Skip to main content

Η κόκκινη γραβάτα του Τσίπρα και η φανέλα του Μπερμπάτοφ (φωτο+vid)

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είδε τον εαυτό του με μία κόκκινη γραβάτα και από όσο είδαμε το...χάρηκε. Τα highlights της περιοδείας Τσίπρα στην 80ή ΔΕΘ.

Τελικά ο Αλέξης Τσίπρας φόρεσε γραβάτα και μάλιστα κόκκινη για πρώτη φορά... εικονικά στην 80ή ΔΕΘ, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες της Voria.gr.

Συγκεκριμένα, κατά την περιοδεία του στα περίπτερα της ΔΕΘ επισκέφθηκε και το περίπτερο του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας όπου παρουσιάζεται μια καινοτόμος τεχνολογία, βάσει της οποίας ο καταναλωτής, πελάτης ενός καταστήματος πώλησης ρούχων δε χρειάζεται να δοκιμάζει τα ρούχα που θα αγοράσει με τον κλασικό τρόπο. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, είδε τον εαυτό του με μία κόκκινη γραβάτα και από όσο είδαμε το...χάρηκε.

Ο πρώην πρωθυπουργός ήταν ευδιάθετος, χαλαρός και ιδιαίτερα επικοινωνιακός κατά την περιήγησή του στη ΔΕΘ.

Στο περίπτερο 15 που αποτελεί το περίπτερο της Καινοτομίας και της Τεχνολογίας  εξέφρασε την επιθυμία να αποκτήσει ένα ειδικό σκούτερ με σύγχρονες δεξιότητες.

Στο περίπτερο του ΠΑΟΚ, εξάλλου, παρέλαβε μια σακούλα με αναμνηστικά, καθώς και μια φανέλα του νέου ποδοσφαριστή του Δικεφάλου, Ντιμιτάρ Μπερμπάτοφ, που του τη ζήτησε ο - γνωστός Παοκτζής - Ευκλείδης Τσακαλώτο, όπως δήλωσε στη Voria.gr.

O Αλέξης Τσίπρας με φανέλα του Ντ. Μπερμπάτοφ

 

Κατά την περιοδεία του έβγαλε μία selfie με μία Ταϊλανδέζα, ενώ σταμάτησε να χαιρετήσει έναν πιτσιρικά, όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τον άκουσε να ρωτάει τη μαμά του "εάν αυτός είναι ο κ.Τσίπρας".

Δεν έλειψαν, πάντως, και οι πιο δύσκολες συναντήσεις. Έξω από το περίπτερο της ΕΡΤ 3 γυναίκες μεταλλωρύχων της Χαλκιδικής πραγματοποίησαν διαμαρτυρία αλλά κρατήθηκαν σε απόσταση από τους αστυνομικούς.  Οι γυναίκες των μεταλλωρύχων απείλησαν να κλειστούν και οι ίδιες στις στοές, ενώ εισέπραξαν ειρωνικά σχόλια από τη βουλευτή Χαλκιδικής Κατερίνα Ιγγλέζη ("Αφήστε τα θέατρα") και τη δημοτική σύμβουλο Θεσσαλονίκης Ρία Καλφακάκου ("Σιγά τους πονεμένους εργάτες").

Κατά του πέρασμά του από το περίπτερο του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου ο κ.Τσίπρας επεσήμανε ότι υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες συνεργασίας των δύο χωρών τονίζοντας ότι το 2016 είναι έτος Ελλάδας-Ρωσίας. Στο περίπτερο της ΕΥΑΘ δώρισαν στον κ.Τσίπρα ένα αδιάβροχο και ένα αντιστρές μπαλάκι για τις... μπόρες που έρχονται, ενώ του υπενθύμισαν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ.

Στο περίπτερο της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ο κ.Τσίπρας αναφέρθηκε στην καταγωγή της μητέρας του από τη Θράκη, ενώ ιδιαίτερη συνομιλία είχε στο περίπτερο του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ όπου είπε ότι το σημαντικό είναι να ξανασταθούν στα πόδια τους οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να ξαναπάρει μπροστά  όλη η οικονομία. Μίλησε για δύο μεγάλους αντιπάλους την οικονομική κρίση και τις λάθος επιλογές που έγιναν και τις εγγενείς αδυναμίες που υπάρχουν στην ελληνική οικονομία γραφειοκρατία κλπ

Επίσης πραγματοποίησε επίσκεψη στα περίπτερα της ΓΓ Απόδημου Ελληνισμού, του Οικονομικού Επιμελητηρίου και των υπουργείων Εργασίας και Εσωτερικών, όπου μάλιστα για πρώτη φορά γνωρίστηκε με τον υπηρεσιακό ΥΜΑΘ Φίλιππο Τσαλίδη.

Ακόμη επισκέφθηκε το stand του ΑΠΕ και στη συνέχεια μετέβη στα περίπτερα της Πυροσβεστικής και του ΣΒΒΕ.

Στο περίπτερο 16 ο κ.Τσίπρας συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και επισκέφθηκε όλους τους οικονομικούς φορείς.  Στη διάρκεια υπογραφής συμφώνου συνεργασίας του ΕΒΕΑ με τη ΔΕΘ ο κ.Τσίπρας δήλωσε ότι "χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση που θα κάνει τομές αφού πια τα δύσκολα τα αφήσαμε πίσω. Πρέπει να πάμε με ορμή και να αφήσουμε πίσω τα βαρίδια".

Στην Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης τού δώρισαν ένα ρόδι για καλή τύχη αλλά ο ίδιος είπε ότι δεν μπορεί να το σπάσει τώρα και προτίμησε να φάει ένα αχλάδι.

Η επίσκεψή του ολοκληρώθηκε στο περίπτερο 3 με την ξενάγηση στην έκθεση με τις Μαγεμένες, όπου επέμενε πολύ να μάθει πώς έγινε η αρπαγή των αγαλμάτων από τη Θεσσαλονίκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στις «Μαγεμένες»

 

 

Πολυπληθής η συνοδεία του Αλ. Τσίπρα στην 80ή ΔΕΘ

 

Ο πρώην πρωθυπουργός μετέβη στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης