Skip to main content

Οι κόκκινες γραμμές των Σκοπιανών και η διάψευση που οφείλει ο Κοτζιάς

Η διαπόμπευση των στρατηγικών κακοπληρωτών στην Κίνα, η υπόσχεση του Τόσκα και ένα ερώτημα για τη ΣΕΠΑΠ που οδηγείται σε πτώχευση.

Δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός των Σκοπίων, Κότσο Ανγκιούτσεφ: «Η κόκκινη γραμμή για την οποία δεν πρέπει να ενδώσουμε είναι η ταυτότητά μας, η ταυτότητα της «Μακεδονίας», η γλώσσα … και όσο για το όνομα πρέπει να βρούμε έναν καθοριστικό παράγοντα που θα είναι διεθνώς αποδεκτός».

Οι Σλάβοι έχουν κόκκινες γραμμές. Είχαμε κι εμείς, αλλά ξεπλύθηκαν κι έγιναν ροζ. Επειδή έχουμε -εμείς ψηφίζουμε- πολιτικούς επιπέδου Γουλιμή. Την καρέκλα της εξουσίας να έχουν, άλλοι καθοδηγούμενοι από Αμερικανούς, άλλοι από Γερμανούς, και ο «κυρίαρχος λαός» παρακολουθεί αμέριμνος. 

Εξαιρετική ευκαιρία για λύση του Σκοπιανού θεωρούν οι ΗΠΑ το 2018, λέγει η είδηση. Και όσον αφορά τους Σκοπιανούς, το καταλαβαίνω, αφού θα κάνουν μια επουσιώδη διαφοροποίηση στην ονομασία του κράτους τους, που θα την εμφανίσουμε εμείς ως υποχώρησή τους και ελληνική επιτυχία. Για εμάς όμως γιατί είναι εξαιρετική ευκαιρία; Μας θεωρούν τόσο πολύ βολικούς;

Περιμένω, λοιπόν, από τον Κοτζιά να διαψεύσει έμπρακτα όλα τα σενάρια που διακινούνται για το Σκοπιανό.

Ο πρόεδρος Π. Παυλόπουλος θα ευχαριστήσει τον Αλβανό ομόλογό του, επειδή έδωσε την αλβανική ιθαγένεια στον αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο. Πέραν του ότι δεν αντιλαμβάνομαι γιατί είναι τόσο σημαντικό να αποκτήσει κάποιος την αλβανική ιθαγένεια, αναρωτιέμαι μήπως αντί να αφήνουμε τους Αλβανούς πολιτικούς να μας δουλεύουν, να απαιτήσουμε να δούμε και έργα; Επειδή εκτός από μπλα-μπλα η ανθελληνική πρακτική τους δεν άλλαξε.

Η Κίνα συνεχίζει την διαπόμπευση των στρατηγικών κακοπληρωτών στο Δημόσιο. Οι Αρχές της πόλης Ξιάν, αντί να τους ενημερώνουν με επιστολές, να τους τηλεφωνούν ή να τους στέλνουν την Αστυνομία, τους έκαναν κυριολεκτικά... αφίσες, που τοποθετήθηκαν στους πιο πολυσύχναστους δρόμους και των 13 διαμερισμάτων της πόλης. Στις φωτισμένες αφίσες εκτός από τα πρόσωπα των μπαταχτσήδων, οι κινεζικές Αρχές έγραψαν και τα προσωπικά τους στοιχεία.

Ας ελπίσουμε ότι οι Μαοϊκοί της σημερινής κυβέρνησης, θα αποφασίσουν κάποιο ανάλογο μέτρο για εκείνους που πήραν δάνεια, έβγαλαν τα χρήματα στο εξωτερικό, και εδώ δηλώνουν αδύναμοι να εξυπηρετήσουν το δάνειο. Μέχρι τώρα, οι προστάτες του λαού που μας κυβερνούν, μιλούν αλλά ξέχασαν τις υποσχέσεις για πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων, τσιγάρων κ.ά. και κυνηγούν τους καστανάδες.

Η Γερμανία, η πλουσιότερη χώρα της Ευρώπης έχει αδιαφορήσει εντελώς να κρατά σε μια στοιχειώδη επιχειρησιακή ετοιμότητα το στράτευμά της. Μετά την διαπίστωση ότι το ναυτικό της βρίσκεται σε… αχρησία, τώρα αποκαλύπτει το Spiegel, και ότι το γερμανικό υπουργείο Άμυνας υπέγραψε σύμβαση ύψους 21 εκατομμυρίων ευρώ με… κλαμπ που θα διαθέσει ελικόπτερα Eurocopter EC135 σε «πολιτική» διαμόρφωση, για να εκπαιδεύονται οι πιλότοι του στρατεύματος! [Αν βλέπει ο Χίτλερ από κει πάνω, θα ξανααυτοκτονήσει].

Η ΣΕΚΑΠ ετοιμάζεται για πτώχευση [και οι ονειροβάτες μιλούν για ανάπτυξη]. Το ερώτημα είναι ότι δεν θέλουν «ρωσικά» χρήματα, ή εκεί που παρακαλούσαμε τον Σαββίδη να πάρει την ΣΕΚΑΠ για να μη πέσει στα χέρια του Τούρκου Σαδίκ, τώρα με την ανεξήγητη φιλία του Κοτζιά με τον Ερντογάν, ο Σαδίκ δεν μας ενοχλεί;

Σύμφωνα ανακοίνωση της ισραηλινής Πρεσβείας, ο Τόσκας υποσχέθηκε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την σύλληψη των δραστών και την παραπομπή τους στην δικαιοσύνη. Ο λόγος για τον Ρουβίκωνα που μπογιάτισε την ισραηλινή Πρεσβεία. Θα γίνει παιδοκτόνος ο Τόσκας; Θα τον αφήσουν οι προστάτες; Δεν κινδυνεύει η καρέκλα του με κάποια σύλληψη;