Skip to main content

Ο τίτλος τιμής από τη γερμανική Die Zeit και το φλερτ Τσίπρα-Καραμανλή

Το παραμύθι της μετεγκατάστασης προσφύγων- λαθρομεταναστών, το φλερτ Τσίπρα - Καραμανλή μέσω... Αυγής και τα ρουσφέτια των ΣΥΡΙΖΑίων.

Παραμύθι η μετεγκατάσταση προσφύγων - λαθρομεταναστών. Τα στοιχεία από την Ε.Ε. λένε ότι από την Ελλάδα και την Ιταλία, μέχρι τις 4 Ιανουαρίου, από τους 160.000 πρόσφυγες που περιλαμβάνονται στη σχετική συμφωνία, μετεγκαταστάθηκαν μόνο 272!

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, με αφορμή τα μέλη που φαίνεται να προτείνονται για το ΕΣΡ, υποστήριξε πως «η επιλογή των ονομάτων οδηγεί στο συμπέρασμα περί «πολιτικού γάμου ή συμφώνου συμβίωσης Τσίπρα - Καραμανλή ή Τσίπρα - Παυλόπουλου».

Υπήρξε και δημοσίευμα στην ΑΥΓΗ όπου εκθειάζεται ο… Κώστα Καραμανλής, -επειδή υποστηρίζει τον Μεϊμαράκη-, ο οποίος Καραμανλής είναι «ένας από τους εντιμότερους και δημοκρατικότερους πρωθυπουργούς της χώρας μας»! Για δε τον Μεϊμαράκη στο ίδιο άρθρο εκφράζεται η ελπίδα να γίνει πρόεδρος της Ν.Δ.: «… αναμένομε τη νίκη του κ. Μεϊμαράκη, που θέλω να πιστεύω ότι θα αποφέρει μια δημοκρατική, ωφέλιμη, συνεργάσιμη αξιωματική αντιπολίτευση».

Αν είχαμε καύσωνα θα έλεγα ότι τους κτύπησε η ζέστη εκεί στην εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ. Φαίνεται όμως ότι το φημολογούμενο φλερτ Καραμανλή - Τσίπρα, δεν είναι απλώς φλερτ, αλλά τρελός έρωτας. Και δεν απορώ πλέον, πώς προέκυψε, μια και ο Μεϊμαράκης δήλωσε, ότι ο Καραμανλής δεν ενδιαφέρεται να επανέλθει στην προεδρία του κόμματος, επειδή «σκέφτεται κάτι άλλο για τον εαυτό του»!

Όσοι δεν κατάλαβαν τι εννοούσα προχθές ότι υπάρχουν έτοιμοι νεοδημοκράτες βουλευτές να υποστηρίξουν την κυβέρνηση (το υπουργιλίκι ουδείς εμίσησε»), μήπως το καταλαβαίνουν τώρα;

Δεν παίζονται με τα ρουσφέτια οι ΣΥΡΙΖΑίοι. Θα μου πεις, ότι και πριν ανεβούν στην εξουσία, δεν έτυχε να γνωρίσω στέλεχος ΣΥΡΙΖΑίο που να μη είναι βολεμένος. Φαίνεται πως κάποιοι θα είχαν ξεμείνει, και φροντίζουν τώρα να τους αποκαταστήσουν.

[Είχα ξεκινήσει να κρατώ αρχείο με τα ρουσφέτια, αλλά άρχισε να γίνεται σαν εγκυκλοπαίδεια και το σταμάτησα]. Ως και νόμο για να βολέψουν κάποιους αθλητές τους έκαναν, κατεπειγόντως. Και, προσέξτε, ο νόμος ισχύει μόνο για φέτος (όπως είχε βολέψει ο Αβέρωφ τον Σαμαρά, να υπηρετήσει μόνο ένα τρίμηνο, κι αμέσως ο νόμος καταργήθηκε). Δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα.

Χοντραίνουν το παιχνίδι με την τακτοποίηση των «προοδευτικών». Πίστευα ότι θα αισθανθούν ντροπή γι’ αυτό που κάνουν και θα το αποσύρουν. Αλλά δεν καταλαβαίνουν τίποτε, πορευόμενοι στο ήθος της Αριστεράς. Ο λόγος για την «ΔΕΚΟ Σκουρλέτη», όπως ήταν ο χθεσινός τίτλος της Voria.gr. Διορίστηκε ΣΥΡΙΖΑίικο συμβούλιο, με πρόεδρο σύζυγο βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ, σε ΔΕΚΟ που δεν έχει αντικείμενο (για ρωσικό αγωγό στην Ελλάδα).

Ενθαρρυντικό δημοσίευμα για τον Τσίπρα, που του απονέμει τίτλο τιμής, από την γερμανική Die Zeit. Έχει τίτλο «Τσίπρας, ο καλύτερος των Τροϊκανών!» και εισαγωγή: «Βήμα-βήμα ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υλοποιεί το Μνημόνιο που συμφώνησε με την τρόικα σχεδιάζοντας πλέον και δραστικές μειώσεις συντάξεων». Άιντε, και εις ανώτερα στην «δεύτερη φορά Αριστερά».

Πάντως, σημαντικά βήματα γίνονται στην πάταξη της διαφθοράς. Πρόστιμο 10.000 ευρώ σε 59χρονη καρκινοπαθή στη Θεσσαλονίκη, η οποία επιχείρησε να πουλήσει στη λαϊκή αγορά της Ανάληψης, τρία αντικείμενα του σπιτιού της για να μπορέσει να ζήσει. Ο καστανάς θα έχει παρέα.