Skip to main content

Οι ύβρεις κατά των «Παραιτηθείτε» και οι αστικοποιημένοι τζιχαντιστές

Οι συνεχείς υβριστικές αναφορές των ΣΥΡΙΖΑίων κατά των «Παραιτηθείτε» και οι επιθέσεις από αστικοποιημένους τζιχαντιστές.

Αυτές οι συνεχείς υβριστικές αναφορές των ΣΥΡΙΖΑίων στελεχών κατά της συγκέντρωσης των «Παραιτηθείτε», δεν δείχνουν μόνον την αντιδημοκρατική νοοτροπία των αριστεριστών, που δεν επιτρέπουν καμιά άλλη φωνή εκτός από την δική τους (στο όνομα της δημοκρατίας, βεβαίως, βεβαίως) αλλά στέλνουν και κόσμο στην συγκέντρωση, που ίσως δεν θα έδινε προσοχή, αφού δεν υπήρξε μεγάλη προβολή.

Με το βρισίδι τους, τι θέλουν; Να φοβίσουν τον κόσμο να μη πάει, ή να τον κάνουν να αντιδράσει και να πάει; Δημιουργούν εκ του μη όντος «αφανή» αντίπαλο για να συσπειρώσουν τους ΣΥΡΙΖΑίους, προσπαθώντας να πείσουν ότι τους πολεμά το σύστημα, ενώ είναι οι εκλεκτοί του; Πώς και με τι σκέπτονται οι αριστεριστές, δύσκολο να το καταλάβεις. Το δείχνουν τα αποτελέσματα, αλλά τότε είναι αργά.

Αστικοποιημένοι τζιχαντιστές είναι οι δράστες πολλών αιματηρών επιθέσεων σε δυτικές χώρες. Εργαζόμενοι και υποτίθεται «ενσωματωμένοι». Αυτά, για να καταλάβουν οι αφελείς, ή και κάποιοι συνειδητοί προπαγανδιστές, πόσο δύσκολη είναι η συμβίωση μεταξύ ανθρώπων, που οι πολιτιστικές συνήθειες απέχουν παρασάγγες. Κι αν υπάρχουν πολλοί άνοες που δεν καταλαβαίνουν, ας σκεφθούν -αν μπορούν- τι θα συμβεί σε μια αναγκαστική συγκατοίκηση φιλάθλου του Ολυμπιακού με φίλαθλο του ΠΑΟ.

Τι έγραφα πριν από ένα χρόνο εδώ; Ότι στην Ελλάδα και Ιταλία δεν γίνονται -ακόμη- τρομοκρατικές επιθέσεις, όχι γιατί μας αγαπούν οι Άραβες, όπως υποστηρίζουν οι μόνιμα ανοηταίνοντες, αλλ’ επειδή «αποτελούμε την πύλη εισόδου των λαθρομεταναστών, για την Ευρώπη. Αν ξεσηκώσουν τους Έλληνες εναντίον τους, θα υπάρξουν εμπόδια στην είσοδο της Ηπείρου».

Και δηλώνει εχθές ο καθηγητής Γιάννης Μάζης: «Όσο η Ελλάδα μπορούσε να λειτουργήσει ως τέρμιναλ μεταφοράς ορισμένων από αυτούς κυρίως στην Ευρώπη, η Ελλάδα είχε χρηστική αξία για αυτούς. Από την στιγμή που τα σύνορα γύρω γύρω έκλεισαν δεν είμαστε παρά ένα εμιράτο στο χαλιφάτο του ISIS. Δεν είναι τρομολαγνία», εξήγησε.

Μόνο που τα λέει μισά ο Μάζης. Η Ελλάδα δεν είναι τέρμιναλ μόνο για τζιχαντιστές, αλλά για όλους τους λαθρομετανάστες. Για να διαλυθούν οι λαοί της Ευρώπης, χρειάζονται κι άλλοι Ασιάτες και Αφρικανοί. Πού θα πάνε οι Αιγύπτιοι και οι Σαουδάραβες, μόλις έλθει η σειρά τους;

Πόσες φορές θα ακούσω αυτή την σαχλαμάρα «ποιώ τη νήσσα», που κάποιοι νομίζουν ότι μεταφέρουν στην καθαρεύουσα την δημώδη ρήση «κάνω την πάπια». Μόνο που το ρηθέν δεν έχει σχέση ούτε με νήσσα, ούτε με πάπια. Αλλά με τον Βυζαντινό αξιωματούχο Παπία, ο οποίος σε κάθε συμβούλιο απέφευγε να παίρνει θέση, υπέρ ή κατά μιας πρότασης.

Κι έλεγαν από τότε, για κάθε έναν ευθυνόφοβο, που ήθελε να τάχει καλά με όλους και διακήρυσσε ουδετερότητα, ότι «έκανε τον Παπία». Δεν ήθελε και πολύ ο λαός, τον Παπία να τον μεταβάλλει σε… πάπια. Και οι «μορφωμένοι» την πάπια την μεταβάλλουν σε… νήσσα.

Είχε γράψει ο Τζων Κένεντι σχετικά ("Profiles of Courage"): "Τα πιο καυτά σημεία της κόλασης, ο διάβολος τα έχει φυλάξει για εκείνους που σε περιόδους μεγάλης ηθικής και κοινωνικής κρίσης, προτίμησαν να κρυφτούν διατηρώντας την ουδετερότητά τους".