Skip to main content

Η «μεγάλη Αλβανία», ο Τραμπ και ο «πόνος» των μεταρρυθμίσεων

Αλβανοί «ελληνοποιηθέντες» κατά της Ελλάδας, τα επαναστατικά ζιβάγκο της κυβέρνησης, ο Θεός των ΗΠΑ και η επιθυμία του Ακιντζί.

Αλβανοί «ελληνοποιηθέντες» κατά της Ελλάδας. Αυτή είναι η διαβόητη ενσωμάτωση. Πήραν την ελληνική υπηκοότητα οι γονείς τους, αλλά μεγάλωσαν με το όραμα της Μεγάλης Αλβανίας, σχηματίζοντας -ως νεοσύλλεκτοι, μέσα στο στρατόπεδο- το σύμβολό της, το οποίο στρέφεται κατά ελληνικών περιοχών.

Και το ΓΕΣ μάς λέει ότι θα ληφθεί υπόψη το γεγονός κατά την απόδοση των ειδικοτήτων, όσο και κατά τις προσεχείς τοποθετήσεις τους στις Μονάδες Εκστρατείας. Σιγά την τιμωρία. Μπορεί να μας κάποιος, αν Βορειοηπειρώτης στον αλβανικό στρατό σχημάτιζε την σημαία της Αυτόνομης Ηπείρου -νόμιμης- τι θα συνέβαινε;

Το δε γελοίο του πράγματος είναι, ότι συλλαμβάνονται όσοι φωτογραφίζουν στρατόπεδα, και στο Κέντρο Νεοσυλλέκτων επέτρεψαν σε Αλβανούς να έχουν φωτογραφική μηχανή. Τι άλλο φωτογράφισαν;

Τα δήθεν με τα οποία κυβερνιόμαστε (από τα ζιβάγκο, τις γενειάδες, μέχρι ανοικτά πουκάμισα χωρίς γραβάτα) για να δείξουν επαναστικότητα οι συμβιβασμένοι και καλοταϊσμένοι αστοί που παριστάνουν τον Τσε, είναι φυσικό να αποτελέσουν αφορμή για γελοιοποίηση.

Δίνουμε το δικαίωμα στον Μπουλούτ, σύμβουλο του Ερντογάν να λέγει: «Ένας πρωθυπουργός που δεν φοράει γραβάτα έκανε όλα όσα του είπαν η ΕΕ και το ΔΝΤ, πούλησε την Ελλάδα. Να σας το πω καθαρά. Σήμερα οι Έλληνες πολίτες δεν υπάρχουν, είναι όλοι σκλάβοι. Τι περιμένουν; Περιμένουν το χρέος εκεί...».

Είπε ο Τραμπ: «Ένα πράγμα πρέπει να ξέρουν οι Αμερικανοί. Το υπουργικό μου συμβούλιο έχει τον υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης από κάθε άλλο συμβούλιο που έγινε ποτέ». Σιγά τα λάχανα. Έχει μετρήσει το IQ των Ελλήνων που μας κυβέρνησαν την εποχή των Μνημονίων; Έσπασαν τα κοντέρ.

Πολύ θα ήθελα να μάθω πόσοι διαφωνούν μ’ αυτά τα αποσπάσματα του λόγου του Ντόναλντ Τραμπ: «Πρώτα η Αμερική, μάς προστατεύει ο Θεός». «Οι αρχές μας θα είναι, αγοράζετε αμερικανικά, προσλαμβάνετε Αμερικανούς». «Από σήμερα η Αμερική θα μπαίνει πρώτη ως γνώμονας των αποφάσεών μας». Κι εμάς μάς προστατεύει «ο θεός της Ελλάδας», αλλά πρώτα ... το κόμμα.

Θα μας τρελάνουν: «Αν δεν τολμήσουμε εμείς, οι δομικές μεταρρυθμίσεις δεν θα γίνουν ποτέ», είπε ο Μάκης Μπαλαούρας. Ότι μόνον αυτή η κυβέρνηση μπορεί να προβεί σε μεταρρυθμίσεις είναι αλήθεια, αφού ως αντιπολίτευση δεν επιτρέπει τίποτε καλό να γίνει σ’ αυτόν τόπο. Όμως, πέρασαν δυο χρόνια, και η μόνη μεταρρύθμιση που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι να επαναφέρει το φαύλο κομματικό κράτος, με τους διορισμούς των κολλητών, από χρήματα που κόβονται από μισθούς και συντάξεις του ιδιωτικού τομέα. Ξέρει κάποια άλλη μεταρρύθμιση ο Μπαλαούρας, να μας πει;

Αν γίνονταν μεταρρυθμίσεις για προσεχή βελτίωση της κατάστασης, τον πόνο θα τον αντέχαμε, επειδή θα ήταν πόνος γέννας. Τον πόνο θανάτου που μας έφεραν δεν αντέχουμε.

«Οι 2 από τις 6 έδρες της Κύπρου στην Ευρωβουλή ανήκουν στους Τουρκοκύπριους», είπε ο Ακιντζί στον νέο πρόεδρο της Ευρωβουλής Αντόνιο Ταγιάνι. Κάτι ξέχασε όμως. Ζητά συμμετοχή σε κρατική λειτουργία της Κύπρου, την ώρα που η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη Κυπριακού κράτους. Τίνος κράτους ευρωβουλευτές θα είναι οι Τουρκοκύπριοι;