Skip to main content

Οι κωμικές εκπομπές και η αλλαγή που πρέπει να κάνει η Πρωτοψάλτη

Οι κωμικές εκπομπές στην TV, το... ανάστημα που σηκώνει η Ραχήλ Μακρή και η αλλαγή που πρέπει να κάνει η νέα υπουργός Τουρισμού.

Άρχισαν οι κωμικές εκπομπές στην TV με τους πολιτικούς μας να εκθέτουν τις θέσεις των κομμάτων τους. Θα ήταν περίεργο αν τους έπαιρνε κανείς στα σοβαρά, μετά από όσα έχουμε ακούσει κατά την πενταετία που πέρασε, αλλά πού ξέρεις… με τόσο ψέκασμα που φάγαμε, έμεινε το βίτσιο σε μερικούς να ελπίζουν ακόμη.

Ο Τσίπρας είχε χρησιμοποιήσει κάποτε μια φράση αποδιδόμενη στον Τσόρτσιλ: Μπορείς να ξεγελάσεις λίγους για πολύ χρόνο, πολλούς για λίγο χρόνο, αλλά δεν ξεγελάς πολλούς για πολύ χρόνο. Τα είπε ο Τσίπρας, επειδή του τα έγραψαν, αλλά δεν τα κατάλαβε. Αν τα καταλάβαινε, θα είχε λαμπρό μέλλον. Αλλά όπως πάνε τα πράγματα, δεν ξέρω αν τον ψηφίσει η Περιστέρα.

Το θέμα δεν είναι μόνον ότι εξέθεσε τον εαυτό του, αλλά έδειξε και την πραγματική εικόνα της «πρώτη φορά Αριστεράς», για όσους δεν ήταν υποψιασμένοι. Ψάχνεις με το κερί να βρεις έναν κυβερνητικό, σε όποια θέση, που στοιχειωδώς να έκανε κάτι θετικό. Και μιλάμε ότι τοποθετήθηκαν οι καλύτεροι που διέθετε το μαγαζί. Σκέψου τι έχει στις αποθήκες.

Απίστευτο σόου του Μητρόπουλου, αλλά και του Χαϊκάλη, με το διαδίκτυο να φλέγεται από τα σχόλια. Και τι έχει να γίνει όταν αρχίσει να μιλάει και η αυτοκράτειρα (αλήθεια, θα καταδεχθεί να βρεθεί σε πάνελ -αν την καλέσει κανείς- ή θα απαιτήσει να συνεντευξιάζεται μόνη της);

Αντ’ αυτής όμως επαξίως σηκώνει ανάστημα η Ραχήλ. Ξεκατινιάστηκαν Ραχήλ και Θεωνά, με την δεύτερη να φεύγει από την εκπομπή (κι άλλη φορά το έχει κάνει). Οι τηλεοπτικές συζητήσεις δείχνουν το ύφος και ήθος των εκπροσώπων μας. Μόνο που υπάρχουν πολλοί ψηφοφόροι που δεν τους ενοχλεί η κατηφόρα

Όσα μέτρα πήραν οι κυβερνητικοί, με πρώτη την επιβολή 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, που η Κομισιόν ζητά να ακυρωθεί, δείχνουν την σοβιετική βορειοκορεατική νοοτροπία τους (κάποιοι κάνουν λόγο και για κόμπλεξ, αλλά δεν είμαι ειδικός επιστήμων να το επιβεβαιώσω).

Τα «Νέα» μας πληροφορούν ότι η Σεβαστή Αττικιουζέλ, γνωστή και ως Άλκηστις Πρωτοψάλτη, επιλογή Παυλόπουλου, καλώς τοποθετήθηκε στο υπουργείο Τουρισμού, επειδή απέκτησε την εμπειρία ως συνοδός τουριστικού λεωφορείου, πριν ασχοληθεί με το τραγούδι. Υποθέτω όμως ότι μελανό σημείο της είναι το γνωστό τραγούδι «Πάμε Χαβάη», που δεν συντελεί στην προσέλκυση τουριστών στην Ελλάδα, αλλά τους διώχνει. Ας το κάνει «Πάμε Μύκονο» κι ας μη έχει ρίμα.

Εντύπωση μού έκανε η υπουργοποίηση Χριστουδουλάκη. Αυτός δεν ήταν ο εμπνευστής της «δημιουργικής λογιστικής», με την οποία μπήκαμε με πλαστά στοιχεία στην ΟΝΕ; Και αυτό πληρώνουμε τώρα, αφού δεν γίνεται να βγούμε; Το σύστημα δεν ξεχνάει τα παιδιά του.

Και μια και ανέφερα παραπάνω τον Ουίνστον Τσώρτσιλ, θυμήθηκα ότι είχε πει πως η «Γερμανία κάθε 50 χρόνια πρέπει να βομβαρδίζεται!». Φαίνεται ότι εδώ είναι το λάθος. Πέρασαν προ πολλού τα 50 χρόνια, και είδες τι πάθαμε.

Είχαν πει ότι θα το ερευνήσουν, αλλά έκτοτε σιωπή. Για την καταγγελία λέγω, ότι αλλοδαποί και αθίγγανοι καρπώθηκαν τις κάρτες σίτισης, ενώ έμειναν εκτός πάρα πολλοί δικαιούχοι. Τι συμβαίνει παιδιά;