμηση-, δισεκατομμύρια ευρώ. Ήρθε η ώρα φαίνεται να πληρώσουμε και για τον Κοτζιά το Αιγαίο, την Κύπρο, τα Σκόπια και την Αλβανία. Ο Τσίπρας όμως ατάραχος. Όσο μπορεί να διορίζει συριζαίους και να αφελληνίζει την χώρα, δεν τρέχει τίποτε.

Ο λαλίστατος Καμμένος, έχει κάτι να πει, ότι αυτήν την ώρα ο ελληνικός στρατός δεν έχει εφεδρείες, με τους 700.000 νέους να βρίσκονται εκτός Ελλάδας; Ή δεν πειράζει, αφού μπορεί η Αχτσιόγλου να υποστηρίζει παραπλανητικά ότι μείωσε την ανεργία;

Αναβλήθηκε η αναγόρευση του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Υπήρξαν "αντιδράσεις" από "προοδευτικούς" στους κόλπους της ακαδημαϊκής κοινότητας, καθώς, όπως σχολιάζεται «το παρελθόν του Ρώσου προέδρου και τα ελλείμματα δημοκρατίας που παρατηρούνται στη χώρα του, δεν συνάδουν με μια τέτοια τιμή».

Αντίθετα, τιμές αξίζουν στον κατηγορούμενο για παιδεραστία "πράσινο" ευρωβουλευτή, Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, και ύμνοι αναπέμπονται στον δημοκράτη Μαδούρο. Τόση, μα τόση υποκρισία;

Όχι βέβαια, δεν ξέχασα τον Γαβρόγλου. Του αφιερώνω την φράση του Νίτσε: «Η ελληνική φυλή είναι η τελειότερη, η ωραιότερη, η γοητευτικότερη από όλες τις άλλες φυλές».