Skip to main content

Η «λάθος» επιλογή του Αλέξη και η εκδίκηση του Βασίλη Λεβέντη

Η «λάθος» επιλογή του Αλέξη με τη Ζωή, η μεγάλη εκδίκηση του Βασίλη Λεβέντη και τα παλικάρια που έμειναν να πολεμούν τους τζιχαντιστές...

Από την κυβέρνηση ομολογείται πως ήταν λάθος επιλογή η τοποθέτηση της Κωνσταντοπούλου στην προεδρία της Βουλής. Με συγχωρείτε σύντροφοι. Μήπως μπορείτε να μού πείτε μια σωστή επιλογή; Βοηθήστε με, επειδή δυσκολεύομαι να την εντοπίσω.

Απορώ πάντως, γιατί απουσιάζει από την κυβέρνηση η κυρία Λουκά. Είναι κι αυτή «αγωνίστρια» (όπως αποκαλούνται μεταξύ τους οι «προοδευτικοί»), είναι συνεχώς στους δρόμους, με μοναδικό μειονέκτημα ότι δεν σπάει βιτρίνες, ούτε πετάει μολότοφ σε αστυνομικούς. Ας αναλάβει κάποιος να την εκπαιδεύσει και σ’ αυτά.

Θα μου πεις, υπάρχουν υποκατάσταστα της κας Λουκά στο κόμμα, αλλά άλλο πράγμα είναι το αυθεντικό. Κι αν υπάρχουν δύο, τι έγινε δηλαδή;

Ετοιμάζεται, λένε, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορώ να καταλάβω σε τι χρειάζεται. Πήραμε το μάθημά μας από το περσινό πρόγραμμα. Θα αντέξουμε άλλη δόση; Η πρώτη δόση μας έπεσε βαριά. Δεν γίνεται να αποφύγουμε το νέο πρόγραμμα; Είχαμε ακυβέρνητη κυβέρνηση. Είναι ανάγκη να έχουμε και απρογραμμάτιστο πρόγραμμα;

Σε ρεπορτάζ του euronews για τους λαθρομετανάστες, μεταδίδονται δηλώσεις τους: «Δεν υπάρχει δουλειά στη Συρία, δεν έχουμε ζωή. Μόνο πόλεμο. Θέλουμε να ζήσουμε τη ζωή μας και στη Συρία δεν υπάρχει μέλλον για εμάς». Και το euronews σχολιάζει: «Με δύο λόγια, καταλαβαίνει κανείς γιατί εγκατέλειψαν την Συρία».

Εγώ άλλο καταλαβαίνω, αγαπητό euronews. Ότι εγκατέλειψαν την Συρία, επειδή δεν εκπληρώνουν την ύψιστη υποχρέωση που έχει ο καθένας μας, να παίρνει το όπλο για να προστατεύσει την Πατρίδα του. Ένας ολόκληρος στρατός θα υπήρχε ακόμη, αν οι Σύροι δεν λιποτακτούσαν εγκαταλείποντας την χώρα τους. Στην συντριπτική τους πλειοψηφία, πρόκειται για νέους ανθρώπους.

Τον ανθρωπισμό μου, τον κρατώ για τα παλικάρια που έμειναν εκεί, και πολεμούν τους τζιχαντιστές. Μπορεί να σκοτωθούν, ή να μείνουν ανάπηροι, ενώ οι λιποτάκτες θα καλοπερνούν στη Δύση. Και στα δύσκολα θα την πουλήσουν κι αυτήν, αν δεν στραφούν εναντίον της.

Ο κ. Λεβέντης δήλωσε ότι η Ένωση Κεντρώων θα μπει με νέα πρόσωπα στη Βουλή, αφού δεν πρόκειται να συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτιά της παλιά και φθαρμένα ονόματα. Και τι θα κάνουν τώρα οι επαγγελματίες πολιτικοί, που λόγω λίστας, μένουν πάλι απέξω;

Μια λύση είναι να προσθέσει ο ΟΑΕΔ μια κατηγορία «ανέργων πολιτικών». Όπως φθίνει το παλαιό σύστημα (και έρχεται το νέο εξίσου αποκρουστικό με το παλαιό), πολλοί εξ επαγγέλματος πολιτικοί και συνδικαλιστές θα μείνουν χωρίς δουλειά. Και δεν έχουν και καμιά εμπειρία, αφού δεν δούλεψαν ποτέ; Ποιος θα προσλάβει έναν πρώην υπουργό; Το πολύ-πολύ για να βγάζει φωτοαντίγραφα.

Σε τουρκικά μπλογκ εμφανίστηκε κάποιος να κρατά μια τουρκική σημαία στη θάλασσα, με το κείμενο να λέει ότι «πάτησε το Φαρμακονήσι». Το ΓΕΕΘΑ διέψευσε αμέσως ανακοινώνοντας ότι «ουδέποτε έλαβε χώρα το φερόμενο γεγονός». Η αλήθεια είναι πως οι Τούρκοι θέλουν ενέσεις ηθικού, αφού από παντού τρώνε σκαμπίλια, οι δε Κούρδοι τους έβαλαν να μετράνε τους νεκρούς Τούρκους στρατιωτικούς. Μια τουρκική σημαία σε ένα βράχο στη θάλασσα, ανεβάζει το ηθικό (γιατί όμως μίλησαν για Φαρμακονήσι και όχι για Σούνιο; Ποιο εντυπωσιακό θα ήταν).