Skip to main content

Η κόντρα Σόιμπλε - Ελλήνων εφοπλιστών και η αναδίπλωση των Σκοπίων

Η αποσιώπηση της επίσκεψης του υφυπουργού Εξωτερικών της Βενεζουέλας, ο διχαστικός Πολάκης και η δηλητηρίαση Τούρκων στρατιωτών.

"Έσκασε" ο Σόιμπλε που δεν κατάφερε να αποσπάσει Έλληνες εφοπλιστές για να τους μετεγγράψει στη γερμανική ναυτιλία, μια και αποφάσισε η Γερμανία να γίνει και ναυτική δύναμη, στο δρόμο προς το 4ο Ράιχ. [που δεν θα έχει τόσους νεκρούς, όσο τα προηγούμενα, αλλά τον ίδιο πόνο και δυστυχία, που θα μας ταλανίζουν για πολλά-πολλά χρόνια].

Φαίνεται ότι πραγματοποιείται στροφή στο ζήτημα της ονομασίας από τη νέα κυβέρνηση των Σκοπίων, προκειμένου να επέλθει συμβιβασμός με την Ελλάδα και να ανοίξει ο δρόμος για την ένταξή τους στο NATO και την Ε.Ε. Αυτό συνάγεται από τις δηλώσεις του νέου υπουργού Πολιτισμού Ρόμπερτ Αλαγκιόζοφσκι, που είπε μεταξύ των άλλων:

«… Αυτό πού οπωσδήποτε θα κάνουμε είναι να προχωρήσουμε σε απολύμανση του "μακεδονικού" πνεύματος από την ψευδοϊδεολογία πού εκπέμπει αυτό το σχέδιο (σ.σ. εννοεί τα "Σκόπια 2014", με το οποίο γέμισε ο Γκρούεφσκι με αγάλματα και μνημεία κιτς την πρωτεύουσα) και συνεχίζει να κρατά σε ομηρία τη χώρα σαν κακή κατάρα κάποιου κακού μάγου (σ.σ. το "μακεδονικό" πνεύμα)».

Γιατί άραγε δεν ανακοινώθηκε η επίσκεψη του υφυπουργού Εξωτερικών της Βενεζουέλας, Ιβάν Χιλ, που ζήτησε να λένε ψέματα οι πολιτικοί μας για την κατάσταση στην Βενεζουέλα; [Συναντήθηκε με τον Κατρούγκαλο, τον Κώστα Ήσυχο από τη ΛΑΕ και με αντιπροσωπεία του ΚΚΕ]. Είπε, ότι «στη Βενεζουέλα δεν υπάρχει ανθρωπιστική κρίση» αλλά ένας… «περιορισμός στη διάθεση των τροφίμων» [συνηθισμένη η Αριστερά να χρησιμοποιεί παραπλανητικούς όρους]

Είπε όμως, και ότι αυτό «οφείλεται σε ένα οικονομικό εμπάργκο που έχει επιβληθεί στη χώρα, αλλά ακόμη και έτσι η χώρα βρίσκεται εντός των ορίων που έχει θέσει ο ΟΗΕ», διαστρέφοντας την πραγματικότητα. Κατά της Βενεζουέλας δεν έχει επιβληθεί κανένα οικονομικό εμπάργκο ούτε από τις ΗΠΑ αλλά ούτε και από την Ε.Ε.. Οι ΗΠΑ έχουν επιβάλλει κυρώσεις κατά στελεχών της κυβέρνησης του Μαδούρο, αλλά δεν υπάρχει κανένα εμπάργκο στην διάθεση τροφίμων και φαρμάκων.

Δεν υπάρχουν στην Αριστερά ευαίσθητοι άνθρωποι με κάποιο κύρος να συμμαζέψουν κάποιους πολάκηδες και άλλους [που φώναζαν στα νιάτα τους ότι τα σύνορα της Αλβανίας θα φτάσουν μέχρι την Θεσσαλία - scripta manent] ώστε να πάψουν τα -σκόπιμα ή ανεγκέφαλα- διχαστικά μηνύματα [που στο τέλος ρίχνουν νερό στον μύλο της Χρυσής Αυγής, την οποία ενισχύουν, ενώ λένε ότι την αντιπαθούν];

Βρίζοντας και την μέρα της κηδείας τον Μητσοτάκη, δείχνουν ότι αυτός και νεκρός είναι πιο ψηλά από κουτσαβάκια. [Οι μάγκες ήσαν ντόμπροι. Άλλο πράγμα ήσαν οι μαχαλόμαγκες].

Δυο φόρες, μέσα σε λίγες μέρες, εκατοντάδες Τούρκοι στρατιώτες της Πρώτης Ταξιαρχίας Πεζικού, με έδρα την Μαγνησία βορειοανατολικά της Σμύρνης, δηλητηριάστηκαν με αποτέλεσμα τα τοπικά νοσοκομεία να γεμίσουν από τα θύματα.  Μέσα σε μια εβδομάδα συνολικά… 1.049 στρατιώτες, δηλαδή σχεδόν όλη η δύναμη της Ταξιαρχίας, δηλητηριάστηκαν και κατέληξαν στα νοσοκομεία, ενώ ένας ήδη κατέληξε.

Ο Γενικός Εισαγγελέας έκανε λόγο για πιθανό συστηματικό σαμποτάζ που είχε σαν αποτέλεσμα την κυριολεκτική διάλυση της ταξιαρχίας, σε μια πολύ ευαίσθητη περιοχή που βρίσκεται δίπλα στις ακτές του Αιγαίου. (Πάνο, εμείς την κάναμε την δουλειά, ή έφαγαν από τα τρόφιμα εταιρίας που ανέθεσε η κυβέρνηση να τροφοδοτεί τους πρόσφυγες;]