Skip to main content

Οι λάτρεις της ένατης τέχνης κατέκλυσαν το Βελλίδειο (φωτο+vid)

Το μεγαλύτερο Comic Convention στα Βαλκάνια πραγματοποιήθηκε από τις 4 έως τις 6 Μαΐου, ενώ στη διοργάνωση συμμετείχαν μεγάλα ονόματα δημιουργών.

της Αρετής Τασούλα

Την αυλαία του έριξε την Κυριακή 6 Μαΐου, το 4ο Comic Convention που έλαβε χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη.

Στην κατάμεστη αίθουσα Ellopia του κέντρου, οι λάτρεις του κόμικ, των manga, των σκίτσων και του cosplay πήραν μέρος σε μία τριήμερη γιορτή γεμάτη workshops, masterclasses, συναυλίες, παιχνίδια, δώρα και εκπλήξεις.

Φυσικά από τη διοργάνωση δεν έλειπαν οι δημιουργοί αλλά και μεγάλα ονόματα καλλιτεχνών στον χώρο της 9ης τέχνης, με τρανό παράδειγμα τον γνωστό σχεδιαστή, Frank Miller (δείτε εδώ).

Παρόλο που δεν έχει γίνει ακόμη η καταμέτρηση του κόσμου που προσήλθε στο Συνεδριακό Κέντρο, ο κ. Λεόντιος Παπαδόπουλος, συνδιοργανωτής του The Comic Con, εκτίμησε πως στη φετινή διοργάνωση σημειώθηκε αύξηση της τάξης του 20% στο κοινό σε σχέση με την περυσινή. «Είναι ίσως η καλύτερη διοργάνωση του The Comic Con που έχουμε ζήσει μέχρι σήμερα» τόνισε ο ίδιος και ευχαρίστησε τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo για την παραχώρηση του χώρου (σημειώνεται πως το Comin Con 3 διεξήχθη τον Μάιο του 2017 στην Αποθήκη Γ' στο Λιμάνι).

«Ήρθαμε σε έναν πραγματικά υπέροχο και πολύ μεγάλο χώρο για να μπορέσει να στεγάσει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες μας» είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος στη Voria.gr, προσθέτοντας πως δόθηκε έτσι η ευκαιρία στους διοργανωτές να προσκαλέσουν περισσότερους Έλληνες και ξένους δημιουργούς, καθώς και καταστήματα.

Δείτε στιγμιότυπα από το μεγαλύτερο Comic Convention στα Βαλκάνια: