Skip to main content

Η μάζωξη των ΔΑΠιτών στη Θεσσαλονίκη και η κονκάρδα του Αηδονόπουλου

Η μάζωξη των ΔΑΠιτών της Γεωπονικής, η κονδάρδα του Αηδονόπουλου, ο «γαλάζιος» φιλότεχνος της Θεσσαλονίκης και η σιωπή του Ευριπίδη

Μάζωξη χτες το βράδυ για τους ΔΑΠίτες της Γεωπονικής στη Θεσσαλονίκη, με εκατοντάδες «γαλάζια» συνδικαλιστικά στελέχη να δίνουν το παρόν. Μεσούσης της Agrotica η επιτυχία ήταν δεδομένη. Άλλωστε στο προηγούμενο κάλεσμα (στην προηγούμενη Agrotica εννοείται) είχαν συμμετάσχει 130 άτομα. Κεντρικό θέμα συζήτησης, πέρα από το αγροτικό, ήταν και οι ανακατατάξεις στο εσωτερικό της ΝΔ, υπό τον νέο πρόεδρο, Κυριάκο Μητσοτάκη. Η συνάντηση έγινε σε κεντρικό καφέ της πόλης (στη Βογατσικού) και έδωσαν το παρόν όλοι οι ΔΑΠίτες της Γεωπονικής από το 1987 μέχρι σήμερα. Ανάμεσά τους ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ξανά!) της ΝΔ και βουλευτής Κοζάνης, Γιώργος Κασαπίδης, ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ, Σπύρος Μάμαλης, ο πρώην βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης της ΝΔ και πρώην δήμαρχος Βόλβης, Δημήτρης Γαλαμάτης.

Κονκάρδα με το έμβλημα της Θεσσαλονίκης φορά μονίμως στο πέτο ο αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης, Χάρης Αηδονόπουλος. Όπως μας αποκάλυψε η κονκάρδα είναι δώρο του Κωνσταντίνου Ζέρβα και δεν την αποχωρίζεται... Μάλιστα, αισθάνεται ιδιαιτέρως υπερήφανος γι' αυτή και μας το δείχνει (φωτό).

Πολλές παρουσίες πολιτευτών και υποψηφίων βουλευτών, στελεχών της αυτοδιοίκησης και οργανισμών είχαμε στις κινητοποιήσεις των ελευθέρων επαγγελματιών στη Θεσσαλονίκη. Ξεχωρίσαμε τον Κωνσταντίνο Ζέρβα, που μάλιστα έκανε και εκτενείς αναρτήσεις στο facebook με τους μηχανικούς, τη Γιάννα Παναγοπούλου με τους δικηγόρους και τον νέο γραμματέα της Νομαρχιακής Α' Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, Χρήστο Βάρδα.

Σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όλη την εβδομάδα που το πολιτικό θερμόμετρο έπιανε κόκκινο. Ξεχωρίσαμε τη δηκτική ανάρτηση της Νιόβης Παυλίδου: «Αλήθεια που είναι οι ΑΝΕΛ; Στα μπλόκα ή με το ΔΝΤ; Τι ψάχνω πρωί πρωί θα μου πείτε... μα, αυτούς που βάζουν σε τροχιά τα τρένα!».

Σε τι να πρωτοαπαντήσει ο Ευριπίδης Στυλιανίδης; Στην ενδεχόμενη υποψηφιότητά του στην Α' Θεσσαλονίκης ή στη συμμετοχή του σε κόμμα της λαϊκής δεξιάς που δημιουργεί ο Φραγκούλης Φράγκος; Μαθαίνουμε ότι ο ίδιος θα παραμείνει σιωπηλός. Άλλωστε, το συνηθίζει. Έχει να κάνει και τον απολογισμό του για τις τρεις τελευταίες «ατυχείς» εκβάσεις αναμετρήσεων στις οποίες συμμετείχε ενεργά: Δεν εξελέγη βουλευτής, η ΝΔ δεν τα πήγε καλά στη Βόρεια Ελλάδα όπου ήταν επικεφαλής του αγώνα και στις εσωκομματικές ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης που τον «έτρεχε» στην περιοχή δεν κατέγραψε τα επιθυμητά ποσοστά...

Περιφερειακός σύμβουλος, μέλος του κομματικού μηχανισμού, άνθρωπος του πολιτισμού και από τα πλέον γνωστά «γαλάζια» στελέχη της Θεσσαλονίκης δεν κρύβει την αγάπη του για την τέχνη. Και μάλιστα συνεχίζει τις δικές του δημιουργίες, χωρίς όμως ακόμη να έχει προσδιορίσει πότε θα κάνει εκείνη την περιβόητη έκθεση με έργα του. Φέτος οι κατασκευές του έγιναν ανάρπαστες και όσοι πρόλαβαν πρόλαβαν. Πλέον δεν υπάρχει φυλαχτό, σταυρουδάκι και γούρι ούτε για δείγμα... Για να μην παρεξηγηθούν και οι φίλοι του που δε θα πάρουν το... δωράκι τους το λέμε.