Skip to main content

Η μετάβαση στη δραχμή και οι καθηγητές με τα ανεφάρμοστα μοντέλα

Η προετοιμασία στα λόγια για τη μετάβαση στη δραχμή, οι καθηγητές οικονομίας με τα ανεφάρμοστα μοντέλα και η μακρά συνάντηση στο Πεντάγωνο

Πού τους βρίσκει ο Τσίπρας; Δεν έχει η δεξαμενή καλύτερους, ή πρέπει πάση θυσία να αναδεικνύονται οι κολλητοί; Ο βουλευτής Χανίων Παύλος Πολάκης, ως δήμαρχος Σφακίων, το 2013 σε συνέδριο της ΚΕΔΕ αποκάλυψε πως «κρατά διπλά βιβλία» και μάλιστα δεν αισθάνεται σε καμία περίπτωση παράνομος, λέγοντας πως αυτό το κάνει «για να κρατήσει την τοπική κοινωνία όρθια». Αυτός, τώρα, ως υφυπουργός, συμμετέχει σε Επιτροπή για την πάταξη… της Διαφθοράς! Στην κατάλληλη θέση, δηλαδή.

Θα πει κάποιος, ότι φυσικά και είναι κατάλληλος, αφού έχει εμπειρία στην διάπραξη παρανομιών. Εάν είναι έτσι, τότε να βάλουμε τον Μαζιώτη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Αυτός να δεις τι εμπειρίες έχει.

Δεν είναι μόνον αυτό. Ο Π. Πολάκης, προσωπικότητα κι αυτός του «προοδευτικού» κόσμου, με την ευκαιρία του δημοψηφίσματος είχε αναρτήσει μαντινάδα για τους οπαδούς του ΝΑΙ και του ΟΧΙ. Όπου όσοι θα ψήφιζαν «όχι» ήσαν πατριώτες και «αγρίμια», ενώ οι του «ναι»… προδότες και κότες. Τώρα που ο πατριωταράς του «όχι» υπηρετεί το «ναι», κι έπαψε να είναι αγρίμι και έγινε κότα, θέλω να τον ρωτήσω: «Κάνουν αυγά τ’ αγρίμια σύντροφε»;

Στην χθεσινή απορία που διατύπωσε ο «Μακεδών» στη Voria.gr, τι φόβισε τον Τσίπρα κι έδειχνε τρομοκρατημένος, λες να το εννοούσε και δεν του ξέφυγε του Καμμένου όταν δήλωσε πως «ο στρατός εγγυάται την εσωτερική ασφάλεια»; Και ότι εν μέσω κρίσης από το δημοψήφισμα, ο Τσίπρας έμεινε στο Πεντάγωνο πάνω από 2,5 ώρες;

Τα αστεία να τελειώσουν. Οποιαδήποτε αλλαγή νομίσματος απαιτεί προετοιμασία άνω των δύο ετών, απόθεμα δεκάδων δισ. ευρώ, ενημέρωση του λαού για τις απίστευτα σοβαρές επιπτώσεις, μείωση του εισοδήματος στο μισό για αρκετά χρόνια, και όλα αυτά με την ελπίδα ότι θα γίνουν ανταγωνιστικά τα προϊόντα μας, τα οποία όμως… δεν παράγουμε!

Ναι, είναι γύπες, είναι αδίστακτοι, είναι απάνθρωποι οι χρηματοπιστωτικοί οίκοι, που μας ρουφάν το αίμα, αλλά είναι και ανεύθυνοι, όσοι παίζουν το παιχνίδι της Λέσχης της δραχμής στην Ελλάδα. Άλλοι σκόπιμα ως Πέμπτη Φάλαγγα, άλλοι επειδή δεν κατάλαβαν. Αλίμονο αν η Ελλάδα περίμενε να σωθεί από τον Λεουτσάκο και τον Λαπαβίτσα. Και μόνο που αρθρώνουν την πρώτη φράση καταλαβαίνεις το πολιτικό τους ανάστημα.

Απορώ με το επικοινωνιακό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί κάποιος υπουργός να εξηγήσει με λεπτομέρειες στον λαό, τι σημαίνει επιστροφή στην δραχμή; Επειδή άκουσα πολλούς να υποστηρίζουν, ότι δεν θα υπάρχει χρέος και με κάποιες στερήσεις σε λίγους μήνες θα πάρουμε τα ’πάνω μας. Όταν λέμε λίγους μήνες πόσους εννοούμε; 100; 200;

Η περίπτωση Βαρουφάκη, δείχνει πόσο δίκαιο έχω, όταν επί χρόνια φωνάζω: Διώξτε τους καθηγητές οικονομίας από τα οικονομικά υπουργεία. Και εννοώ, τους καθηγητές εκείνους που ίσως φτιάχνουν άριστα οικονομικά μοντέλα, αλλά ανεφάρμοστα σε συνθήκες αγοράς.

Στην άνεση του πανεπιστημιακού γραφείου, με το κλιματιστικό και το φραπεδάκι καταστρώνεις τέλεια σχέδια, για ιδανικές συνθήκες. Γνωρίζει ο κύριος καθηγητής πόσα πρέπει να στάξεις στον τραπεζικό για να πάρεις δάνειο. Πόσες εργατοώρες χαμένες, περιμένοντας στην ουρά; Πόση ζημιά κάνουν οι λαθρομετανάστες με το παράνομο εμπόρευμα, μπροστά στα καταστήματα; Γνωρίζει ο κ. καθηγητής, πόσες ώρες εργάζεται παραγωγικά στον Η/Υ ένας υπάλληλος, και πόσες παίζει πασιέντσες (κάποτε στο Χρηματιστήριο); Γνωρίζει πόσα πρέπει να δωρίσεις για να πάρεις την άδεια για επένδυση; Οικονομολόγους της Αγοράς θέλουμε. Που ξέρουν από πιάτσα. Κι ας μη είναι καθηγητές (που δεν ξέρουμε και πώς πήραν το πτυχίο τους, και πώς έγιναν καθηγητές).