Skip to main content

Οι κλήσεις και το πρόγραμμα των διεθνών ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ

Οι «ασπρόμαυροι» παίκτες θα αγωνιστούν σε Nations League, προκριματικά Κυπέλλου Εθνών Αφρικής και προκριματικά πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος U21

Τις κλήσεις και το πρόγραμμα των διεθνών ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ σε UEFA Nations League, προκριματικά Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, προκριματικά πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος για την Εθνική Ελπίδων, φιλικά για την U19 και προπονήσεις για την U15 παρουσίασε η επίσημη ιστοσελίδα του «Δικεφάλου».

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ:

«Πρεμιέρα στη νέα διοργάνωση της UEFA, το Nations League, που έρχεται να αντικαταστήσει τα φιλικά των εθνικών ομάδων και να δώσει την δυνατότητα δεύτερης ευκαιρίας για πρόκριση στο επερχόμενο Euro.

H Εθνική Ελλάδας ξεκινάει τις υποχρεώσεις της στο Τάλιν της Εσθονίας στις 8 Σεπτεμβρίου, ενώ στις 11 θα βρεθεί στην Ουγγαρία και την Groupama Arena της Βουδαπέστης για τις πρώτες δύο αγωνιστικές της νέας διοργάνωσης. Τον όμιλο συμπληρώνει η Εσθονία. Ο Μίκαελ Σκίμπε θα έχει στην διάθεσή του τον Δημήτρη Πέλκα.

Η Εθνική Ουκρανίας με τον Εβγέν Χατσερίντι στην αποστολή θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της στις 6 Σεπτεμβρίου στην Τσεχία, ενώ στις 9 του μήνα θα φιλοξενήσει την Σλοβακία.

Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς και η Εθνική Σερβίας θα βρεθούν στις 7 του μήνα στην Λιθουανία, ενώ στις 10 Σεπτεμβρίου θα έχουμε ενδοοικογενειακή κόντρα καθώς οι Σέρβοι θα φιλοξενήσουν τους Ρουμάνους στο Βελιγράδι, με τον Κόσμιν Κόντρα να καλεί τον Αλίν Τόσκα. Οι Ρουμάνοι την πρώτη αγωνιστική θα παίξουν με το Μαυροβούνιο στις 7 του μήνα.
Ασπρόμαυρο ενδιαφέρον και στα προκριματικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής. H Εθνική Αιγύπτου με τον Αμρ Ουάρντα στην αποστολή υποδέχεται τον Νίγηρα στις 8 Σεπτεμβρίου για την δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων και θέλει να αφήσει πίσω της την ήττα από την Τυνησία, η οποία φιλοξενείται από την Σουαζιλάνδη.

Το Πράσινο Ακρωτήρι φιλοξενείται από το Λεσότο στις 9 Σεπτεμβρίου και θέλει να πάρει την πρώτη νίκη, καθώς στην 1η αγωνιστική ηττήθηκε από την Ουγκάντα, η οποία θα υποδεχθεί την Τανζανία. Οι δύο πρώτες ομάδες του κάθε ομίλου παίρνουν το εισιτήριο για τα τελικά της διοργάνωσης.

Η Εθνική Ελλάδας U21 συνεχίζει την μάχη της για τα προκριματικά του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με τους Δημήτρη Λημνιό και Μάριο Σιαμπάνη στην αποστολή θα αντιμετωπίσει την Δευτέρα (10.09) εκτός έδρας την Τσεχία και θέλει να συνεχίσει την εξαιρετική της πορεία με φόντο την πρόκριση. Η Ελλάδα έχει 19 βαθμούς σε επτά αγώνες, τρεις περισσότερους από την δεύτερη Κροατία, στην κορυφή του ομίλου.

Κλήσεις όμως υπάρχουν και στο PAOK Academy. Οι Λευτέρης Λύρατζης, Μάριος Τσαούσης, Απόστολος Διαμαντής, Ιωάννης Μιχαηλίδης και Αλέξανδρος Γκαργκαλατζίδης είναι στις επιλογές του Γιάννη Γκούμα για τα δύο φιλικά εκτός έδρας παιχνίδια κόντρα στη Φιλανδία στις 4 και 9 Σεπτεμβρίου, οι Κωνσταντίνος Μπαλωμένος, Παναγιώτης Παναγιώτου, Θωμάς Καραμπέρης και Βασίλειος Γρόσδης θα ενταχθούν στην Εθνική Ελλάδας U17 για προπονήσεις στην Αθήνα, ενώ οι Νικόλαος Μπότης, Λάμπρος Σμυρλής, Γεώργιος Κούτσιας, Ζήσης Τσίκος, Φαμπιάν Τσέλα και Ελευθέριος Τασιούρας θα μεταβούν στο Καρπενήσι για να συμμετάσχουν σε προπονήσεις της Εθνικής Ελλάδας U15».