Skip to main content

Οι «κολλητοί» Τσίπρας-Νετανιάχου και το μεγαλοφυές σχέδιο Αποστόλου

Οι «κολλητοί» Τσίπρας-Νετανιάχου, το... μεγαλοφυές σχέδιο του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και το δίκιο του Δημήτρη Μάρδα.

Πού ήσουν νιότη πούλεγες πως θα γινόμουν άλλος. Το έκλεψα απ’ τον Βάρναλη, επειδή ταιριάζει στην περίσταση. Βέβαια, όταν το έγραψε ο Βάρναλης δεν είχε γεννηθεί ο Τσίπρας, αλλά είχε προαίσθηση. Ποιος θα το φανταζόταν ότι θα γίνουν «κολλητοί» ο Τσίπρας με τον Νετανιάχου;

Η Ε.Ε. προβαίνει σε έμμεσο μποϋκοτάζ εβραϊκών προϊόντων, που προέρχονται από κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη στην Δυτική Όχθη, και αποφάσισε να φέρουν ειδική σήμανση (για να ξέρουν οι καταναλωτές από πού προέρχονται τα προϊόντα - για τα τουρκοκυπριακά προϊόντα υπάρχει σήμανση;)

Η Ελλάδα όμως, η πιο πιστή σύμμαχος του Ισραήλ, δεν θα εφαρμόσει την ειδική σήμανση στα προϊόντα. Όπως έγραψαν οι Times of Israel, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου ενημερώθηκε για την απόφαση της Ελλάδας να σταθεί όρθια δίπλα στο σύμμαχό της Ισραήλ, με επιστολή που του απέστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. [Κι εκείνες οι δηλώσεις, υπέρ των Παλαιστίνιων, τι έγιναν;]

Αλλά κι εκείνες οι δηλώσεις για άνοιγμα προς την Ρωσία, κι αυτές, τι έγιναν; Οι ΗΠΑ ήδη από τον Σεπτέμβριο στις συναντήσεις που είχε ο Τσίπρας με τον J. Kerry έστειλαν το μήνυμα ότι είναι έτοιμες να υποστηρίξουν κάθε κίνηση της Αθήνας στην κατεύθυνση της ενεργειακής απεξάρτησης από την Μόσχα. Η Ελλάδα το αποδέχθηκε, και μάλιστα δήλωσε και την αντίθεσή της στο νέο διάδρομο North Stream από Ρωσία στην Γερμανία.

Ά, βρε τυχερέ Βάρναλη, τι καλά που δεν πρόφτασες να δεις πόσο σοφό στίχο έγραψες. Και μάλιστα για τους συντρόφους σου.

Ο Μάρδας είπε κάτι σωστό και έπεσαν να τον φάνε: «Το τραγικό λάθος σε όλη αυτή την ιστορία είναι ότι στο πλαίσιο μιας δειλίας που έδειξαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις τρέναρε η εφαρμογή όλων αυτών των μέτρων με αποτέλεσμα να χαθεί η δυναμική». Ο Μάρδας, δεν είναι ΣΥΡΙΖΑίος (ή τουλάχιστον, δεν ήταν) ώστε μπορεί να το λέει, χωρίς να κατηγορηθεί ότι άλλα έλεγε πρωτύτερα.

Τέτοια ξεφτίλα, δεν την περίμενε ο Δον Κυρφώτης. Είπε ο Λεβέντης: «Τώρα, να προσθέσω άλλη μια τσόντα στον Τσίπρα, θα γίνω γελοίος ο ίδιος σε ρόλο Κουβέλη». Άμα ο Λεβέντης θεωρεί γελοίο τον Κουβέλη, εξαλείφθηκε όλη η πολιτική πορεία του Δον Κυρφώτη. Πάντως, από μικρό κι από Λεβέντη μαθαίνεις την αλήθεια.

Κάτι πρέπει να γίνει. Να ψηφιστεί μια διάταξη στον εκλογικό νόμο που να προβλέπει το όριο του IQ για να υπουργούς και κυβερνητικά στελέχη. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, είπε από το βήμα της Ολομέλειας, ότι πρέπει να ψηφιστεί η διάταξη για επιστροφή από τους αγρότες όσα τους έδωσε παράνομα ο Χατζηγάκης (γιατί να μη τα δώσει ο Χατζηγάκης;)

Και το επιχείρημα από το σαΐνι υπουργό είναι, ότι εάν δεν κάνουμε κάτι πάνω σε αυτό το θέμα θα έχουμε ημερήσιο πρόστιμο και η ΕΕ θα μας πάει στο ευρωπαϊκό δικαστήριο… Θυμήθηκε όμως τα «αριστερά» του και διαβεβαίωσε ότι όσο υπάρχει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και είναι αυτός υπουργός δεν θα εισπραχθούν αυτές οι ανακτήσεις… Και συμπλήρωσε συνωμοτικά… «Καταλαβαίνετε τι σας λέω…»! Θα τους ξεγελάσουμε δηλαδή τους κουτόφραγκους, που δεν θα μάθουν ποτέ το μεγαλοφυές σχέδιο του υπουργού.

Ύψιστε, πόσο πολύ αμαρτήσαμε, κι έστειλες αυτά τα χρυσόψαρα σε υπουργικά έδρανα;