Skip to main content

Η μεγάλη επιστροφή του Κώστα Κιλτίδη στη Νέα Δημοκρατία

Οριστικά στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Ά εκλογική περιφέρεια της Θεσσαλονίκης ο Κώστας Κιλτίδης. Τι σηματοδοτεί πολιτικά η επιστροφή του.

Με την προσθήκη-έκπληξη του Κώστα Κιλτίδη, ιδιαίτερα σημαντική για λόγους ουσίας και συμβολισμού, έκλεισε το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Α΄ εκλογική  περιφέρεια της Θεσσαλονίκης.

Η επιστροφή Κιλτίδη στη Νέα Δημοκρατία, μετά από πέντε χρόνια, θέλει να σηματοδοτήσει αντίστοιχα και την επαναφορά της ΝΔ στις λαϊκές και πατριωτικές ρίζες της: Βασική πολιτική επιδίωξη είναι ο επαναπατρισμός στη ΝΔ απογοητευμένων δεξιών ψηφοφόρων που είχαν απομακρυνθεί από το κόμμα λόγω της μνημονιακής πορείας του, στρεφόμενοι σε άλλες πολιτικές επιλογές.

Η θεωρητική συγκρότηση του πολιτικού ανδρός, η ιδεολογική καθαρότητα του, η αυθεντικότητα του λόγου του και κυρίως βέβαια η επιτυχημένη παρουσία του επί πολλά χρόνια στη Βουλή, αλλά και δις ως υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επί των κυβέρνήσεων Κώστα Καραμανλή, καθιστούν την επιστροφή του καταλυτικό πολιτικό γεγονός, στο πλαίσιο της αμφίπλευρης διεύρυνσης που επιχειρεί η ΝΔ εν όψει της εκλογικής μάχης της 20ής Σεπτεμβρίου.

Άλλωστε, όπως είχε γράψει πρόσφατα η Voria.gr, αρκετά στελέχη της ΝΔ έλεγαν ότι ήταν αναγκαία η επιστροφή  Κιλτίδη, στην κατεύθυνση της συσπείρωσης όλων των τάσεων του κόμματος και δεδομένης της υψηλής διεισδυτικότητάς του στον πατριωτικό χώρο.

Ο ίδιος ο πρώην υφυπουργός, όλο το προηγούμενο διάστημα, με στοχευμένες παρεμβάσεις του, είχε φροντίσει να στείλει σαφή μηνύματα για την εθνική ανάγκη «αναγέννησης της παράταξης, που με τίμησε και την τίμησα» - όπως έλεγε χαρακτηριστικά, τονίζοντας, παράλληλα, αλλά και αποδεικνύοντας στην πράξη, το ισχυρό ψυχικό δέσιμο που είχε και έχει με τους χιλιάδες παραδοσιακούς ψηφοφόρους της ΝΔ.