Skip to main content

Οι νέοι αντιδήμαρχοι Μπουτάρη και το... ψάρεμα του δημάρχου Βόλβης

Οι νέοι αντιδήμαρχοι της διοίκησης Μπουτάρη, το... ψάρεμα του δημάρχου Βόλβης στο Facebook, και ο «low profile» πρόεδρος του 10ου Συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ.

- Σε... θολά νερά ψαρεύει μέσω facebook ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και πρώην δήμαρχος Βόλβης, Δημήτρης Γαλαμάτης. Τη μια αναρτά φωτογραφία ρετρό με κοντό παντελονάκι και γυαλί vintage από το μακρινό 1978, στο Καυταντζόγλειο με τον άσο του Ηρακλή και αργότερα του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Κουσουλάκη. Τίποτα το θολό θα πει κάποιος. Λάθος. Η φωτογραφία είναι από τον ισόπαλο αγώνα Ηρακλή – Ολυμπιακού 1-1, λίγες μέρες πριν τη διεξαγωγή του εξ αναβολής αγώνα Ηρακλή – Ολυμπιακού την ερχόμενη Τετάρτη 6 Απριλίου 2016. Και με μια άλλη μεταγραφή ποδοσφαιριστή του Ηρακλή να συζητείται αυτή τη φορά... Λίγο θέλει να κινήσεις υποψίες μέσα σε όλο αυτό το κασετομάνι και το ποδοσφαιρικό Grexit; Κι έρχεται και η πρωταπριλιάτικη ανάρτηση με τους πρώην προέδρους της ΟΝΝΕΔ να μας τελειώσει. Πρώτον, το τραπέζωμα των πολιτικών συνοδοιπόρων του κ. Γαλαμάτη είναι όντως στο μαγαζί που αναφέρει. Δεύτερον, ορισμένοι δεν το διέψευσαν. Τρίτον, οι συμμετέχοντες παρότι όπως ισχυρίζεται ο κ. Γαλαμάτης η φωτογραφία τραβήχτηκε πριν κάποια χρόνια, φαίνεται να μην έχουν φορτωθεί ούτε μια μέρα στις πλάτες του. Τέταρτον, εν όψει της σημερινής εκλογής συνέδρων οι Νεοδημοκράτες κάνουν ό,τι τους κατεβεί στο κεφάλι τις τελευταίες μέρες. Πέμπτον, ελέγχεται αν όντως είναι τα γενέθλια του κ. Γαλαμάτη Πρωταπριλιά. Καθείς πιστεύει ό,τι θέλει λοιπόν...

- Πιάνουν δουλειά οι δυο νέοι αντιδήμαρχοι στη διοίκηση Μπουτάρη. Οι κ.κ. Φωτίου και Λιάκου είναι άλλωστε από καιρό προετοιμασμένοι για τα καθήκοντά τους. Μαθαίνουμε ότι το χάρηκαν δεόντως. Ειδικά ο κ. Φωτίου, που είναι και λάτρης του καλού χιούμορ έγραψε στο facebook: «Παίδες, ποιος να πιστέψει μέρα που είναι (ε, Λίνα;) ότι ορίστηκα αντιδήμαρχος Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Κοινωνίας των Πολιτών. Οφείλω να πω ότι αντιστάθηκα πεισμόνως! Όταν, όμως, σε παρακαλούν γονυπετείς, ε, άνθρωπος είσαι, λυγάς... Τώρα ποιος την πιάνει την πεθερά μου!». Είδες... Στρουμφίτα ο... Μπαμπαστρούμφ; Μα κι αυτός ο δήμαρχος δεν έχει το Θεό του. Πρωταπριλιά ανακοίνωση ανασχηματισμού; Δεν ξέρεις τι να πρωτοπιστέψεις. Μια γκρίνια στην «Πρωτοβουλία» από διάφορους που περίμεναν μια αναβάθμιση ή μια διατήρηση του χαρτοφυλακίου πάντως και την εισπράξαμε και την πιστέψαμε. Όπως και την «Εμπειρίκειο» ανάρτηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα περί διαρκούς σουρεαλισμού σ' αυτή την πόλη. Τελικά, ο κ. Ζέρβας με αυτές τις... αλληγορίες του έχει κολλήσει nicknames σε πολύ κόσμο. Δεν είναι δα δύσκολο να καταλάβει κάποιος ποιος είναι ο «ποιητής»... Όσο για την «Πρωτοβουλία»... καλά ξεμπερδέματα.

