Skip to main content

Οι μεταναστευτικές ροές στη συνάντηση Τσίπρα - Αβραμόπουλου

O Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης τόνισε επίσης την ανάγκη διαρκούς αξιοποίησης και απορρόφησης των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών πόρων.

«Πρέπει να διατηρηθεί και να εντατικοποιηθεί η εφαρμογή της Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας, ώστε να επιταχυνθούν οι επιστροφές προς την Τουρκία, με την παράλληλη αύξηση της χωρητικότητας των προαναχωρησιακών κέντρων», υπογράμμισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα.

Επίσης, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε «την ανάγκη ολοκλήρωσης των έργων βελτίωσης και αναβάθμισης των υποδομών και της λήψης μέτρων προστασίας για τους ασυνόδευτους ανηλίκους, ιδιαίτερα για την αύξηση των καταλυμάτων στέγασής τους» και πρόσθεσε ότι «είναι σημαντική η διαρκής αξιοποίηση και απορρόφηση των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών πόρων που παρέχονται προς την Ελλάδα, μέσω των εθνικών προγραμμάτων».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των τακτικών επαφών του Επιτρόπου με την κυβέρνηση για την παρακολούθηση του θέματος της διαχείρισης της μετανάστευσης και της ασφάλειας στην Ελλάδα.