Skip to main content

Το μποϊκοτάζ στον τουρκικό τουρισμό και οι ελληνικές επενδύσεις

Ο έρανος του «Ρουβίκωνα», η ενίσχυση της τουρκικής οικονομίας από την Ελλάδα και το μποϊκοτάζ των Κούρδων στον τουρκικό τουρισμό.

Θέλησαν οι Τούρκοι να υποβαθμίσουν το θέμα ή να υποβαθμίσουν τον Τσίπρα; Στην ανακοίνωση του Μαξίμου για τον σουλτάνο Ερντογάν, απάντησε ο τρίτος στην «ιεραρχία» θεσμός των Τούρκων. Ούτε το προεδρικό μέγαρο, ούτε καν ο ομόλογός του πρωθυπουργός, αλλά το υπουργείο Εξωτερικών, κι αυτό με απρόσωπη ανακοίνωση.

Χρήματα για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων ζητά από όποιον επιθυμεί να βοηθήσει, η αριστερή συλλογικότητα «Ρουβίκωνας» με τη δημοσίευση σχετικής ανακοίνωσης σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Δεν λύνεται σύντροφοι το πρόβλημα με εράνους. Κάντε μια ΜΚΟ, με αντικείμενο την υποκατάσταση της Αστυνομίας, και θα γεμίσετε χρήμα, χωρίς ελέγχους.

Αραδιάζουμε του κόσμου τα επίθετα για τον Ερντογάν και τη συμμορία του, αλλά στην Τουρκία κατασκευάσαμε τον τύπου step-up μετασχηματιστή, που είναι ο μεγαλύτερος που έχει παραχθεί στην Τουρκία και θα είναι και ο μεγαλύτερος μετασχηματιστής της Ελλάδας και στοίχισε πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Είμαστε υποχρεωμένοι να ενισχύουμε την οικονομία αυτών που μας απειλούν καθημερινά; Γιατί; Για να αγοράζουν ή να κατασκευάζουν τα πιο σύγχρονα όπλα και να τα στρέφουν εναντίον μας; Κατά τα άλλα, ενδιαφέρονται για τον λαό, αλλά φαίνεται ότι εννοούν τον τούρκικο.

Οι Κούρδοι όμως, στα κοινωνικά δίκτυα ξεκίνησαν μια καμπάνια για μποϊκοτάζ στον τουρκικό τουρισμό. Στην αφίσα υπάρχουν τα συνθήματα «Στοπ στον Ερντογάν» και «Όχι στον πόλεμο και στην δικτατορία». Ο στόχος είναι να προκαλέσει αυτούς που σκέφτονται να παραθερίσουν στην Τουρκία, να το ξανασκεφτούν.

Τελικά, αυτοί οι μετανάστες που λιάζονται, βρήκαν άλλον δρόμο για την Ευρώπη. Δεν είναι η πρώτη φορά που συλλαμβάνονται στην Αλβανία - και μας τους στέλνουν πίσω. Στο Αργυρόκαστρο συνελήφθη Αλβανός που μετέφερε έναντι αμοιβής με το αυτοκίνητό του πέντε αλλοδαπούς που κινούνταν προς την κατεύθυνση του Μαυροβουνίου. Κι από το Μαυροβούνιο, κοντά είναι η Ευρώπη.

Τι είναι αυτό πάλι που είπε ο Τζανακόπουλος για την υπόθεση Novartis; «Όσοι είναι αθώοι να αποδειχθεί η αθωότητά τους». Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος ούτε πρωτοετής φοιτητής της Νομικής, αρκεί να έχει κοινό νου, για να γνωρίζει ότι τα πράγματα είναι ανάποδα. Όλοι έχουν το τεκμήριο της αθωότητας, μέχρι ο κατήγορος να αποδείξει το αντίθετο.

Κωλοτούμπα και στη νομική επιστήμη θα κάνουμε; Δηλαδή, μπορώ να πω σε κάποιον «προοδευτικό» -μέσα σε εισαγωγικά, να εξηγούμαστε- ότι είναι βλαμμένος, κι αυτός πρέπει να αποδείξει ότι δεν είναι;

Αρχίζουν και οι Αλβανοί να καταλαβαίνουν με ποιον μπλέξανε. Ο Ερντογάν, κάρφωσε τον πρόεδρο του Κοσσυφοπεδίου, Χάσιμ Θάτσι, ότι τον βοήθησε στην απαγωγή έξη πολιτών, ενώ απείλησε τον πρωθυπουργό Χαραντινάι, ότι δεν θα ξαναπάρει την εξουσία. Ο γενικός εισαγγελέας δήλωσε ότι «η υπόθεση θα διερευνηθεί σε βάθος και η δικαιοσύνη θα είναι αμείλικτη για όποιον εμπλέκεται συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου της Δημοκρατίας, Χάσιμ Θάτσι».

Λεπτομέρεια: Τα κόμματα των δύο συγκυβερνούν, και γίνανε μαλλιά κουβάρια. Κι αφού και οι δυο τους ήταν επαγγελματίες εκτελεστές του UCK, τρέχουν τα αφεντικά τους να προλάβουν πιθανό διάλογο με καλάσνικοφ.