Skip to main content

Η Kerverus Ltd αφήνει το Λονδίνο για το ΧΑΚ και την Κύπρο

Με τρία νέα projects η εταιρεία λογισμικού Kerverus Ltd, ετοιμάζεται για δυναμική ανάπτυξη στην αγορά ειδικών εφαρμογών για την ενέργεια, τη διαχείριση εκπτωτικών κουπονιών και το webmail μέσω κινητού

της Άννης Καρολίδου

Με τρία νέα projects η εταιρεία λογισμικού  Kerverus Ltd. , ετοιμάζεται για δυναμική ανάπτυξη στην αγορά ειδικών εφαρμογών για την ενέργεια, τη διαχείριση εκπτωτικών κουπονιών και το webmail μέσω κινητού, σε συνεργασία με την ομοειδή Ινδική εταιρεία Peculiar Infotech, με την οποία, ενδέχεται, σε επόμενο χρόνο να προχωρήσει σε κάποια μορφή στρατηγικής συνεργασίας.

Σε πρώτη όμως φάση, η ελληνικών συμφερόντων Kerverus Ltd. , με βασικό μέτοχο τον Χρήστο Καλιπτσίδη, ολοκληρώνει τη μεταφορά της έδρας της από το City του Λονδίνου στη Λεμεσό της Κύπρου, ενώ μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2012 θα έχει υποβάλλει αίτηση ένταξής της στη Νέα Αγορά του ΧΑΚ, με την προοπτική μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου η μετοχή της να έχει ανεβεί στο ταμπλό του κυπριακού χρηματιστηρίου.

Η Kerverus Ltd. είναι κάτοχος ευρεσιτεχνίας λογισμικού γονικής εποπτείας με τη διακριτική ονομασία «Kerverus», που έχει χρήστες σε 93 χώρες .

Η εταιρεία, αποφασισμένη να  εισέλθει στην παγκόσμια αγορά λογισμικού, με μια σειρά από νέα προϊόντα που αναπτύσσει από κοινού με την Peculiar Infotech, αρχίζει   road show στην Κύπρο, με τέσσερις παρουσιάσεις σε θεσμικούς επενδυτές, εν όψει την υποβολής αίτησης για εισαγωγή στο Χ.Α.Κ.

Η Kerverus Ltd. , στοχεύει στην άντληση, αρχικά, περίπου 300.000 ευρώ από την εισαγωγή της  στο ΧΑΚ, ενώ ο αναπτυξιακός της σχεδιασμός προβλέπει σε επόμενη φάση και αφού προωθηθούν στην αγορά οι νέες εφαρμογές, πιθανή επόμενη αύξηση κεφαλαίου με την άντληση επιπλέον περίπου 2,5 εκατ.ευρώ.

Τα νέα προϊόντα της Kerverus, στον τομέα της ενέργειας, αφορούν κυρίως στη διαχείριση από απόσταση(remote management) εγκαταστάσεων παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ.

Μεγάλες όμως είναι οι προσδοκίες για τα έσοδα που εκτιμάται ότι θα εισρεύσουν από την ανάπτυξη ειδικού λογισμικού για τη διαχείριση εκπτωτικών κουπονιών. Στόχος είναι η μείωση από 70%-90% του κόστους διαχείρισης ( λιανέμποροι και προμηθευτές επιβαρύνονται με περίπου 250.000 ώρες διαχειριστικής εργασίας), ενώ θα είναι δυνατή και η μείωση της χρήσης χαρτιού κατά 80%.

Πέραν των ανωτέρω δύο εφαρμογών, ειδικό λογισμικό θα αναπτυχθεί για την ασφάλεια όσων κάνουν χρήση του  webmail μέσω κινητού.

Σύμβουλος της Kerverus Ltd είναι η Capital Markets Experts A.E