- Το διδακτορικό της στο Βερολίνο κάνει η περιφερειακή σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας και πρώην έπαρχος Λαγκαδά, Πόπη Καλαϊτζή. Χαρούμενη, αλλά κουρασμένη εμφανίστηκε στην τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου. Μιλάμε πάντως για τρομερά απαιτητικό διδακτορικό. Αρκεί κάποιος να λάβει υπόψη ότι μιλάμε για το καλύτερο, μεγαλύτερο και ιστορικότερο νοσοκομείο της Γερμανίας, το Charité, όπου έκανε την ειδικότητά του ο πατέρας του Αντώνη Σαμαρά, εκ των κορυφαίων γιατρών. Το δε διδακτορικό της κ. Καλαϊτζή αφορά στην αντιγήρανση και για όσους θέλετε περισσότερες λεπτομέρειες, αν δε χάνεστε στην απόλυτη εξειδίκευση και τους ιατρικούς όρους όπως εμείς, είναι σε κάτι που έχει να κάνει με τη σπονδυλική στήλη...

- Ένα από τα πιο low profile στελέχη της ΝΔ, ο Νίκος Λυσιγάκης, θα είναι έπειτα από 13 χρόνια διαδρομής στην ΟΝΝΕΔ ο πρόεδρος του 10ου Συνεδρίου, με απόφαση του φίλου του και νέου προέδρου της Οργάνωσης, Βασίλη Γεωργιάδη. Το συνέδριο θα γίνει στη Θεσσαλονίκη, έδρα του Απόστολου Τζιτζικώστα, τον οποίο πριν από λίγους μήνες και οι δυο τους στήριξαν στις εσωκομματικές εκλογές για την προεδρία του κόμματος. Το μήνυμα του κ. Λυσιγάκη ως προέδρου πλέον του συνεδρίου: «Το κλείσιμο λοιπόν, έμελλε να γίνει στο σημείο που ο κύκλος άνοιξε. Στη Θεσσαλονίκη. Μπορεί το 2013 στη Δάφνη να είπαμε πως "τίποτα δεν είναι ισχυρότερο από τη δύναμη μιας ιδέας της οποίας ο καιρός έχει φτάσει", ωστόσο τις ιδέες τις υλοποιούν άνθρωποι και σ' αυτό το Συνέδριο για αυτούς πρέπει να μιλήσουμε. Για τη γενιά μας, για το μέλλον μας και το ρόλο που θέλουμε να έχουμε σε μια σύγχρονη Κεντροδεξιά Παράταξη. Αφήστε τα συνθήματα σπίτι και μιλήστε στη Θεσσαλονίκη για τις ιδέες σας». Πριν τις ομιλίες, σήμερα μιλούν δια της ψήφου οι Νεοδημοκράτες και Νεοδημοκράτισσες, καθώς εκλέγουν τους αντιπροσώπους τους στο επικείμενο συνέδριο της ΝΔ και τους προέδρους των τοπικών οργανώσεων. Και μπορεί ο κ. Παπαμιμίκος να μιλά ανοιχτά για θεσμοθέτηση των τάσεων εντός του κόμματος για να ξεφύγει από τους προσωποποιημένους «-ισμούς», όμως οι γκρίνιες περί... επιχείρησης αλώσεως του συνεδρίου έχουν ήδη αρχίσει να ακούγονται και να γράφονται.