Skip to main content

Ο Τσίπρας το «καλό παλικαράκι» και ο όρος των Τιράνων για τα Σκόπια

Η διαφορά μεταξύ ενός σοβαρού κράτους και του κράτους Πολάκη, η κυβέρνηση που δεν θέλει επενδύσεις και η τελετή του Ακιντζί για τον Άιντε.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, Ντιτμίρ Μπουσάτι ανέφερε ότι η υποστήριξη της Αλβανίας για ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, συνδέεται με τον όρο της επιτάχυνσης της διαδικασίας της θέσπισης ενός νόμου για την αλβανική γλώσσα. Τα Σκόπια θα μπορούν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ μετά την ψήφιση του νόμου.

Η Αλβανία θέτει όρους για ένταξη των Σκοπίων. Η Ελλάδα δεν έθεσε κανέναν όρο για ένταξη της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ, επειδή έτσι απαίτησαν οι "σύμμαχοι" και επειδή κανείς πολιτικός δεν όρθωσε το ανάστημά του για υπηρέτηση των εθνικών μας συμφερόντων. Υπάρχει φόβος, πως ούτε θα θέσουμε πάλι, κάποιον όρο για την ένταξη των Σκοπίων [βασιλική διαταγή και τα σκυλιά δεμένα, που λένε].

Η Ελένη Γερασιμίδου στάζει μέλι για τον Τσίπρα: «Μια χαρά τα πάει σε όσα έχει αναλάβει, συνεχίζει το έργο το οποίο του ανατέθηκε. Είναι ο καλύτερος διαχειριστής των αποφάσεων της Ε.Ε. Και για να μιλήσουμε λίγο με όρους κινηματογραφικούς, χειρίζεται αριστοτεχνικά τους κώδικες του "μελό", όπου το "καλό παλικαράκι" προσπαθεί αλλά το τσακίζουν οι ισχυροί».

Η ισραηλινή Αστυνομία, επιβεβαίωσε ότι ο πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, τελεί υπό έρευνα με την υποψία τέλεσης του εγκλήματος της δωροδοκίας, της διαφθοράς και της κατάχρησης εμπιστοσύνης… H κατάσταση δεν είναι εύκολη, για τον Νετανιάχου, καθώς στο Ισραήλ η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη.

Αυτή είναι η διαφορά ενός σοβαρού κράτους, με το κράτος του Πολάκη, του Κοντονή ή του Παππά και των άλλων συντρόφων, όπου η Αριστερά επιδιώκει την κομματική Δικαιοσύνη.

Και βέβαια, βαδίζει στον δρόμο που χάραξε ο Μαδούρο, ο οποίος καθαίρεσε την Ανωτάτη Εισαγγελέα που διερευνούσε νοθεία στις εκλογές. Προηγουμένως είχε στείλει Δυνάμεις Ασφαλείας που απέκλεισαν το γραφείο της. (Ζήλεια ο Πολάκης που ο Μαδούρο καθαρίζει τους ενοχλητικούς στο τάκα-τάκα…).

Πάντως, όποιος δεν έχει καταλάβει πόση απέχθεια νιώθει η Αριστερά στην Δημοκρατία, ας παρακολουθεί τι γίνεται στην Βενεζουέλα και στην υποστήριξη που παρέχει σε έναν στυγνό αιματοβαμμένο δικτάτορα η ελληνική Αριστερά.

Μας κατάλαβαν, σύντροφοι… «Δημοσίως η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει ότι επιδιώκει την προσέλκυση επενδύσεων, όμως η εμπειρία των τελευταίων ετών δείχνει μία διαφορετική εικόνα», επισημαίνει το Reuters, σε εκτενές ρεπορτάζ του σχετικά με τα εμπόδια που συναντούν οι επενδύσεις στη χώρα μας.

Και φυσικά δεν θέλει επενδύσεις η κυβέρνηση. Αν ιδρύονται ιδιωτικές επιχειρήσεις, τι θα γίνει το σχέδιο για κολλεκτίβες (κολχόζ, σοβζόχ, και τα παρόμοια); Εδώ, κάνει ό,τι μπορεί για να κλείσει τις υπάρχουσες επιχειρήσεις και θα αφήσει να ανοίξουν άλλες; Είναι κόντρα στο σοβιετικό όραμα.

Δεξίωση προς τιμή του Έσπεν Άιντε, ο οποίος αποχώρησε από τη θέση του ειδικού συμβούλου του Γ.Γ. του ΟΗΕ για να πολιτευτεί στη Νορβηγία, παρέθεσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί. Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης εξέφρασε ευγνωμοσύνη προς τον κ. 'Αιντε για τις προσπάθειές του και την "ισορροπημένη στάση αρχών", όπως ανέφερε, προς τις δύο κοινότητες στην Κύπρο. Αφού τον ευγνωμονεί ο Ακιντζί δεν χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο για τον ρόλο του Νορβηγού τουρκοπράκτορα.