Skip to main content

Η Νιόβη Παυλίδου ομιλήτρια στο Προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

Το φλερτ των τελευταίων μηνών ανάμεσα στη ΝΔ και την επικεφαλής περιφερειακής παράταξης. οι μεταρρυθμίσεις και το σούσουρο στη «γαλάζια» Θεσσαλονίκη.

Όσοι παρακολουθούν τα της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη θα έχουν παρατηρήσει στις σημαντικές εκδηλώσεις του κόμματος την παρουσία της καθηγήτριας του ΑΠΘ και επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες Μπροστά» στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Νιόβης Παυλίδου.

Η κ. Παυλίδου είναι στη Θεσσαλονίκη από τα... πουλέν της διεύρυνσης της ΝΔ, καθώς η ίδια προέρχεται από τον κεντρώο χώρο, έχει όμως δηλώσει επανειλημμένα κεντροδεξιές πεποιθήσεις και μάλιστα είναι από τις πολιτικούς, που με συνέπεια υπηρετούν ένα μεταρρυθμιστικό πλαίσιο ιδεών και πολιτικών, που είναι πολύ κοντά –αν δεν ταυτίζεται- με τις θέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και άρα της ηγεσίας της ΝΔ.

Άλλωστε, τα πρώτα δείγματα γραφής τα είχε δείξει με την υποψηφιότητά της για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όταν στηρίχτηκε από το εγχείρημα της Ελιάς, τη Δημιουργία Ξανά του κ. Τζήμερου και τη Δράση (τότε του κ. Σκυλακάκη). Στο περιφερειακό συμβούλιο έχει κατ' επανάληψη στηρίξει πολιτικές της διοίκησης Τζιτζικώστα, με τον οποίο μάλιστα υπάρχει και εξαιρετικός κώδικας επικοινωνίας. Στην πορεία των τελευταίων τριών χρόνων η ίδια μεταπήδησε πολιτικά στο Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, αλλά πλέον εδώ και αρκετό καιρό φαίνεται να θέλγεται από την πολιτική ατζέντα Μητσοτάκη.

Κι αν όλα αυτά ήταν απλώς δείγματα του τι θα ακολουθήσει, σήμερα είχαμε μια τρόπον τινά επισημοποίηση του φλερτ ΝΔ – Νιόβης Παυλίδου. Η κ. Παυλίδου επιλέχτηκε ως ομιλήτρια στο 4ο Προσυνέδριο της ΝΔ, στη Λάρισα. Με μια «πολύ τεχνική», όπως τη χαρακτήρισε η ίδια, εισήγηση, που είχε να κάνει με τις ευρυζωνικές επικοινωνίες και δίκτυα, με την αγροτική ανάπτυξη και τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις και καινοτομίες στον πρωτογενή τομέα, με σημαντικές αναφορές στην ψηφιακή γεωργία και στη μετάβαση σε μια νέα γεωργία και κτηνοτροφία.

Η παρουσία της προκάλεσε σούσουρο, όχι στη Λάρισα, αλλά κυρίως στη Θεσσαλονίκη. Η κ. Παυλίδου πάντως δεν εγκαταλείπει τους αγαπημένους της χαμηλούς τόνους. Γι' αυτό και αφενός δεν κλείνει πόρτες και αφήνει ανοιχτό για το μέλλον το ενδεχόμενο ένταξής της στη ΝΔ, αφετέρου προσπαθεί να περιορίσει τη φημολογία σημειώνοντας ότι «είναι θετικό για ένα πολιτικό κόμμα να είναι τόσο ανοιχτό και να δίνει αυτό το στίγμα στην κοινωνία και τα μέλη του. Έτσι έπρεπε να είναι όλα τα κόμματα»... Το μόνο σίγουρο είναι ότι το πολιτικό μέλλον της κ. Παυλίδου φαίνεται να έχει «γαλάζια» στέγη. Ποια θα είναι αυτή...;