Skip to main content

Η μάχη της Μοσούλης στην αντιπαράθεση Κλίντον - Τραμπ

Αποδεικνύει στον κόσμο τι σημαίνει να έχεις έναν αρχιστράτηγο που δεν έχει τα κατάλληλα προσόντα για να ηγείται των ενόπλων δυνάμεων, δήλωσε η Κλίντον

Επίθεση στον Ντόναλντ Τραμπ, για το σχόλιό του σχετικά με την πορεία της μάχης για την ανακατάληψη της Μοσούλης, εξαπέλυσε η Χίλαρι Κλίντον. Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων είχε υποστηρίξει ότι οι εξελίξεις δεν είναι θετικές.

«Ανακοινώνει την ήττα, πριν καν από την έναρξη της μάχης. Αποδεικνύει στον κόσμο τι σημαίνει να έχεις έναν αρχιστράτηγο που δεν έχει τα κατάλληλα προσόντα για να ηγείται των ενόπλων δυνάμεων», δήλωσε χαρακτηριστικά η Κλίντον στη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης στο Νιου Χάμσαϊρ.

Σε ανάρτησή του στο Twitter την Κυριακή, ο Τραμπ είχε γράψει: «Η επίθεση στη Μοσούλη εξελίσσεται σε ολική καταστροφή. Τους δώσαμε τόσους μήνες για να προετοιμαστούν. Οι ΗΠΑ φαίνονται τόσο ανόητες».

Οι ιρακινές και οι κουρδικές στρατιωτικές δυνάμεις με την επιχειρησιακή υποστήριξη των ΗΠΑ, έχουν εξαπολύσει μία μεγάλη επίθεση στις περιοχές γύρω από τη Μοσούλη, που αποτελεί το τελευταίο προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ.

Ο Τραμπ επανέλαβε την ίδια θέση κατά τη χθεσινή προεκλογική του εξόρμηση στη Φλόριντα. «Τώρα καθυστερούμε στη Μοσούλη. Ο εχθρός είναι πιο σκληρός απ' ό,τι αρχικά νόμιζαν. Είχαν στη διάθεσή τους αρκετό χρόνο για να προετοιμαστούν. Είναι τρομερό αυτό που συμβαίνει. Γιατί έπρεπε να τους πούμε ότι θα τους επιτεθούμε;» αναρωτήθηκε.

Η πολεμική επιχείρηση για την ανακατάληψη της Μοσούλης μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες ή μήνες, με το Ισλαμικό Κράτος να επιδιώκει επιθετικούς αντιπερισπασμούς σε διάφορες πόλεις και περιοχές, προκειμένου να χαλαρώσει την επιθετική πίεση που δέχονται οι δυνάμεις του, στη Μοσούλη.