Skip to main content

Η κινεζική εταιρεία Tengzhong ...στα Hummer

Η κινεζική εταιρεία Tengzhong σε συμφωνία για την εξαγορά των Hummer από τη General Motors, έναντι περίπου 150 εκατ. ευρώ.
Η κινεζική εταιρεία Tengzhong κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά των Hummer από τη General Motors, έναντι περίπου 150 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Το 80% της Hummer πηγαίνει στην εταιρεία βαρύ βιομηχανικού εξοπλισμού Sichuan Tengzhong, ενώ το υπόλοιπο 20% θα ελέγχει ο Suolang Duoji, επενδυτής του Χονγκ Κονγκ (στην έμμεση κατοχή του οποίου βρίσκεται μεγάλο μέρος της Sichuan).

Είναι η πρώτη μεγάλη αγορά αμερικανικής βιομηχανικής μονάδας από κινεζική εταιρεία, καθώς οι Κινέζοι επιδιώκουν την είσοδό τους σε μεγάλης αναγνωρισιμότητας δυτικές εταιρίες υψηλής τεχνολογίας.

Στη δήλωση των δύο εταιρειών υπογραμμίζεται ότι η πώληση μένει να εγκριθεί από τις εποπτικές αρχές ΗΠΑ και Κίνας. Μαζί με την Hummer, οι νέοι ιδιοκτήτες της αποκτούν και το δίκτυο διάθεσης των οχημάτων.

Η πώληση της μονάδας που κατασκευάζει τα οχήματα Hummer εντάσσεται στο πλαίσιο της δραστικής ανασυγκρότησης της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.