Skip to main content

Η νέα μεταρρύθμιση στην Παιδεία και η Ελλάδα του Λαζόπουλου

Η νέα μεταρρύθμιση στην Παιδεία, η Ελλάδα του Λαζόπουλου και οι αποφάσεις της ΕΕ για το προσφυγικό ερήμην της χώρας μας.

Κι άλλη μεταρρύθμιση στην Παιδεία. Και μόνο το γεγονός ότι την ανέλαβε ο Λιάκος, υπό την εποπτεία του Φίλη και της Σίας, είναι αρκετό για να αντιληφθούμε την κατεύθυνσή της. Αφού δεν μπορούν να κάνουν κάτι θετικό, δραστηριοποιούνται στην κατεδάφιση του αστικού κράτους.

Με την "διαπραγμάτευση" των Τσίπρα-Μπαρουφάκη, οι Ευρωπαίοι μάς έριξαν στο περιθώριο. Για την διαμόρφωση της πανευρωπαϊκής προσφυγικής κρίσης, πήραν αποφάσεις χωρίς καν να μας ρωτήσουν. Το ίδιο και στην πλήρη αναθέρμανση των πολιτικών σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας, στη διαβούλευση της οποίας ούτε πήρε μέρος η Ελλάδα, ούτε και της ζήτησε κανείς να το κάνει.

Πήραν και απόφαση για "προστασία" των συνόρων μας στο Αιγαίο, ανεξάρτητα από το αν συμφωνούμε ή όχι. Αυτή είναι η "υπερήφανη" πολιτική της «πρωτο-δεύτερης φοράς Αριστεράς». Όσοι τους ξέραμε, δεν εκπλαγήκαμε. Καιρός να τους μάθουν και οι άλλοι. Εκτός κι αν ο λαός αποφάσισε οριστικά να επιβεβαιώσει την ρήση «τα ποντίκια ψηφίζουν τις γάτες για να τους κυβερνούν».

Ο τίτλος ρεπορτάζ της χθεσινής Voria.gr «Μοιράζουν τα λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης Cosco και Maersk» μού θύμισε το ευαγγελικό: «Διεμερίσαντο τα ιμάτιά μου εαυτοίς και επί τον ιματισμόν μου έβαλον κλήρον».

Αναδημοσιεύω για να μείνει στο Αρχείο ένα κείμενο του νυν υφυπουργού Εξωτερικών και πρώην υπουργού Πολιτισμού, Νίκου Ξυδάκη, που έγραψε πριν από καιρό, για τον Λάκη Λαζόπουλο:

«Τρέχει πίσω από τη Bουγιουκλάκη, γιατί νιώθει Bουγιουκλάκη· βγαίνει αγκαζέ με την Nτενίση, γιατί είναι Nτενίση· μοιράζεται τον ίδιο αστρολόγο με τη Δήμητρα Λιάνη, όταν η Σταχτοπούτα μεσουρανεί στις κίτρινες φυλλάδες· πηδάει στα κότερα και σπεύδει αμέσως να τα αποκηρύξει·

» διαχειρίζεται κονδύλια φιλανθρωπίας σαν υπουργός δημοσίων σχέσεων και πολιτισμού· υποστηρίζει σθεναρά όλες τις περσόνες του· επιζητεί απεγνωσμένα τον έπαινο και του δήμου και των σοφιστών. Nομίζω ότι ο Λάκης από τη Λάρισα έχει την αμφίθυμη αγάπη του δήμου και τον δυσκοίλιο έπαινο των σοφιστών».

Τώρα, ο Ξυδάκης κατάπιε την γλώσσα του, και ως γνήσιος Αριστερός δεν έχει κανένα λόγο να έχει την ίδια γνώμη για τον ομοτράπεζο του Τσίπρα. Η Ελλάδα του Αριστοτέλη και του Πλάτωνα κατάντησε Ελλάδα του Λαζόπουλου και του Σεφερλή.

Οι Ιρανοί κατηγορούν τις ΗΠΑ και την Τουρκία για φυγάδευση ηγετικών στελεχών του ISIS στο Ραμάντι, που απελευθερώθηκε από τον ιρακινό στρατό. Λογικό ακούγεται. Ο «εκδημοκρατισμός» της επόμενης χώρας πώς μπορεί να γίνει χωρίς ηγέτες; Να πάει και τζάμπα η εκπαίδευσή τους;

Η αντιπολίτευση των Σκοπίων καταγγέλλει ότι ο πρωθυπουργός της FYROM δεν τηρεί τη συμφωνία των πολιτικών κομμάτων για τις επερχόμενες πρόωρες βουλευτικές εκλογές. Είχαν συμφωνηθεί να παραιτηθεί εντός του Δεκεμβρίου, το μετέθεσε τώρα για τις 15 Ιανουαρίου. Χαζός είναι να φύγει; Πολλά τα λεφτά, παιδιά...

Μετά την Ρωσία, νομοσχέδιο στο Ισραήλ αυστηροποιεί τις προϋποθέσεις για «δήλωση χρηματοδότησης» των ΜΚΟ. Όλοι έχουν καταλάβει τον ρόλο της πλειονότητας των ΜΚΟ, αλλά στην Ελλάδα κανείς αρμόδιος δεν πάει κόντρα στη θέληση των εξωθεσμικών κέντρων που της διαφαντεύουν. Πλήρης διαφάνεια δηλαδή.