Skip to main content

Η ονομασία «Παιονία» για τα Σκόπια και οι κωλοτούμπες Τραμπ

Οι δήθεν διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας-Σκοπίων, η συνεργασία Ελλάδας-Αλβανίας για τη διαφάνεια στην Αλβανία και η σχολή Τσίπρα-Παππά.

Αυτή η ιστορία με τις δήθεν διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας-Σκοπίων, κατάντησε γελοία. Οι Σκοπιανοί υποστηρίζουν -προχθεσινή δήλωση του απερχόμενου ΥΠΕΞ, Ν. Πόποσκι- ότι επιδιώκουν τις διαπραγματεύσεις αλλά δεν αλλάζουν την ονομασία τους, ούτε εγκαταλείπουν την… «Αιγαιακή Μακεδονία». Τότε, σε τι ακριβώς θα διαπραγματευθούμε; Αν μας επιτρέψουν να κρατήσουμε την Χαλκιδική;

Ακούω από ανιστόρητους Έλληνες, σε δήθεν σοβαρές ιστοσελίδες, να προτείνουν την ονομασία «Παιονία» για τα Σκόπια. Ότι η Παιονία είναι το δυτικό Κιλκίς, ούτε που το γνωρίζουν, τόσο σοβαρές είναι οι προτάσεις τους. Η περιοχή των Σκοπίων Δαρδανία λεγόταν μέχρι το Μοναστήρι και την Αχρίδα, και κάτω από εκεί ήταν η Άνω Μακεδονία - Πελαγονία.

Φέρουν μάλιστα και το επιχείρημα ότι οι Παίονες συμμάχησαν με τους Τρώες, άρα βγάζουν το συμπέρασμα ότι ήταν εχθρικό φύλο. Ότι ο Τρωικός Πόλεμος ήταν ένας εμφύλιος πόλεμος με τους μισούς θεούς του Ολύμπου να είναι με το μέρος των Αχαιών και τους άλλους μισούς με το μέρος των Τρώων, ούτε που το πρόσεξαν. Ούτε πρόσεξαν ότι στους Περσικούς πολέμους συμμαχούσαν με τους Πέρσες ισχυρές ελληνικές πόλεις-κράτη της εποχής. Εχθρικά φύλα ήσαν;

Φαίνεται ότι Τραμπ θήτευσε στη σχολή Τσίπρα-Παππά. Το τι κωλοτούμπες έχει κάνει σχετικά με όσα είχε υποσχεθεί προεκλογικά δεν λέγεται. Κι εκεί που τους μοιάζει περισσότερο, είναι ότι δεν νιώθει την ανάγκη να εξηγήσει γιατί τέτοιες μεταστροφές.

Στα Τίρανα βρέθηκε τις ημέρες αυτές αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων, καθώς τα κοινοβούλια της Ελλάδας και Ιταλίας, ανέλαβαν από κοινού να υλοποιήσουν έργο, χρηματοδοτούμενο από την Ε.Ε., το οποίο έχει ως σκοπό την διαφάνεια (!) στην πολιτική ζωή της Αλβανίας. [Δεν πρόκειται για ανέκδοτο].

Όμως, οι «προοδευτικοί» βουλευτές μας, δεν βρήκαν να πουν ούτε μία λέξη για την ελληνική μειονότητα, η οποία γίνεται καθημερινά στόχος ακροδεξιών κύκλων της Αλβανίας, ούτε μία λέξη για την ανάγκη σεβασμού των ελευθεριών και των δικαιωμάτων της που απορρέουν από τις διεθνείς συνθήκες, ούτε μία λέξη για την υποχρέωση της αλβανικής κυβέρνησης, να διασφαλίσει όλα τα δικαιώματα της εθνικής μειονότητας...

Ελπίζω πως τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Μετανάστευσης να πληροφορήθηκαν την έρευνα από το Εθνικό Σουηδικό Συμβούλιο Φαρμάκων, που διαπίστωσε ότι τα τρία στα τέσσερα «παιδιά-πρόσφυγες» είναι στην πραγματικότητα ενήλικα άτομα, γεγονός που δείχνει την κοροϊδία απέναντι στους πολίτες με αφορμή το μεταναστευτικό.

Η οργάνωση συγκέντρωσε δείγματα από 4.200 «ανήλικους αιτούντες άσυλο», οι οποίοι ισχυρίζονταν πως είναι κάτω από 18. Μετά από εξέταση Χ-ray του φρονιμίτη και έλεγχο με μαγνητική κάμερα στο γόνατο, εντοπίστηκε ότι από τα 581 άτομα που εξέτασαν αρχικά, τα 442 ήταν 18 ετών και άνω. Με άλλα λόγια τρεις στους τέσσερις έλεγαν ψέματα για την ηλικία τους.

Για να καταλάβουμε με ποιους μας φοβίζουν… Η νέα πτώση του τουρκικού στρατιωτικού ελικοπτέρου, με 13 στρατιωτικούς νεκρούς, μεταξύ των οποίων και ένας αντιστράτηγος, έφερε ξανά στην επιφάνεια το μεγάλο θέμα των «ατυχημάτων» στον τουρκικό στρατό, με τον τουρκικό Τύπο να μετρά: Νεκροί στρατιωτικοί 103 με ελικόπτερα και 15 πιλότοι με F-4, σε 22 χρόνια.