Skip to main content

Οι μαχαιριές των δύο μονομάχων της Νέας Δημοκρατίας

Οι ανησυχίες των Σκοπιανών, η Επιτροπή του Σπίρτζη για την απελευθέρωση των αστικών συγκοινωνιών και οι τρομοκράτες του Ντάες.

Η γιορτή της αγάπης και της ειρήνης δεν άγγιξε τις καρδιές των δύο μονομάχων νεοδημοκρατών υποψηφίων προέδρων, και αντάλλαξαν μαχαιριές. Κι επειδή, όπως λένε,  η καλή μέρα -και η στραβή- από το πρωί φαίνεται, μάλλον θα δούμε πολλά μέχρι τις 10 Ιανουαρίου. Άλλωστε οι διαφορές μεταξύ τους είναι τεράστιες - σε όλα.

Ο Σπίρτζης συγκρότησε Επιτροπή που θα εισηγηθεί τις νομοθετικές ρυθμίσεις για την απελευθέρωση των αστικών συγκοινωνιών. Όταν το ξεκίνησε ο Μητσοτάκης το 1991, μήπως θυμάται ο Σπίρτζης ως ΠΑΣΟΚος και οι του ΣΥΝ ως αριστεροκαπιταλιστές τι έκαναν; Έδειξαν πόσο άθλιο είναι το πρόσωπο του κομματικού συνδικαλισμού, και του επικίνδυνου λαϊκισμού. Τώρα γλύφουν εκεί που έφτυναν. [Ο λαός όμως πληρώνει]

Το Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας, Λογοτεχνίας & Ελληνικού Πολιτισμού στο Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου έγινε στόχος επίθεσης από πολιτικούς και ΜΜΕ της Αλβανίας, με αφορμή το ντοκιμαντέρ που ετοίμασε με θέμα τον Ελληνικό-Ιταλικό πόλεμο, με τίτλο «Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες».

Το αφιέρωμα κάνει σαφείς αναφορές για την εξέλιξη του Ελληνικού Έπους και ενόχλησε αρκετούς Αλβανούς αποκαλύπτοντας πικρές αλήθειες για την εμπλοκή και τον ρόλο του Αλβανικού κράτους και των Τσάμηδων. Βρήκαν πρόσχημα και το Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας κινδυνεύει με κλείσιμο.

Τι είναι αυτό που έγραψαν τα «Παραπολιτικά»; Ότι ο Ιβάν Σαββίδης θέλει να αποκτήσει τηλεοπτική συχνότητα, έχει καταθέσει την πρότασή του στον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, αλλά και μόνον οι φήμες ήταν αρκετές για να υπάρξουν αντιδράσεις. Η εφημερίδα γράφει, ότι υπήρξε βέτο από την πλευρά των ΗΠΑ και άνθρωποι της Πρεσβείας ετοιμάζονται να στείλουν μήνυμα στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς δεν θέλουν ένα φιλορωσικό κανάλι στην Ελλάδα.

Ανησυχούν στα Σκόπια για πιθανό σενάριο κλεισίματος των συνόρων της ΕΕ, με τον υπουργό Εσωτερικών Σπασόφσκι να προειδοποιεί για πιθανή αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην περιοχή. Σε τέτοια περίπτωση, σύμφωνα με τον Σπασόφσκι, οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων θα γίνουν κέντρα υποδοχής και θα καταστεί αναπόφευκτη η κλιμάκωση των εντάσεων στην περιοχή.

Υπάρχουν που και που στολισμοί με λαμπάκια στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, αλλά περιέργως δεν είναι χριστουγεννιάτικοι, εκτός από στολίδια που είχαν από πέρσι. Μας έπεισε τόσο γρήγορα η Νέα Τάξη να αποστασιοποιηθούμε από θρησκευτικά σύμβολα;

Πάρ’ τους στο γάμο σου να σού πουν και του χρόνου. Οι τρομοκράτες του Ντάες, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα προς τον Ομπάμα, τον χαρακτηρίζουν ως μεγάλο ηγέτη. Δεν κάνουν πλάκα, αλλά τον «καρφώνουν» ότι σ’ αυτόν οφείλουν την ανάδειξή τους, λόγω της ανατροπής του ηγέτη της Λιβύης, Μουαμάρ Καντάφι, που αποτελούσε εμπόδιο στην εξέλιξή τους.

Δεν είναι όμως αγνώμονες, και δεν ξεχνούν και τον Τζορτζ Μπους, που «Από το Αφγανιστάν μας έφερε στο Ιράκ», όπως δηλώνουν. Και καταλήγουν ότι «χάρη στον φιλάνθρωπο Αλλάχ, όλες οι ομάδες ενεργούν μαζί μας». Ευγενικά παιδιά οι τζιχαντιστές. Δεν ξεχνούν τους ευεργέτες τους.

Και μια και είμαστε στις ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση τo 65% των Ρεπουμπλικάνων συμφωνεί με τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ για τους μουσουλμάνους (να απαγορευθεί η είσοδός τους στις ΗΠΑ), ενώ το ποσοστό μετατρέπεται σε ένα εξίσου σημαντικό 37% αναφορικά με όλο τον πληθυσμό των ΗΠΑ. Ο Τραμπ έπιασε τον σφυγμό των Αμερικανών.

Καλλισθένης