Skip to main content

Οι νέες τάσεις των smartphone στην έκθεση Ifa

Και άλλες εταιρείες εκτός των Apple-Samsung παρουσιάζουν ενδιαφέρουσες επιλογές smartphone στην έκθεση καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών του Βερολίνου

Τα νέα μοντέλα smartphone της Samsung είναι έτοιμα προς παρουσίαση εδώ και εβδομάδες. Επίσης στις 12 Σεπτεμβρίου κάνει τελικά παγκόσμια πρεμιέρα το νέο iPhone της Apple, μετά από μια αναβολή μερικών μηνών. Ήδη όμως στην έκθεση καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών Ifa, η οποία διεξάγεται αυτές τις μέρες στο Βερολίνο, δίνονται κάποιες πρώτες πληροφορίες για το νέο iPhone.

Στην Ifa παρουσιάζουν τα νέα μοντέλα τους και πολλές άλλες εταιρείες. Και μάλιστα όχι μόνο τα μοντέλα «μεσαίας κλάσης» για το ευρύ κοινό αλλά και τα νέα «high-end» μοντέλα που ανταγωνίζονται ισάξια τόσο το Galaxy S8 της Samsung όσο και τα μοντέλα iPhone των τελευταίων ετών. Στην κατηγορία των καινοτόμων μοντέλων που μπορούν να ανταγωνιστούν ισάξια Samsung και Αpple, ξεχωρίζουν τα smartphone της LG από τη Νότια Κορέα. Ενδιαφέρον προκαλεί ειδικότερα το μοντέλο V30 με την ενσωματωμένη διπλή κάμερα και την οθόνη «full vision» σε φορμάτ 18:9. To μοντέλο αυτό θυμίζει λίγο το Galaxy S8 της Samsung.

Aπό την πλευρά της η Lenoνo παρουσίασε τη νέα βελτιωμένη έκδοση του κλασικού πλέον Moto Z2, το οποίο υπόσχεται ότι μπορεί να «επιβιώσει» ακόμη κι αν πέσει από μεγάλο ύψος. Η Lenovo παρέχει τουλάχιστον σχετική εγγύηση στους επίδοξους καταναλωτές για ενδεχόμενες πιθανές φθορές στην οθόνη και την κάμερα.

Comeback παλιών «παικτών» στην Ifa

Ένας παραδοσιακός ανταγωνιστής της Lenovo, η εταιρεία Sharp από την Ιαπωνία, επιλέγει επίσης τη διεθνή έκθεση του Βερολίνου για να ανακοινώσει στην παγκόσμια αγορά ότι επιστρέφει στον χώρο των smartphone μετά από ένα διάλειμμα.

Τα νέα μοντέλα ξεχωρίζουν για της εξαιρετικής ποιότητας οθόνες τεχνολογίας IZGO αλλά και για τις κάμερες αιχμής 22 Μegapixel. Συνολικά η ολοκληρωμένη σειρά smartphone της Sharp αναμένεται να παρουσιαστεί στην Έκθεση Mobile World Congress (MWC) της Βαρκελώνης το 2018.

Παρούσα στο Βερολίνο, όπως πάντα, είναι και η Sony, η οποία αυτή τη φορά δεν έρχεται στην Ifa με νέα μοντέλα smartphone, αλλά με εξελιγμένες εκδοχές των τελευταίων δύο smartphone αιχμής που πρωτοπαρουσίασε τον περασμένο Φεβρουάριο, επίσης στην Έκθεση της Βαρκελώνης. Πρόκειται για τα Sony XZ1 και XZ1 Compact, τα οποία μπορούν πλέον να βγάζουν φωτογραφίες σε 3D ανάλυση καθώς επίσης και να συνδεθούν με εκτυπωτές τρισδιάστατης εκτύπωσης. Παρούσα επίσης με ενδιαφέρουσες προτάσεις είναι και η γαλλική εταιρεία Archos, η οποία εστιάζει φέτος στα οικονομικά μοντέλα με ειδικά χαρακτηριστικά για τους λάτρεις των extreme sport.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αγορά των smartphone είναι ιδιαίτερα δυναμική στη Γερμανία. Βάσει στατιστικών στοιχείων οκτώ στους δέκα κατοίκους της Γερμανίας διαθέτουν συσκευή smartphone. Kι όπως αναφέρουν ειδικοί, κανένας άλλο τεχνολογικός κλάδος δεν αναπτύσσεται τόσο γρήγορα όσο ο κλάδος των smartphone. Ένας κλάδος που εξελίσσεται διαρκώς, ακολουθώντας άλλωστε την εξέλιξη των τρόπων επικοινωνίας των ανθρώπων.

Dpa/ Δήμητρα Κυρανούδη

Πηγή: Deutsche Welle