Skip to main content

Οι «νικηφόρες μάχες» του Τσίπρα και ο χαρακτηρισμός που μας ταιριάζει

Οι «νικηφόρες μάχες» του Τσίπρα, ο χαρακτηρισμός που μας ταιριάζει, η «σταλινική νοοτροπία» των ΣΥΡΙΖΑίων και ένα ερώτημα προς τον Κύπριο πρόεδρο.

«Είμαστε περήφανοι για τις μάχες που δώσαμε», τόνισε ο Τσίπρας κατά την ομιλία του στη διάρκεια της εκδήλωσης για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης. Προσπαθεί να πείσει εαυτόν και τους άλλους, ότι οι «μάχες» του ήταν νικηφόρες. Αν δεν «νικούσε» δηλαδή, τι θα συνέβαινε; Θα μας πωλούσε στους τζιχαντιστές; Γιατί, όπως φαίνεται, αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να μπουν λεφτά στα Ταμεία.

Το μεγαλύτερο κακό όμως είναι ότι μας απείλησε, λέγοντας «θα συνεχίσουμε κόντρα στις αντιξοότητες». Τι άλλο πια έμεινε να δούμε ακόμη; Πάντως ομολογώ, ότι είναι πρωταθλητής στην διαστρέβλωση.

Ο πατέρας του Ιάσονα Σχινά απηύθυνε την προλεταριακή φράση στους δημοσιογράφους: «Τι μα@@@ες είστε;», επειδή δεν ήθελε να τον φωτογραφήσουν με την μερσεντές του! Νομίζω ότι είναι ο χαρακτηρισμός που μας ταιριάζει, αφού επιλέξαμε εκτός των άλλων και την οικογένεια Σχινά να ρυθμίζει την ζωή μας. Καλά μας τα είπες σύντροφε… Τέτοιοι ήμαστε.

Μη το μάθει ο Λαφαζάνης, μπορεί να πάθει εγκεφαλικό. Ο Πούτιν δήλωσε, σύμφωνα με την Pravda, ότι ο ρόλος του Λένιν για την ρωσική ιστορία ήταν καταστροφικός. Οι ιδέες του αρχηγού του διεθνούς προλεταριάτου, είπε, οδήγησαν στην κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης. Και πώς θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ σοβιετικό κράτος, χωρίς έμπνευση από τον Λένιν; Μήπως να στηριχθεί στο πνεύμα του Λαπαβίτσα;

Τέσσερις Αλβανοί σκότωσαν 65χρονο Γεωργιανό, στη Δραπετσώνα. Ζήτω η πολυπολιτισμική κοινωνία. Ο ανακριτής πάντως είναι Έλληνας [ακόμη].

Το Ποτάμι ζητά να απαντήσει ο πρωθυπουργός για την υπόθεση «κυκλώματος εργολάβων» που λυμαίνονταν έργα του ΟΛΠ και στο οποίο φέρεται να έχει εμπλοκή ο σημερινός υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης. Τι λέτε, μωρέ. Στέλεχος της Αριστεράς μπορεί να έχει ανάμιξη σε λαμογιές; Αφού το είπε και ο Φλαμπουράρης! Και μάλιστα ο Σπίρτζης, που εμπνέεται από τον Βελουχιώτη, την φωτογραφία του που έχει σε κάδρο στο υπουργικό γραφείο; Ά, πα, πα, πα.

Ο Λοβέρδος είπε στην Βουλή ότι οι ΣΥΡΙΖΑίοι διακατέχονται από σταλινική νοοτροπία. Και οι ΣΥΡΙΖΑίοι θύμωσαν; Γιατί;

Λοιπόν, φτάνει τόσος Στάλιν και Λένιν σήμερα. Να πιάσουμε τον Γκαίμπελς. Ο οποίος σχολιάζοντας την διακήρυξη της Γιάλτας, έγραψε ένα άρθρο με τίτλο «Das Jahr 2000, Das Reich» και τελείωνε με τα ακόλουθα λόγια: «Η Γερμανία δεν θα βρίσκεται υπό την κατοχή των εχθρών της το 2000. Το Γερμανικό Έθνος το 2000, θα είναι η πνευματική ηγεσία του πολιτισμένου κόσμου. Κερδίσαμε αυτό το δικαίωμα μέσα από αυτό τον πόλεμο».

Τι λέει ο πρόεδρος της Κύπρου για τα δρώμενα του κολλητού του Ακιντζί; Οικοδομικός οργασμός στα Κατεχόμενα, όπου έπηξαν στο τσιμέντο οικόπεδα των Ελληνοκυπρίων. Οι εργολάβοι αφενός θα κερδίσουν από την υπεραξία αν υπάρξει συμφωνία στο Κυπριακό, αφετέρου θα αποκλείσουν τους Έλληνες από την διεκδίκηση των περιουσιών τους.

Ο Μουαμάρ Καντάφι είχε προειδοποιήσει τον π. πρωθυπουργό της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ, για την απειλή του ισλαμικού εξτρεμισμού στην Ευρώπη. Δεν τον έλαβαν τότε υπόψη, και λίγα χρόνια μετά τη δολοφονία του, έγινε πραγματικότητα.