Skip to main content

Οι νεκροί της Βενεζουέλας και η υποκρισία Ερντογάν για τους Αρμένιους

Η προσπάθεια του Ράμα να παραστήσει το θύμα, τα πάμπολλα λάθη του Κύπριου ΥΠΕΞ και οι «προβληματικές συνθήκες κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Άλλοι τρεις πολίτες νεκροί εχθές στην Βενεζουέλα, που ανεβάζουν τον αριθμό σε 23, κατά το τελευταίο διάστημα. Πρόκειται για το καθεστώς πρότυπο των αριστεριστών συντρόφων του Τσίπρα, που δεν θέλουν με τίποτε να καταλάβουν πού οδηγεί η εμμονή σε συνταγές έξω από την κρατούσα κατάσταση. Σε Βενεζουέλα και Βόρεια Κορέα.

Θα μου πεις, έστησαν καριέρες πάνω σε σαπουνόφουσκες, και μ’ αυτές κέρδισαν την εκτίμηση των δανειστών που τους εκτόξευσαν στους κυβερνητικούς θώκους. Αν αποφασίσουν να πολιτευθούν με την λογική, δεν τους χρειάζονται. Κι έτσι θ’ ακούμε κάποιους που ζουν σε άλλες εποχές, με το ρολόι σταματημένο, να ονειρεύονται κολχόζ και σοβιετικές επιχειρήσεις.

Όπως ο Ερντογάν και ο Γκρούεφσκι, έτσι και ο Ράμα επιχειρεί να παραστήσει το θύμα που προστατεύει την χώρα του από εξωτερικούς εχθρούς. Η Ελλάδα είναι ένας από αυτούς τους εχθρούς, που επιβουλεύεται και τις τρεις χώρες. Πόσο λίγο μας ξέρουν… Η Ελλάδα στρέφεται μόνον εναντίον των Ελλήνων.

Μήπως ήρθε η ώρα να αποσυρθεί ο Κύπριος ΥΠΕΞ, Ι. Κασουλίδης; Πάμπολλα τα λάθη του, μα το τελευταίο δείχνει πως μάλλον «τάχει χάσει». Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Milliyet, ενώ σωστά ανέφερε γιατί δεν χρειάζεται τουρκικός στρατός στην Κύπρο, σύστησε στους Τούρκους τι να κάνουν τον στρατό που θα φύγει από τα Κατεχόμενα:

«Η Τουρκία έχει τόσο μεγάλα προβλήματα. Τη Συρία, το Ιράκ, το κουρδικό, το ΡΚΚ. (…) Τι δουλειά έχει στην Κύπρο ο στρατός; Τι κάνει ο στρατός στην Κύπρο; Διακοπές. Ας μεταφερθούν στο νοτιοανατολικό μέτωπο της Τουρκίας». Είσαι καλά, άνθρωπέ μου; Λες στους Τούρκους να πάρουν τον στρατό από την Κύπρο για να χρησιμοποιηθεί σε φόνους των Κούρδων, των Σύρων ή Ιρακινών; Έχουμε καμιά έχθρα μ’ αυτούς λαούς, και δεν μας ενδιαφέρει που τους σφάζει ο Ερντογάν;

Ο οποίος Ερντογάν, έστειλε μήνυμα, γεμάτο υποκρισία και αναίδεια, στο Αρμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη, με την ευκαιρία των 102 ετών της Γενοκτονίας των Αρμενίων:  «Για ακόμη μια φορά ανακαλώ τις μνήμες των Οθωμανών Αρμενίων που έχασαν τη ζωή τους στο ξεκίνημα του 20ου αιώνα, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στα εκατομμύρια των Οθωμανών πολιτών που έχασαν τη ζωή τους σε προβληματικές συνθήκες κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Είδατε τι ωραία διατύπωση για την απάνθρωπη σφαγή 1,5 εκατ. Αρμενίων; Έφταιγαν οι «προβληματικές συνθήκες κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Πάντως, ανεξάρτητα από τους μεγαλοϊδεατισμούς του Ερντογάν, δεν είχαμε ούτε ένα θερμό επεισόδιο κατά την διάρκεια της πολυετούς διακυβέρνησής του. Αυτό σημαίνει ότι το «πρόβλημά» δεν είναι ο Ερντογάν, αλλά ολόκληρο το τουρκικό πολιτικό σύστημα που εκπαιδεύει τη μεγάλη πλειονότητα των Τούρκων να μισούν την Ελλάδα, κρατώντας τους σε εξαθλίωση, για να διατηρούνται οι επιτήδειοι στην εξουσία. [Αυτά τα τουρκικά κόλπα μιμούνται Έντι Ράμα και Γκρούεφσκι].

Η εκδίκηση του… γουρουνιού! Τι πιο φριχτό θάνατο θα μπορούσε να έχει ένας φανατικός μουσουλμάνος, από το να τον σκοτώσει ένα γουρούνι; Αυτό συνέβη στο Κιρκούκ του Ιράκ μετά από επίθεση… αγριόχοιρων που άφησε νεκρούς τρεις τζιχαντιστές.