Skip to main content

Η κυβέρνηση επανεξετάζει τη φορολόγηση του κρασιού!

Το οικονομικό επιτελείο εξετάζει ισοδύναμα μέτρα για... το ισοδύναμο μέτρο προκειμένου να μην εφαρμοστεί ο ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Ένα ακόμα αλαλούμ σχετικά με τα φορολογικά μέτρα για την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ σημειώνεται σήμερα, με το οικονομικό επιτελείο να επανεξετάζει την επιβολή τέλους στην ελληνική οινοποιοία, μετά τις έντονες αντιδράσεις τόσο από τους παραγωγούς όσο και από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Σημειώνεται πως η φορολόγηση του κρασιού αποφασίστηκε ως ισοδύναμο μέτρο για να μην εφαρμοστεί ο ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση.

«Η κυβέρνηση επανεξετάζει την ρύθμιση για το τέλος στο κρασί», είπε σε δημοσιογράφους ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση θα δει αν μπορεί να αλλάξει την διάταξη, διευκρινίζοντας ότι δεν σημαίνει πως θα αποσυρθεί, ενώ υπογράμμισε πως το τέλος στο κρασί και στα τυχερά παίγνια του ΟΠΑΠ αποτελούν τα δύο ισοδύναμα για τη μη επιβολή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Το τέλος στο κρασί είναι και για τα εισαγόμενα κρασιά και όχι μόνο στα ελληνικά, τόνισε λίγο νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, ο οποίος μιλώντας στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής ανακοίνωσε ότι την Πέμπτη θα έρθει η τροπολογία με τα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση.

Αναφερόμενος στην φορολόγηση του κρασιού ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα τέλος 0,30 ευρώ ανά φιάλη (δηλαδή ανά 750 ml) και κατέστησε σαφές πως «δεν αφορά μόνο τα ελληνικά, αφορά και τα εισαγόμενα. Αφορά όλα όσα είναι στο εμπόριο».