Skip to main content

Η MIG διαχωρίζει τη θέση της από το ...Ντουμπάι

«Δεν έχουμε καμία επενδυτική σχέση μαζί τους», αναφέρεται σε ανακοίνωση τόσο του ομίλου όσο και της τράπεζας.
Καμία επενδυτική σχέση δεν υπάρχει μεταξύ του Ντουμπάι και της MIG. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει ο όμιλος της Marfin, με αφορμή τις τελευταίες αρνητικές εξελίξεις στο εμιράτο.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της MIG aναφέρεται ότι:

1. «Η MIG δεν έχει καμία κοινή επένδυση ή καμία συνεργασία σε εταιρικό επίπεδο με το  κράτος του Dubai ή με οποιαδήποτε εταιρεία του Dubai. Συνεπώς ουδεμία επίπτωση μπορεί να υπάρξει στα αποτελέσματα της MIG από οποιαδήποτε εξέλιξη στο Dubai.

2. Δεν έχουμε καμία επίσημη πληροφόρηση για τις πλήρεις προθέσεις της «Dubai Financial Group» περί μερικής ή ολικής αποεπένδυσής της από τις μετοχές της MIG

3. Άλλοι στρατηγικοί μέτοχοι της MIG έχουν εκφράσει τις κατ’ αρχήν προθέσεις τους να αγοράσουν τις μετοχές της «Dubai Financial Group» σε περίπτωση που αποφασίσει να προχωρήσει σε μερική ή ολική αποεπένδυση. Οι προθέσεις αυτές έχουν ήδη κοινοποιηθεί στην «Dubai Financial Group» και αναμένεται απάντησή της.
 
Εν όψει των ανωτέρω είναι σαφές ότι οι πρόσφατες εξελίξεις στο Dubai δεν επηρεάζουν την πορεία της MIG».

Σε άλλη ανακοίνωση, της Marfin Popular Bank αυτή τη φορά, αναφέρεται επίσης ότι:

1. «Η Marfin Popular Bank δεν έχει δώσει καμία πιστωτική διευκόλυνση ή δάνειο οποιασδήποτε μορφής στο κράτος του Dubai ή σε οποιαδήποτε εταιρεία του Dubai. Συνεπώς ουδεμία επίπτωση μπορεί να υπάρξει στα αποτελέσματα της Τράπεζας από οποιαδήποτε εξέλιξη στο Dubai.

2. Δεν έχουμε καμία επίσημη πληροφόρηση για τις πλήρεις προθέσεις της «Dubai Financial Group» περί μερικής ή ολικής αποεπένδυσής της από τις μετοχές της Marfin Popular Bank.

3. Άλλοι στρατηγικοί μέτοχοι της Τράπεζας έχουν εκφράσει τις κατ’ αρχήν προθέσεις τους να αγοράσουν τις μετοχές της «Dubai Financial Group» σε περίπτωση που αποφασίσει να προχωρήσει σε μερική ή ολική αποεπένδυση. Οι προθέσεις αυτές έχουν ήδη κοινοποιηθεί στην «Dubai Financial Group» και αναμένεται απάντησή της.

Εν όψει των ανωτέρω είναι σαφές ότι οι πρόσφατες εξελίξεις στο Dubai δεν επηρεάζουν την πορεία της Τράπεζας».