Skip to main content

Μία υπόσχεση για την «Κεντρική Βαλκανική Δημοκρατία»

Ο σύμμαχος Ερντογάν της «Μεγάλης Αλβανίας», η απόφαση Γαβρόγλου για τις σχολικές εκδρομές και η... απάτη του «άστεγου ήρωα» του Μάντσεστερ.

Να και ποιος άλλος ξεσηκώνει τους Αλβανούς για την… «Μεγάλη Αλβανία». Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, εξέφρασε ανοιχτά τη συμπάθειά του προς τους Αλβανούς, τονίζοντας ότι «οι Αλβανοί θα πρέπει πρώτα να ενοποιήσουν τα εδάφη τους και μετά να ενταχθούν στην Ε.Ε.».

Μέσα στα… εδάφη τους, υπάρχει και η Θεσπρωτία, που διεκδικούν οι Αλβανοτσάμηδες, αντιπροσωπεία των οποίων ο Ερντογάν καλεί στην Τουρκία, σε συνέδρια… καταπιεσμένων μειονοτήτων. Αλλά η ελληνική κυβέρνηση, με διάλογο θα τα λύσει αυτά. [Αν στο ΥΠΕΞ το πιστεύουν πράγματι αυτό, τότε δεν πάμε καθόλου καλά]

Ο Ράκοβιτς -ιστορικός στο Ινστιτούτο της νέας ιστορίας της Σερβίας- υποστηρίζει ότι έχει δοθεί κάποια υπόσχεση για ονομασία «Κεντρική Βαλκανική Δημοκρατία», από τον Ζάεφ. Αυτό συγκρούεται με την διαβεβαίωση του Κοτζιά ότι θα υπάρχει σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις. Αν δεχθούν οι Σκοπιανοί τέτοια ονομασία, τι χρειάζεται το erga omnes; Είναι αυτονόητο.

Αλλά δεν μένει μόνο εδώ ο Ράκοβιτς. Θεωρεί ότι το επόμενο βήμα είναι η ομοσπονδιοποίηση των Σκοπίων, σύμφωνα με το βελγικό μοντέλο. Υπάρχει η Δημοκρατία της Ιλλυρίας στα Δυτικά, υπάρχει η Δημοκρατία της Μακεδονίας στα ανατολικά, ώστε να ικανοποιούνται όλες οι εθνότητες της χώρας υποστηρίζει ο Σέρβος ιστορικός.

Ποιος συμβουλεύει τον Γαβρόγλου; Βλέπει τον Στάλιν στον ύπνο του; Ποιος του είπε ότι οι εκδρομές στο εξωτερικό είναι ακριβότερες; Φθηνότερες είναι. Σκέφθηκε άραγε, πότε θα πάει στο εξωτερικό ένα παιδί φτωχικής οικογένειας; Ή φοβάται μήπως διαπιστώσουν εκεί ότι υπάρχει πολίτευμα δημοκρατίας, το οποίο εδώ από τις στρεβλώσεις ούτε καν ξέρουμε πώς λέγεται;

Είναι καλύτερα να εκπαιδεύονται στα μπαράκια, στα ξενοδοχεία της ημεδαπής που θα δώσουν τη μεγαλύτερη μίζα στο 15μελές; Ή ότι, η 5νθήμερη αποτελεί αφορμή για μύηση στο χασίς; Δεν τα ξέρουν αυτά ούτε οι συνοδοί εκπαιδευτικοί, ούτε στο Υπουργείο;

Τουλάχιστον, να υποβληθεί τροπολογία που να προβλέπει εξαιρέσεις. Επιτρέπονται τα ταξίδια στο εξωτερικό, αλλά για Βενεζουέλα, Κούβα και τρίτη επιλογή Βόρεια Κορέα. Για να μάθουν τα παιδιά τι σημαίνει σοβιετικό καθεστώς, που επιβάλει κι εδώ ο Γαβρόγλου κι οι ιδεοληπτικοί σύντροφοί του, σιγά-σιγά.

Ένας άστεγος είχε προβληθεί ως ήρωας, επειδή παρέσχε βοήθεια στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μάντσεστερ. Ο "άστεγος ήρωας" έγραφε ο Τύπος. Οι κάμερες ασφαλείας όμως έδειξαν τώρα την πραγματικότητα. Παραδέχθηκε ενώπιον της βρετανικής δικαιοσύνης, ότι έκλεβε τσάντα και κινητό τηλέφωνο που είχαν πάνω τους θύματα της επίθεσης στο Μάντσεστερ, ενώ προσποιούνταν ότι τους προσέφερε τις πρώτες βοήθειες.

Στους συντρόφους της κυβέρνησης, που πιστεύουν πως κόβοντας τα κεφάλια των ψηλών θα πετύχουν την ισότητα, να τους θυμίσω ότι ο Αριστοτέλης έγραψε: «Δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο από την ίση μεταχείριση των ανίσων». Θα μου πεις, ποιος είναι ο Αριστοτέλης εμπρός σε έναν Γαβρόγλου ή έναν Φίλη, που μισούν τους αρίστους;

Να και άλλη απόδειξη, ότι είμαστε συνέχεια των αρχαίων Ελλήνων. Είπε ο Δημοσθένης στους Αθηναίους: «Αφήσατε όλον αυτό τον καιρό να κυλήσει με συνεχείς αναβολές, μετάθεση των ελπίδων σας σε άλλους, αλληλοκατηγορίες και καταγγελίες. Αυτά συνεχίζετε να κάνετε και σήμερα…».