Skip to main content

Η μεγάλη γιορτή για την επέτειο του δημοψηφίσματος του 2015

Η γιορτή του ΣΥΡΙΖΑ για το δημοψήφισμα, η κόκκινη γραμμή των ΑΝ.ΕΛΛ. για το όριο του 3% και το «ηθικό πλεονέκτημα» των τζιχαντιστών...

Η επέτειος του δημοψηφίσματος του 2015 πλησιάζει. Θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ μεγάλη γιορτή; Και ποιοι θα προσκληθούν; Αυτοί που είπαν "όχι" και βγήκε "ναι", ή αυτοί που είπαν "ναι" στην Ευρώπη, αλλά βγήκε "ναι" στο χειρότερο Μνημόνιο;

Συνάντηση στην Πρίστινα δύο μεγαλοϊδεατών της "Φυσικής Αλβανίας" [με ελληνικά εδάφη, μέσα], δηλαδή της "Μεγάλης Αλβανίας", του Κότσο Ντανάι και του Ταχίρ Βέλιου, όπου ανακοίνωσαν ότι στις 16 Ιουλίου θα υπογράψουν εκεί Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των δύο κινημάτων, με στόχος την ενοποίηση όλων των Αλβανών σε ένα εθνικό κράτος. Και ο Κοτζιάς επιμένει ότι βελτιώνονται οι σχέσεις μας.

Έχουν και οι τζιχαντιστές "ηθικό πλεονέκτημα". Κυκλοφόρησαν μια σειρά φωτογραφιών με τη σύλληψη ενός ληστή, του οποίου έκοψαν χέρι και πόδι, σύμφωνα με τους νόμους της σαρίας. Άτεγκτοι τιμωροί της ανηθικότητας, όπως λέγει ο προφήτης τους. Ο οποίος όμως τους συστήνει να βιάζουν, να αποκεφαλίζουν άνευ λόγου, να γεμίζουν τους λαούς με ναρκωτικά, να είναι παιδόφιλοι και άλλα τέτοια. Μη ρωτήσει κανείς πώς συμβιβάζονται όλα αυτά. Οι εραστές της πολυπολιτισμότητας δεν μας απαντούν.

Μετά τον θόρυβο στα δυτικά ΜΜΕ για βιαιότητες Ρώσων οπαδών, ο Πούτιν αναρωτήθηκε: «Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω πώς 200 από τους φιλάθλους μας κατάφεραν να ξυλοκοπήσουν αρκετές χιλιάδες Βρετανών».

«Κόκκινη γραμμή αποτελεί για τους ΑΝ.ΕΛΛ. η ύπαρξη του ορίου του 3% για την είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή και αυτό για τους γνωστούς εθνικούς λόγους», δηλαδή να αποκλειστεί το αμιγώς μειονοτικό κόμμα της Θράκης. Είναι κοινό μυστικό. [Το θέμα είχε προκύψει όταν το 1989 στις εκλογές, με σχεδόν απλή αναλογική ψήφο είχαν φτάσει στο 0,7%, με τον Σαδίκ].

Είχα προτείνει κάτι πιο δραστικό, για να απαλλαχτούμε από πολλές εκλογικές παθογένειες, αλλά δεν με άκουσαν [αν ήμουν ο Μπαλαούρας, ή αν είχα παππού στα αυθαίρετα λαϊκά κομμουνιστικά "δικαστήρια" του Βουνού, θα μού έδιναν σίγουρα σημασία]. Να καθιερωθεί απαραίτητο για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος το απολυτήριο Λυκείου.

Μ’ αυτόν τον τρόπο θα αντιμετωπίζονταν οι μέθοδοι της Τουρκίας για την ομαδική σταυροδοσία των τουρκοπρακτόρων, με τους μουσουλμάνους της Θράκης, θα εξαλειφόταν η εξαγορά ψήφου από κοινωνικές ομάδες που δεν δίνουν πεντάρα για τα δρώμενα πέραν των οικισμών τους, αλλά και η καθοδηγούμενη ψήφος όσων αποκτούν μεν το δικαίωμα, αλλά μη γνωρίζοντας καλά τα ελληνικά, αδυνατούν να κατανοήσουν και τα αυτονόητα της πολιτικής σκηνής, και ρίχνουν τα ψηφοδέλτια που τους δίνουν οι διάφοροι "πρόεδροι" των συλλόγων τους, χωρίς καν να γνωρίζουν τι ψηφίζουν.

Βεβαίως, μ’ αυτόν τρόπο θα αποκλειστούν αρκετοί, μεγάλης ηλικίας, ιδιαίτερα σε απομακρυσμένα χωριά, που στα χρόνια τους δεν υπήρχε η πολυτέλεια παρακολούθησης του Λυκείου [ή εξαταξίου Γυμνασίου]. Αυτό είναι μείον. Αλλά, δεν βρέθηκε ακόμη τρόπος που να έχει την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Στο κάτω-κάτω, για να καταλάβει κανείς τι σημαίνουν όλοι αυτοί οι νεόφερτοι και ξενόφερτοι όροι που ενέσκυψαν, και επί τη βάσει αυτών καθορίζεται η πορεία του λαού, κάποια κολυββογράμματα πρέπει να ξέρει.