Skip to main content

Ο Αλβανός πρωθυπουργός των Σκοπίων και η μεγάλη μπουκιά του Βούτσιτς

Το εν εξελίξει σχέδιο για τη Μεγάλη Αλβανία, το δημοψήφισμα στα Σκόπια για το όνομα και το ακριβό τίμημα για τη δήθεν έξοδο από τα μνημόνιο.

Οι Αλβανοί προχωρούν στη Μεγάλη Αλβανία, με τη Δύση να την μαλώνει -τάχα μου, τάχα μου- και με την Ελλάδα να την ενδυναμώνει, εγκαταλείποντας μετά από 104 χρόνια την Αυτονομία της Β. Ηπείρου. Τι παίρνουμε; Την ικανοποίηση της Δύσης, ότι είμαστε καλά παιδιά, τρώμε όλο τα φαγητό μας, δεν παρακούμε, γι’ αυτό και θα μας δώσουν σοκολατίτσα, πολύ μικρό κι ασήμαντο με ό,τι δίνουμε.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, αναφέρθηκε σε μια κοινή εξωτερική πολιτική μεταξύ της Αλβανίας και του Κοσσυφοπεδίου, αλλά και σε… κοινό Πρόεδρο! «Το Κοσσυφοπέδιο και η Αλβανία θα έχουν μια εξωτερική πολιτική, δεν θα έχουν μόνο ίδιες πρεσβείες και διπλωματικές αποστολές, αλλά θα έχουν έναν πρόεδρο που θα είναι σύμβολο της εθνικής ενότητας και πολιτική ασφάλειας».

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, με τη σειρά του, ανέφερε ότι οι Σέρβοι δεν θα δεχθούν την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου με αντάλλαγμα την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη λες Αλεξάνταρ.

Εμείς την δήθεν έξοδο από το Μνημόνιο την ανταλλάξαμε πολύ ακριβά, με Σκόπια και Αλβανία. Και την ανταλλαγή θα την βαπτίσουμε επιτυχία. Τον όρο ανεξαρτησία, αν τον αντικαταστήσεις με κάποιον παρεμφερή, θα σε βολέψει.

Άσχετο: Μια θέση καθηγητή σε αμερικανικό πανεπιστήμιο, με τι αντάλλαγμα άραγε μπορεί να αποκτηθεί;

Για όσους υποστηρίζουν ότι η σύνθετη ονομασία δεν θα γίνει δεκτή από τους μακεδονίζοντες Σκοπιανούς, θυμίζω: Πάγιος κανόνας, τα δημοψηφίσματα τα κερδίζουν αυτοί που τα διενεργούν, με το κατάλληλο ερώτημα. Στο δε Κοινοβούλιο, παίρνει ασυλία ο Γκρούεφσκι και γλιτώνει πολυετή κάθειρξη, πήρε και εντολές ο διάδοχός του, επί πενθήμερον στις ΗΠΑ, όλα καλά. [Εδώ το 4% έγινε αιφνιδίως 36%, και  πολλοί το βρήκαν φυσιολογικό, και θα αντιδράσουν οι Σκοπιανοί;]

Άκου τώρα. Η γιαγιά της Ραντμίλα Σεκερίνκα, αναπλ. Πρωθυπουργός, ήταν Αλβανίδα Ορθόδοξη. Και ο Ζάεφ, αποκάλυψε: «Και εγώ είμαι Ορθόδοξος αλβανικής καταγωγής, τόσο από τη γιαγιά μου όσο και από τον παππού μου που ήταν Ιλλυριοί στην Στρώμνιτσα, που αποδέχθηκαν την Ορθόδοξη πίστη. Οι Σλάβοι, δια της βίας, κυρίως, μας αφομοίωσαν και μας επέβαλαν τη σλαβική γλώσσα. Αλλά όλα αυτά ανήκουν στην ιστορία»

Δηλαδή, είναι αλβανικής καταγωγής, τον εκσλάβισαν οι Βούλγαροι, αλλά τώρα είναι Μακεδόνας; Ψυχιατρεία δεν έχουν στα Σκόπια;

Προς γνώση των ετεροκινούμενων προοδευτικών. Σύμφωνα με το πρακτορείο Αναντολού, η Βελγική Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε πως το πλέον χρησιμοποιούμενο όνομα στις Βρυξέλλες είναι το Μουχάμεντ, που το έχουν 18.044 άτομα. Θέμα χρόνου να συμβεί αυτό σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Και να θυμούμαστε. Ο Αλή Πασάς είχε αρχίσει να ανησυχεί, όταν πληροφορήθηκε πως οι Έλληνες βάπτιζαν τα παιδιά τους με αρχαιοελληνικά ονόματα. Σημάδι ανάπτυξης του πατριωτισμού. Και δεν είχε άδικο που ανησυχούσε. Φάνηκε από το αποτέλεσμα.

Για τον υπουργό α-Παιδείας, έγραψε ο Καίσλερ: «Οι Έλληνες μάς κληροδότησαν με μια από τις ωραιότερες λέξεις. Τον ενθουσιασμό, από το εν-Θεός. Ένας Θεός μέσα μας. Μακάριος όποιος φέρει ένα Θεό μέσα του». Καταλαβαίνεις βέβαια σύντροφε Γαβρόγλου, ότι δεν εννοούσε τον θεό Στάλιν.