Skip to main content

Οι μπαταχτσήδες βουλευτές και η ανάκληση της ιθαγένειας από ομογενείς

Η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου καταγγέλλει σωρεία ανακλήσεων πράξεων χορήγησης της ελληνικής ιθαγένειας σε Έλληνες ομογενείς.

Ούτε ένας ούτε δέκα, αλλά 40 πρώην βουλευτές πήραν άτοκα δάνεια από το ταμείο της Βουλής τα οποία δεν φρόντισαν να επιστρέψουν ποτέ! Παρά το ότι το δάνειο, έχει μηδενικό επιτόκιο, δηλώνουν αδυναμία αποπληρωμής, ακόμη και με 200 ευρώ το μήνα.

Δεν ξέρω πόσοι απ’ αυτούς είναι «μπαταχτσήδες», επειδή όμως απεχθάνομαι τον λαϊκισμό και την ισοπέδωση, δεν αποκλείω πράγματι κάποιοι μπορεί να δυσκολεύονται. Δεν συνταξιοδοτούνται όσοι δεν συμπλήρωσαν τον απαιτούμενο χρόνο, αφού υπάρχουν πολλοί που βγήκαν βουλευτές επειδή τους «παρέσυρε το ρεύμα» του κόμματός τους.

Είχαμε βουλευτές με λιγότερες από 500 ψήφους, ακόμη και με 290. Κι αν δεν ήσαν δημόσιοι υπάλληλοι, η επιστροφή στην παλιά δουλειά μάλλον είναι απαγορευτική. Υπάρχουν επομένως και κάποιοι που δεν είναι ευνοημένοι. Ας μη πετροβολούμε αδιάκριτα. Για δίκαιο πετροβόλημα έχουμε μπόλικο υλικό.

Μέσα σ’ αυτούς που έχουν χρέος είναι και ο Λαφαζάνης, που εγγυήθηκε το χρέος της ΛΑΕ για ενοικίαση χώρων γραφείων, και τώρα είναι στα δικαστήρια με τον ιδιοκτήτη.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Sozcu, η συμφωνία που επιτεύχθηκε στην Σμύρνη μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Α. Νταβούτογλου για την έκδοση βίζας προς τους μετανάστες με αντάλλαγμα την χορήγηση ασύλου, αποτελεί ένα "δώρο" προς την Τουρκική πλευρά. [Να ήταν μόνον αυτό το δώρο…]

Το κράτος ανακαλεί την ιθαγένεια από Έλληνες της Ρωσίας. Η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου καταγγέλλει σωρεία ανακλήσεων πράξεων χορήγησης της ελληνικής ιθαγένειας σε Έλληνες ομογενείς από τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ, που διαμένουν σε περιοχές της Θράκης και ευρύτερα της Βόρειας Ελλάδας και ζητείται η εγκατάλειψη της χώρας σε 30 ημέρες.

Η ανάκληση της ελληνικής ιθαγένειας γίνεται σε θεωρούμενους ομογενείς, που ανατρέχουν έως και 15 και πλέον έτη πίσω στον χρόνο, χωρίς μάλιστα οι αρμόδιες υπηρεσίες να μπουν καν στον κόπο να ακούσουν τους ενδιαφερόμενους πριν το πράξουν. Μάλλον πρέπει να δοθεί κάποια εξήγηση, που δεν δόθηκε.

Διαπιστώθηκαν πλαστά πιστοποιητικά; Μετά από 15 χρόνια; Αν πρόκειται για Τσετσένους ή άλλους που «ελληνοποιήθηκαν», καλώς. Μας καταγγέλλουν όμως ότι πρόκειται όντως για Έλληνες, με κάποιες παρατυπίες στα πιστοποιητικά. Και τους διώχνουμε τώρα, την μέρα που ο Βίτσας δήλωσε πως θα παραμείνουν εδώ μόνιμα πολλοί πρόσφυγες Ασιάτες;

Τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ μάς πληροφορούν ότι «μάχη δίνει η κυβέρνηση για να μη μειωθεί το αφορολόγητο όριο». Παιδιά, καθίστε φρόνημα… Την μείωση του αφορολόγητου την έχει ψηφίσει η κυβέρνηση τον Αύγουστο του 2015. Και καλά θα κάνει η κυβέρνηση να σταματήσει να «μάχεται», επειδή όσες φορές το τόλμησε, κάποιο μεγαλύτερο κακό μας βρήκε.

Ο Ερντογάν τάχει χάσει εντελώς. Ο κακός χαμός γίνεται στην χώρα του, αλλ’ αυτός αποφάσισε να βοηθήσει την Ουκρανία να διώξει τους Ρώσους. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Κριμαίας  Ρουσλάν Μπάλμπεκ, δήλωσε πως στην περιοχή Χέρσον της Ουκρανίας, μεταφέρονται φανατικοί των Γκρίζων Λύκων από Τουρκία, άτομα που αγωνίζονται στις γραμμές της ISIS στην Συρία, ισλαμιστές που υπηρέτησαν σε πραξικοπήματα σε Αίγυπτο και Λιβύη και άτομα από τον Καύκασο που καταζητούνται.

Καλλισθένης