Skip to main content

Πώς η κυβέρνηση υιοθέτησε το όραμα του δισεκατομμυριούχου Τζεφ Μπέζος

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ιδιωτική επιχειρηματικότητα, η ακύρωση της πολιτική ομιλία του Μουχαρέμ Ιντζέ στην Κομοτηνή και οι αμαρτίες που πληρώνει ο ΟΛΘ.

Επιτέλους βρέθηκε η εξήγηση γιατί η κυβέρνηση καταστρέφει συνειδητά την ιδιωτική επιχειρηματικότητα. Υιοθέτησε το όραμα του δισεκατομμυριούχου Τζεφ Μπέζος, ιδιοκτήτη της Amazon, που υποστηρίζει:

«Το μεγαλύτερο μέρος της βιομηχανίας θα μεταφερθεί στο διάστημα, σε άλλους πλανήτες, σε αστεροειδείς και στη Σελήνη, όπου θα δημιουργηθεί μια μεγάλη αποικία, ενώ η Γη θα παραμείνει μόνο ως τόπος κατοικίας και δραστηριοτήτων της ελαφριάς βιομηχανίας».

Και ο ΣΥΡΙΖΑ εξ αρχής οραματίζεται την ανάπτυξη πάνω στα σύννεφα, στα οποία βέβαια εξακολουθεί να ζει [να προσγειωθεί αποκλείεται, είναι γονιδιακό το πρόβλημα].

O Μουχαρέμ Ιντζέ, αντίπαλος του Ερντογάν στην διεκδίκηση της προεδρίας, είχε ανακοινώσει ότι θα μιλήσει σε τουρκόφρονες από το Προξενείο Κομοτηνής. Αυτό δεν συνέβη. Η αλλαγή άραγε στο αρχικό πρόγραμμα, οφείλεται σε αντίθεση της ελληνικής πλευράς, ή προήλθε από διαταγή της Άγκυρας στον Πρόξενο να μη επιτρέψει προβολή του αντίπαλου του Ερντογάν;

Είχα αναρωτηθεί προ ημερών επ’ αυτού, αν οι Τούρκοι μας ενημέρωσαν ότι σχεδιάζουν πολιτική ομιλία -που την απαγόρευσαν όλες οι χώρες της Ευρώπης, αλλά εμείς είμαστε Βαλκάνιοι ακόμη-, ή επειδή καταντήσαμε βιλαέτι τους, και ούτε που καταδέχθηκαν να μας το πουν…

Ο τουρκικός Τύπος έγραψε, ότι 11 βουλευτές θα συνόδευαν τον Μουχαρέμ Ιντζέ στην Κομοτηνή, αλλά οι Ελληνικές Αρχές δεν άφησαν να περάσουν τα σύνορα.
«Περιμέναμε δύο ώρες. Οι ελληνικές Αρχές δεν επέτρεψαν να μπουν, επειδή μας είπαν ότι δεν είχαν ενημερωθεί», δήλωσε στο CNN Turk ρεπόρτερ. Οι άνθρωποι, δηλαδή, ήρθαν στο…εξοχικό τους, χωρίς να ενημερώσουν ούτε το υπηρετικό προσωπικό.

Εντυπωσιακή εικόνα, που δείχνει πόσο στυγνή είναι η δικτατορία στην Τουρκία, και πόσο νοθευμένες θα είναι οι εκλογές. Κανείς από τους Τούρκους δημοσιογράφους δεν τόλμησε να υποβάλει ερώτηση, στον Ιντζέ, κι εκείνος τους κάρφωσε λέγοντας «Οι Τούρκοι δημοσιογράφοι δεν έχουν απορίες».

Ρώτησαν, όμως οι Έλληνες, και διαπιστώθηκε από τις απαντήσεις του ότι οι αντίπαλοι του Ερντογάν -πλην του Κούρδου Ντεμιρτάς- είναι ίδιοι και χειρότεροι από αυτόν. Είναι όλοι τους Τούρκοι. Δεν χρειάζεται άλλη εξήγηση.

Για τους "προοδευτικούς" πολιτικούς, που σκαρφάλωναν στα κάγκελα του Λιμανιού Θεσσαλονίκης, για να αποτρέψουν την εμπορική παραχώρησή του στην COSCO, και που φυσικά δεν ζήτησαν συγγνώμη από τον λαό της Θεσσαλονίκης, για την περαιτέρω υποβάθμιση της πόλης. Λέγει η είδηση:

Στην 7η θέση μεταξύ των 20 μεγαλύτερων Ευρωπαϊκών εμπορικών λιμανιών, με τη συνολική διακίνηση των εμπορευματοκιβωτίων να έχει εκτοξευθεί πάνω από τα 4,057 (TEU), βρίσκεται για το 2017 το λιμάνι του Πειραιά κατακτώντας την 38η θέση από την 96η στην παγκόσμια κατάταξη, με αποτέλεσμα να είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος σταθμός εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο.

Σ’ αυτήν την θέση θα βρισκόταν το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, αν οι κακή τη μοίρα μας πολιτικοί, παριστάνοντες τους ηγέτες, δεν ήσαν οι χειρότεροι Μαυρογιαλούροι.

Επανέρχονται τα σενάρια της προληπτικής πιστωτικής γραμμής (ECCL) και της παράτασης του μνημονίου ως το τέλος του 2018. Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου σκαρφάλωσε χθες στο 4,94% (για να υποχωρήσει αργότερα κάτω από το 4,8%), επίπεδο που δεν έχει επαναληφθεί από τον περασμένο Νοέμβριο. Είναι χαρακτηριστικό ότι την 1η Μαΐου ήταν μόλις στο 3,8%. Κι αυτό επειδή έβηξε η Ιταλία. Σκέψου τι θα γίνει, αν βήξει ο τουρισμός μας.